Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Δεν λύγισε ούτε από τη σφαίρα

«Δεν είμαι ήρωας, έκανα το καθήκον μου» είπε ο ειδικός φρουρός που πυροβολήθηκε, άλλα συνέχισε να κυνηγάει τους ληστές των φαρμακείων στο Παγκράτι.

333485d96Δεν είμαι ήρωας… Το καθήκον μου έκανα! Ο 28χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο το βράδυ της Πέμπτης, όταν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του σταμάτησε τη σφαίρα του ληστή φαρμακείων, ο οποίος τον σημάδεψε στην κοιλιά, έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα τον κίνδυνο που πέρασε. Ο πόνος από το χτύπημα ήταν αφόρητος. Ομως δεν σταμάτησε το κυνήγι του κακοποιού! «Η καταδίωξη τελειώνει μόνο αν συλληφθεί ο κακοποιός!» λέει αφοπλιστικά ο Γιώργος Μυστρίδης και απαρνείται τον τίτλο του ήρωα για τον οποίο κλήθηκε να πάρει τα συγχαρητήρια του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια: «Εκανα μόνο τη δουλειά την οποία με προσέλαβε να κάνω η πολιτεία και δεν είμαι ήρωας» απάντησε με χαμηλωμένο το κεφάλι ο ειδικός φρουρός, όταν συνάντησε από κοντά τον υπουργό μαζί με άλλους εννέα συναδέλφους του από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ», που πήραν μέρος στην επιχείρηση και τους συνεχάρη για τη θετική έκβασή της.

Ο 28χρονος ειδικός φρουρός, που υπηρετεί εδώ και έναν χρόνο στην Αστυνομία, κατάγεται από την Κομοτηνή όπου ζουν η μητέρα και οι τρεις αδελφές του. Καμιά τους δεν είχε ιδέα για το πόσο κοντά έφτασε στο να χάσει τη ζωή του… Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τον ρώτησε πώς τους είπε ότι δέχτηκε πυροβολισμό, εκείνος όμως τον άφησε άφωνο: «Ακόμη δεν τους έχω πει τίποτα!» Ο Γιώργος Μυστρίδης δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα το βλήμα διαμετρήματος 0,38 special, αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο τού έσωσε τη ζωή. Οταν τελείωσε η συμπλοκή με τους κακοποιούς και έπεσαν τα επίπεδα της αδρεναλίνης του, που είχαν εκτοξευτεί στα ύψη κατά τη διάρκεια της μάχης, ο πόνος τον γονάτισε… Μόνο τότε μεταφέρθηκε προληπτικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν τραυματίστηκε, αλλά είχε αποκτήσει ένα έντονο αιμάτωμα!

Ο Γιώργος Μυστρίδης ήταν ένας από τους αστυνομικούς που καταδίωξαν τους δύο ληστές, οι οποίοι είχαν εισβάλει σε τρία φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα, και συνέλαβαν τον 44χρονο οδηγό ταξί. Ομως ο 42χρονος συνεργός και συνεταίρος του βγήκε έξω, άνοιξε πυρ εναντίον τους και μία από τις σφαίρες του χτύπησε τον νεαρό ειδικό φρουρό. Στη συνέχεια ο δράστης γκρέμισε την τζαμόπορτα μιας πολυκατοικίας και με το αίμα να τρέχει από το χέρι του που κόπηκε, μπήκε στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού, όπου βάλθηκε να αποσυναρμολογήσει το όπλο του με ένα μαχαίρι. Εκεί τον συνέλαβαν έμπειροι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», που κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...