Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Υποπτα μυστικά για τη Μελίνα

Εστειλαν στην Αθήνα υλικό για ιστολογικές, χωρίς να έχουν ενημερώσει την οικογένειά της

Εστειλαν στην Αθήνα υλικό για ιστολογικές, χωρίς να έχουν ενημερώσει την οικογένειά της

Χωρίς να ενημερώσει κανείς την οικογένεια της αδικοχαμένης Μελίνας, που «έσβησε» έπειτα από επέμβαση για κρεατάκια στο Βενιζέλειο, «ταξίδεψε» από το Ηράκλειο Κρήτης στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών το υλικό (δείγματα των οργάνων) για τις ιστολογικές εξετάσεις! Ο πατέρας της άτυχης 4χρονης Μάνος Παρασκάκης ξεκίνησε αγώνα για να «φρενάρει» τη διαδικασία!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η μυστική αποστολή των δειγμάτων στην Αθήνα έγινε τη Δευτέρα και, σύμφωνα με την ιατροδικαστή που έχει ορίσει και τους δικηγόρους της, προκαλεί υποψίες και θεωρείται ύποπτη, ενώ δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στην οικογένεια Παρασκάκη που ακόμη περιμένει απαντήσεις για τον f2 59ξαφνικό θάνατο της μικρής. Μιλώντας στην «Espresso» τόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης όσο και η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μιλούν για συμφωνία που είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, ώστε οι ιστολογικές εξετάσεις να διενεργηθούν παρουσία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας και του δημόσιου ιατροδικαστή για να υπάρχει διαφάνεια, ενώ κάνουν λόγο για κίνηση που «καλλιεργεί θεωρίες συνωμοσίας». Η κυρία Σπανουδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις την Τετάρτη το βράδυ ενημερώθηκα ότι τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα.

f3 39Την Πέμπτη (σ.σ.: χθες) θα ξεκινούσαν την εξέταση των δειγμάτων, όμως την προηγουμένη το βράδυ ενημερώθηκα από το νοσοκομείο ότι τα έχουν στείλει στην Αθήνα, δίχως να πουν κάτι ούτε σε εμένα ούτε στην οικογένεια Παρασκάκη, ούτε στους δικηγόρους της. Αμέσως ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων ώστε να μπλοκάρουμε τη διαδικασία, με σκοπό να μην ξεκινήσει η εξέταση χωρίς να είμαι παρούσα». Αυτό έγινε τελικά χθες αργά το απόγευμα. «Τώρα περιμένω να με ειδοποιήσουν πότε να πάω στην Αθήνα για την εξέταση. Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν γνωρίζω ούτε πότε θα ξεκινήσει η εξέταση ούτε πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα» κατέληξε.

Τεχνική σύμβουλος

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος κ. Κοκοσάλης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε οριστεί τεχνική σύμβουλος η Ελπίδα Σπανουδάκη για να παρίσταται στις πραγματογνωμοσύνες (νεκροψία – νεκροτομή, ιστολογικές) του άτυχου κοριτσιού. «Και ενώ είχαμε συνεννοηθεί με τους αντίστοιχους γιατρούς ΠΑΓΝΗ ότι οι ιστολογικές θα γίνουν μετά τις 12 Ιανουαρίου κατόπιν συνεννόησης από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα παρίστατο η κυρία Σπανουδάκη, ξαφνικά το βράδυ της Τετάρτης είχαμε την πληροφορία ότι τα δείγματα οργάνων έφυγαν χωρίς καμία ενημέρωση δική μας ή της οικογένειας ή της τεχνικής συμβούλου και εστάλησαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών Αθήνας για να εξεταστούν εκεί.

Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνει η εξέταση εκεί, απλώς η αιτιολογία είναι ακόμα άγνωστη. Κάποια πράγματα πρέπει να αιτιολογούνται για να μη μας βάζουν κι εμάς στη διαδικασία να βλέπουμε φαντάσματα». Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, παραιτήθηκε η ορισθείσα πραγματογνώμων του ΠΑΓΝΗ, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορούσε να διενεργήσει την έρευνα διότι η εμπλεκόμενη αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αποτέλεσε ειδικευόμενή της.

Πώς μπλόκαραν τη διαδικασία

f4 30Αγώνας δρόμου ξεκίνησε από την πλευρά της οικογένειας Παρασκάκη προκειμένου να μη γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις χωρίς την παρουσία της τεχνικής συμβούλου της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας της άτυχης 4χρονης Μανώλης Παρασκάκης έστειλε με φαξ το έγγραφο που συνέταξαν οι δικηγόροι του Γιώργος Κοκοσάλης και Αντώνης Δαμανάκης προς το Εργαστήριο της Αθήνας για να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε διαδικασία και να μην ολοκληρωθεί αν δεν βρίσκεται εκεί και η Ελπίδα Σπανουδάκη. Οι δικηγόροι επικοινώνησαν με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία δεσμεύθηκε ότι το αίτημα της οικογένειας γίνεται άμεσα δεκτό.


{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...