Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

«Αυλαία» για τη μεγάλη κυρία του θεάτρου

Πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών στην κηδεία της Συνοδινού! Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών στην κηδεία της Συνοδινού! Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Η «τελευταία παράσταση» της Αννας Συνοδινού, της σπουδαίας Ελληνίδας, που προσέφερε πολλά στη χώρα ως καλλιτέχνιδα αλλά και ως πολιτικός, έριξε αυλαία χθες το μεσημέρι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ
Φωτό:Χρήστος Ζήνας 

Σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, η 88χρονη ιέρεια της υποκριτικής τέχνης ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων. Η συγκινητική τελετή έγινε στο Νεκροταφείο Βύρωνα, δημοσία δαπάνη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο οποίος χοροστάτησε στη 1 294νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Η Αννα ήταν η Αντιγόνη, η Ηλέκτρα, η Ανδρομάχη, η Ιφιγένεια και η Λυσιστράτη μαζί» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον επικήδειο που εκφώνησε, τονίζοντας το ξεχωριστό στίγμα που άφησε ως μεγάλη τραγωδός, σεμνή πολιτικός και δασκάλα της τέχνης. «Η Αννα ήταν ένας ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος άνθρωπος με ό,τι καταπιάστηκε» πρόσθεσε, και οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Βαρύς ήταν ο πόνος των πιστών της οικονόμων, του κυρίου Χρήστου και της κυρίας Δώρας, του ζευγαριού που επί 40 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της.

Στην τελευταία κατοικία της τη συνόδεψαν και τα δύο ανίψια της, ο Γιάννης Συνοδινός (ο οποίος εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο για τη θεία του) και η Νόρα Συνοδινού – Τσατσά. Λόγους εκφώνησαν επίσης ο Ηλίας Μαλανδρής, μαθητής της στο Ωδείο Αθηνών, ο Σπύρος Μπιμπίλας, εκ μέρους όλων των θεατρικών σωματείων, ο Κώστας Πρέκας, αλλά και εκπρόσωπος σωματείου της Αμοργού, απ’ όπου καταγόταν η Συνοδινού. Από τον χώρο της πολιτικής ήταν εκεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Σούρλας, ο Βύρων Πολύδωρας, η Λούκα Κατσέλη, η Αννα Βαγενά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιώργος Βλάχος.

Αρκετές απουσίες

Το «παρών» έδωσε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης. Από τους συναδέλφους της, παρόντες ήταν οι Ζωή Λάσκαρη, Μιμή Ντενίση, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιώργος Μεσσάλας, Αννα Φόνσου, Μάριος Φραγκούλης, Μαίρη Βιδάλη, Φώτης Μεταξόπουλος, Λυδία Κονιόρδου, Δήμητρα Ματσούκα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι παρατηρήθηκαν αρκετές απουσίες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν από την τελευταία “παράστασή” της οι καλλιτέχνες και κυρίως οι ηθοποιοί της νέας γενιάς, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το αν τη γνώρισαν ή την είδαν στο σανίδι, ξέρουν καλά ποια είναι η προσφορά της στο θέατρο ως μεγάλης τραγωδού και δασκάλας» δήλωσε στην «Espresso» η Κωστούλα Ροντήρη, κόρη του μεγάλου θεατρανθρώπου Δημήτρη Ροντήρη, ο οποίος το 1948 σκηνοθέτησε το «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» για το Εθνικό Θέατρο, το πρώτο έργο με το οποίο βγήκε στο σανίδι η Αννα Συνοδινού.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...