Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι «πιστοί στρατιώτες» του Κυριάκου

Το στοίχημα του νέου προέδρου της Ν.Δ. και τα πρόσωπα που θα είναι στο πλευρό του

Το στοίχημα του νέου προέδρου της Ν.Δ. και τα πρόσωπα που θα είναι στο πλευρό του

Τα πρόσωπα που θα έχει στο πλευρό του ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μόλις πήρε το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ετοιμάζει μια σειρά από παρεμβάσεις στο κόμμα προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα του «νέου κόμματος» σε 110 μέρες, όπως έχει υποσχεθεί.

Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα, βέβαια, είναι τι θα κάνει με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και πώς θα σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του κόμματος με πρόσωπα που βρίσκονται εκτός της Ν.Δ. Πάντως, ήδη οι πρώτες δηλώσεις του, που έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από την πλευρά των «εκσυγχρονιστών» (τόσο από τμήμα του Ποταμιού όσο και του ΠΑΣΟΚ), προκάλεσαν τις αντιδράσεις της Φώφης Γεννηματά αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι θέλουν να θωρακίσουν τα κόμματά τους από τυχόν διαρροές.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να βρεθεί νέο κτίριο όπου θα στεγαστεί το κόμμα, ώστε άμεσα να δώσει και σημειολογικά την αίσθηση ότι είναι αποφασισμένος να κάνει νέο ξεκίνημα και σφικτή οικονομική διαχείριση. Σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την πρόωρη σύγκληση τακτικού συνεδρίου στα μέσα Μαρτίου, που θα εκλέξει γραμματέα και νέα Πολιτική Επιτροπή. Γι’ αυτό συγκαλούνται την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και άμεσα η απερχόμενη Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, ώστε από κοινού τα δύο «όργανα» να εγκρίνουν την πρόταση του κ. Μητσοτάκη. Σε επίπεδο προσώπων θα υπάρξει πλήρης αναδιάταξη στη Βουλή και στο κόμμα σε καίριες θέσεις.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα ως το συνέδριο, μια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τηρήσει τις καταστατικές διαδικασίες. Στη θέση των αντιπροέδρων δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους εκ των συνυποψηφίων (ενδεχομένως και ο κ. Τζιτζικώστας, παράλληλα με τα καθήκοντα του περιφερειάρχη). Στους «στρατιώτες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του, θα είναι ο πρώην βουλευτής και κουμπάρος του Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος θα αναλάβει διευθυντής του γραφείου του νέου προέδρου.

O κουμπάρος του

Νέος γενικός διευθυντής ορίστηκε ήδη ο Νίκος Παπαθανάσης (είχε τοποθετηθεί τον Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του, δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης, με άμεσο συνεργάτη του τον Θ. Μπακόλα για τα διεθνή ΜΜΕ. Θέση θα έχει στο νέο σύστημα εξουσίας και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης.

Σε επίπεδο Κ.Ο. θα αξιοποιηθούν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ο οποίος χθες παραιτήθηκε τυπικά από γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού), αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ στο νέο οργανόγραμμα θα έχει θέση και ο Μάκης Βορίδης. Πλήρης αναδιάταξη θα γίνει σε κρίσιμες γραμματείες, ενώ θα στηθεί ουσιαστικά και Πολιτική Ακαδημία με ενεργό ρόλο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, όπου θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα. Ακόμη, στη στενή ηγετική ομάδα θα είναι οι Νέζης (οργανωτικά), Κυρανάκης (social media), Μελιτσιώτης και Κωστόπουλος.

Σύντομη τελετή παραλαβής στα γραφεία της Συγγρού

Με σεβασμό στην ιστορία της και γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία στην ανανέωσή της, τον πρώτο από τους στόχους που έθεσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύντομη τελετή παραλαβής – παράδοσης χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στα γραφεία συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμίκος. Υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε: «Πιστεύω ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του κόμματος για να καταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στον τόπο. Πιστεύω ότι και τα άλλα στελέχη του κόμματος το ίδιο θα πράξουν. Σου εύχομαι σύντομα να γίνεις πρωθυπουργός».

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για το έργο του, όπως και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών: «Θα ανανεώσουμε τη Νέα Δημοκρατία με σεβασμό στην ιστορία αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση».

Δείτε παρακάτω τις φωτογαρφίες:

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...