Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στενό «μαρκάρισμα» στον Γιαννουσάκη

Η εισαγγελέας ρωτούσε επίμονα τον εφοπλιστή για τους χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης του «Noor 1», χωρίς όμως να πάρει απάντηση

Σε έντονους τόνους συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του κατηγορούμενου Ευθύμιου Γιαννουσάκη για την υπόθεση του «Noor 1». Ο εφοπλιστής δέχτηκε στενό μαρκάρισμα από την εισαγγελέα για τους χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης, που δεν θέλησε να κατονομάσει, και τον ρόλο της εταιρίας Arab Waves του επίσης κατηγορούμενου Αιμίλιου Κοτσώνη.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Οι αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο 42χρονος εφοπλιστής γύρω από τη χρηματοδότηση του «αμαρτωλού» φορτίου δεν έγιναν. Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης απέδωσε και πάλι κομβικό ρόλο για τη μεταφορά της ηρωίνης στον «κάπτεν Τζωρτζ» Γιώργο Μπουρδούβαλη και τόνισε ότι κανείς από τους χρηματοδότες δεν βρίσκεται στο εδώλιο! Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως, αρνήθηκε να τους κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει, και ισχυρίστηκε πως τους έχει υποδείξει αρμοδίως. Ενδεικτικός ήταν ο διάλογος με την εισαγγελέα:

Εισ.: Λέτε ότι θα τα βάλετε με όλους και με όλα. Με ποιους τα βάλατε σήμερα; Δεν εισφέρετε κάτι καινούργιο στη διαδικασία. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Ολο για άγνωστους χρηματοδότες ακούω.
Γιαν.: Εχω μιλήσει αρμοδίως.
Εισ.: Πού αρμοδίως; Εδώ είναι το δικαστήριο.
Γιαν.: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Εχω πει εκεί που πρέπει. Δεν μπορώ να πω πιο συγκεκριμένα.
Εισ.: Αρνείται να κατονομάσει.

Το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως πυροδότησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, που επισήμαναν ότι ο κατηγορούμενος είναι προστατευόμενος μάρτυρας στο σκέλος της υπόθεσης που διερευνά η ανακρίτρια Πειραιά. «Είχαν τον τρόπο να επιβάλουν τη συμμετοχή μου! Ή θα πάρεις λεφτά ή θα σ’ το επιβάλουν αλλιώς. Εγώ λεφτά δεν πήρα!» τόνισε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκβιάστηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο «ναυτιλιακό κομμάτι» της υπόθεσης.

«Σατανικός!»

«Δεν μπορώ άλλο με αυτά που ακούω! Δεν υπάρχει πιο σατανικός άνθρωπος στον κόσμο!» παρενέβη ο «κάπτεν Τζωρτζ!»! Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Arab Waves Αιμίλιο Κοτσώνη, ο κ. Γιαννουσάκης σημείωσε ότι απ’ όσο γνωρίζει «δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά» και πρόσθεσε πως, αν η εταιρία του σχετιζόταν με την υπόθεση, θα είχε συσταθεί νωρίτερα και όχι μετά την άφιξη του ναρκόπλοιου στην Ελλάδα.

«Ηταν εταιρία διαχείρισης πλοίων, η οποία δεν λειτούργησε γιατί δεν βρέθηκε καράβι» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο ίδιος συνέστησε στον επιχειρηματία τον πράκτορα που ανέλαβε τα διαδικαστικά για τη σύστασή της.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τις ερωτήσεις της εισαγγελέως για την εταιρία, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τους συνηγόρους του να ξεσπούν:

Γ. Ηρειώτης: Η κυρία εισαγγελέας έχει καταλήξει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία! Να γραφεί στα πρακτικά!
Κοτσώνης: Για να πάρεις βίζα, πρέπει να περάσεις γιατρούς, ενώ εγώ δεν είχα περάσει! Δεν θα άνοιγε τόσο σύντομα ο λογαριασμός της Arab. Δεν γίνεται μέσα σε 15 ημέρες! Φαίνεται το όνομά μου στην εταιρία, δεν είναι κρυφό. Μου άρεσε και το όνομα Arab Waves, γι’ αυτό την έβγαλα έτσι.

Οι… σακούλες σκουπιδιών

Με ειρωνείες εκατέρωθεν συνεχίστηκε ο διάλογος της εισαγγελέως με τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη αναφορικά με τις σακουλές σκουπιδιών που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εκφορτωθούν τα ναρκωτικά από το πλοίο χωρίς να κινηθούν υποψίες.

Εισ.: Ανέφερε το πλήρωμα για τις σακούλες στις οποίες μπήκαν τα σακβουαγιάζ με τα ναρκωτικά. Είχατε συμμετοχή σε αυτό;
Γιαν.: Δεν είχα.
Εισ.: Δεν φέρατε πλαστικές σακούλες;
Γιαν.: Εφερα πλαστικές σακούλες για τα σκουπίδια, όχι για τα ναρκωτικά. Αν αυτοί φόρτωσαν ναρκωτικά, δεν το ξέρω. Εγώ πήγα τις σακούλες και συμμετείχα στο να πετάξω τα σκουπίδια.
Εισ.: Μας είπατε ότι ασχοληθήκατε με τα ναυτιλιακά του πλοίου. Και τώρα μας λέτε ότι πηγαίνατε πλαστικές σακούλες για σκουπίδια;
Γιαν.: Δεν καταλάβατε μάλλον.
Εισ.: Εσείς που τα κατανοείτε όλα, για εξηγήστε μου. Αυτό είναι δουλειά του εφοπλιστή ή του πληρώματος;
Γιαν.: Υπάρχουν και αυτοί οι εφοπλιστές. Που τρώνε με το πλήρωμά τους και μεταφέρουν και σκουπίδια!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...