Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Ο Σον Πεν «συνέλαβε» τον «Ελ Τσάπο»!

Πώς ο star του Χόλιγουντ οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών

Πώς ο star του Χόλιγουντ οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών

Η δίψα να δει τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη έγινε παγίδα για τον καταζητούμενο βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν. Οδήγησε στη σύλληψή του, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε «άρωμα» Χόλιγουντ, καθώς, χωρίς να το θέλει, ο Σον Πεν έβαλε τις μεξικανικές Αρχές στα ίχνη του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

1 289

Ο «Ελ Τσάπο», όπως είναι το παρατσούκλι του Γκουσμάν, που σημαίνει «ο κοντούλης» (έχει ύψος 1,68 μ.), ζήλευε την τηλεοπτική σειρά «Narcos», η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ηθελε μάλιστα να την ξεπεράσει γυρίζοντας αυτοβιογραφική ταινία, ώστε να αποτελέσει την «απάντηση» του Μεξικού στον Κολομβιανό «βασιλιά της κοκαΐνης».

Την αποκάλυψη έκανε η γενική εισαγγελέας του Μεξικού Αρέλι Γκόμεζ, η οποία πρόσθεσε ότι ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών άρχισε επαφές με ηθοποιούς και παραγωγούς. Αν και δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ηθοποιών, η Γκόμεζ δήλωσε ότι οι Αρχές έμαθαν γι’ αυτές ξεκινώντας έρευνες.
 

2 206

Τον Οκτώβριο έμαθαν ότι ο «Ελ Τσάπο» συνάντησε κρυφά τον Σον Πεν για να του δώσει συνέντευξη. Το περιεχόμενό της δημοσιεύτηκε στο τεύχος του περιοδικού «Rolling Stone» που κυκλοφόρησε το Σάββατο. Σε αυτήν ο Γκόμεζ δηλώνει ότι έχει «έναν στόλο υποβρυχίων, αεροπλάνων, φορτηγών και σκαφών» για να μεταφέρει τα ναρκωτικά παντού στον πλανήτη. «Δεν θέλω να με παρουσιάσετε σαν καλόγρια» είπε -μεταξύ άλλων- ο Γκουσμάν. Οι Αρχές άρχισαν να καταγράφουν τις κινήσεις του Σον Πεν και διαπίστωσαν ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τη Μεξικανή ηθοποιό Κέιτ Ντελ Καστίγιο.

Mέσω της Καστίγιο

Ο Πεν, που φέρεται ότι δέχτηκε τον όρο του Γκουσμάν να έχει την τελευταία κουβέντα στην ταινία για να καταφέρει να τον συναντήσει, παραδέχτηκε ότι ήρθε σε επαφή με τον βαρόνο των ναρκωτικών μέσω της Καστίγιο. Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη 3 75στον Σον Πεν οι αστυνομικοί έφτασαν μια ανάσα από τη σύλληψη του Γκουσμάν, αλλά αναγκάστηκαν να αναβάλουν την επιχείρηση, καθώς συνοδευόταν από δύο γυναίκες και ένα παιδί.

Ο επίλογος της καταδίωξης γράφτηκε την Παρασκευή με τη σύλληψη του εγκληματία, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Ξεκινούν οι διαδικασίες έκδοσής του στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν καταθέσει συνολικά έξι αιτήματα έκδοσης, όμως οι δικηγόροι του υποσχέθηκαν «σκληρή» δικαστική μάχη για να την αποτρέψουν. Την ίδια ώρα, το twitter έχει πάρει φωτιά από χρήστες που ζητούν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Σον Πεν, διότι δεν κατέδωσε τον «Ελ Τσάπο». Οι μεξικανικές Αρχές από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι έχουν αρχίσει έρευνα τόσο για τον Σον Πεν όσο και για την Καστίγιο.

Τρίωρη μάχη με τους γκάνγκστερ του βαρόνου

Η σύλληψη του «Ελ Τσάπο» έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Λος Μότσις του Μεξικού. Καταδρομείς του μεξικανικού στρατού τον εντόπισαν σε σπίτι σε πολυσύχναστη περιοχή και αποφάσισαν να εισβάλουν. Χρειάστηκε να δώσουν τρίωρη μάχη με τους άντρες του Χοακίν Γκουσμάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε γκάνγκστερ και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.

Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών, όμως, κατάφερε να δραπετεύσει μέσα από έναν αγωγό ομβρίων υδάτων. Οταν βγήκε στον δρόμο, έκλεψε ένα αυτοκίνητο και το έσκασε. Κάποιοι, όμως, από τους στρατιώτες κατάφεραν να τον ακολουθήσουν μέχρι το γειτονικό ξενοδοχείο, στο οποίο πήγε για να κρυφτεί. Οταν έφτασαν οι ενισχύσεις, εισέβαλαν στο δωμάτιο και τον συνέλαβαν.

4 34

Ο «Ελ Τσάπο» οδηγήθηκε στην ίδια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Αλτιπλάνο, από την οποία απέδρασε τον Ιούλιο μέσω τούνελ. Η κατασκευή του δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς κάτω από τη φυλακή υπήρχε υδροφόρος ορίζοντας. Για να καταφέρουν τελικά να ξεπεράσουν αυτή τη δυσκολία, χρειάστηκε οι τεχνικοί του βαρόνου να μεταβούν στη Γερμανία, όπου παρακολούθησαν σχετικά σεμινάρια από ειδικούς.


{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...