Χειροπέδες στον «γιατρό» με τη Ferrari

Συνελήφθη στις ΗΠΑ o Γιάννης Καστάνης που επί 13 χρόνια ασκούσε καθήκοντα διευθυντή του ιατρείου στη Σκύρο ενώ είχε πλαστά πτυχία

Συνελήφθη στις ΗΠΑ o Γιάννης Καστάνης που επί 13 χρόνια ασκούσε καθήκοντα διευθυντή του ιατρείου στη Σκύρο ενώ είχε πλαστά πτυχία

Περίπου δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο που αναστάτωσε τη Σκύρο, ο «γιατρός» με τη Ferrari και το ιδιωτικό αεροσκάφος, που ασκούσε επί 13 έτη με… πλαστά πτυχία καθήκοντα διευθυντή στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού και έκανε dolce vita, συνελήφθη στις ΗΠΑ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

fdgdfgdfgΟ καταζητούμενος 58χρονος «μαϊμού» γιατρός Γιάννης Καστάνης συνελήφθη μέσω της Interpol πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών για πλαστογραφία. Τον Μάιο του 2014 είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη ύστερα από καταγγελία πολίτη και ο διορισμός του ανακλήθηκε με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Οπως είχε αποκαλυφθεί τότε, οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί.

Το πανεπιστήμιο είχε απαντήσει ότι «δεν προέκυψε έκδοση πτυχίου Ιατρικής επ’ ονόματι Καστάνη Ιωάννη. Δεν προέκυψε εγγραφή του στα Μητρώα Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza. Ο αναγραφόμενος αριθμός μητρώου εγγραφής δεν αντιστοιχεί και σε κανένα άλλο πρόσωπο. Δεν προέκυψε υποστήριξη πτυχιακής εργασίας κατά την 5/11/92 από τον Ιωάννη Καστάνη. Κατά συνέπεια, το προσκομισθέν πιστοποιητικό με ημερομηνία 5/8/1993 είναι πλαστό».

Η αρχή του τέλους της… καριέρας του ως διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου ήρθε με την καταγγελία στο υπουργείο Υγείας από πολίτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι στα 13 χρόνια που βρισκόταν στο ίδιο πόστο η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού του άρεσε ο τζόγος, κυκλοφορούσε με την κατακόκκινη αστραφτερή Ferrari του και είχε ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο! Μάλιστα, ο «μαϊμού» γιατρός, που ήταν λάτρης της κοσμικής ζωής, εμφανιζόταν και ως ειδήμων στις πλαστικές επεμβάσεις στο Κολωνάκι! Σύμφωνα με κατοίκους της Σκύρου, δεν είχε διστάσει να ρίξει πάνω σε δέντρο τη Ferrari για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας!

Η δράση του ξεκίνησε ουσιαστικά το 1993, όταν ο… επιστήμονας στην απάτη απέκτησε την άδεια άσκησης του επαγγέλματος από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας.

«Ειδίκευση»

Πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο, με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά είχε κάνει ανενόχλητος την «ειδίκευσή» του στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας! Η απόφαση του διορισμού του, η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2000, βασίστηκε στην αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ και στις επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την Αστυνομία.

Τότε, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε δηλώσει ότι διατάχθηκε έρευνα για τη δραστηριότητα του πρώην διευθυντή με έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στις φορολογικές δηλώσεις του και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Πολλά από τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 20ετίας, αλλά παρέμενε ενεργό το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής. Σε 18σέλιδο πόρισμα που συντάχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 από το υπουργείο Υγείας, σημειώνεται ότι στον «γιατρό» είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσης, επειδή είχε εκδώσει ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία (εμφάνιζε τρία πατρώνυμα) στις 16 Μαρτίου 2007 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου!


30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ