Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Προεδρικό κάλεσμα

Η πρόταση από Παυλόπουλο σε Μούσχουρη για το Προσφυγικό

Η πρόταση από Παυλόπουλο σε Μούσχουρη για το Προσφυγικό

Πρόσκληση στη διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη να τεθεί επισήμως επικεφαλής στο πλευρό των παιδιών των προσφύγων απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.w 43
Συγκεκριμένα, ζήτησε από την ερμηνεύτρια με την παγκόσμια ακτινοβολία να αποδεχθεί τον ορισμό της ως πρέσβειρας προσωπικοτήτων για το Μεταναστευτικό, σε μια προσπάθεια να προβληθεί το μείζον αυτό ζήτημα μέσω των… διεθνών μας Ελλήνων.

Η «παρέλαση» των σταρ του Χόλιγουντ στα ακριτικά ελληνικά νησιά μπορεί να είναι ένας τρόπος ώστε το Προσφυγικό να παραμείνει στην επιφάνεια, ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί πως και η Ελλάδα διαθέτει πλήθος προσωπικοτήτων με τέτοια αναγνωρισιμότητα, ώστε να κρατήσουν το Μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή. Ισως μάλιστα να το καταφέρνουν και καλύτερα από ό,τι οι ξένοι, που έρχονται, κάνουν τη βόλτα τους, φωτογραφίζονται και προβαίνουν σε δηλώσεις συμπόνοιας, αλλά σύντομα αφήνουν πίσω τους το πρόβλημα.

H συνάντηση

Η ευαισθησία της Βανέσα Ρεντγκρέιβ και της Σούζαν Σάραντον βοήθησαν την Αθήνα να στείλει το μήνυμά της, αλλά μία Ελληνίδα όπως η Νάνα Μούσχουρη είναι σίγουρο ότι μπορεί να σηκώσει μια τέτοια υποχρέωση γιατί πολύ απλά το νιώθει. «Η Ελλάδα είναι η χώρα μου, η Αθήνα είναι η πόλη μου» έχει δηλώσει δεκάδες φορές η ίδια.
Η διάσημη τραγουδίστρια έφτασε πριν από 10 ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του: «Η μονάδα μέτρησης του φιλοευρωπαϊσμού παλιά ήταν το νόμισμα, τώρα είναι ο άνθρωπος, και για αυτό οι Ελληνες δείχνουν ότι είναι πιο Ευρωπαίοι από τους άλλους».

Αυτή τη διαφορετικότητα του λαού μας, που μέσα στη δική του φτώχεια μπορεί και νοιάζεται, περιθάλποντας πρόσφυγες στα παράλια, ζητεί να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο η Νάνα Μούσχουρη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Νάνα είναι παλιοί γνώριμοι από την εποχή που ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Εθνάρχης ήταν γνωστός λάτρης της διεθνούς φήμης ερμηνεύτριας, που έχει πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους παγκοσμίως. Ποιος δεν θυμάται τις φωτογραφίες τους από τις μοναδικές συναυλίες της Μούσχουρη στο Ηρώδειο;

«Εγώ η ίδια εγκαινίασα το άνοιγμα του συγκεκριμένου Ωδείου στο λαϊκό τραγούδι το 1984, χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εκείνη την εποχή, για πρώτη φορά ένας καλλιτέχνης τραγουδούσε εκεί κάποιο άλλο είδος εκτός από όπερα. Ημουν και είμαι περήφανη για αυτό» έχει δηλώσει η κυρία Μούσχουρη.
Ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο, ανέπτυξε περισσότερο τους δεσμούς τους την εποχή που αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ο Μιλτιάδης Εβερτ. Τότε εκείνος ήταν εκπρόσωπος Τύπου και εκείνη ευρωβουλευτής, καθώς βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από το 1994 έως το 1999.

Η Νάνα παρέμεινε στην Αθήνα έως το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης
Μάλιστα, όπως πρώτη έγραψε η «Espresso», η δημοφιλής τραγουδίστρια πέρασε το μεσημέρι της, λίγο πριν πετάξει για το Παρίσι, στο Ζonar’s του φίλου της Χρύσανθου Πανά, επιστρέφοντας έτσι στο στέκι του δασκάλου της, όπως αποκαλούσε τον Μάνο Χατζιδάκι.
Οι θαμώνες, οι οποίοι την είδαν να μπαίνει στο μαγαζί που πρόσφατα ανακαινίσθηκε, θυμίζοντας την παλιά αίγλη του, εξεπλάγησαν και έσπευσαν να τη χαιρετήσουν. Αν και η Ν. Νούσχουρη έχει πια περάσει τα 80, ο κόσμος που την είδε από κοντά διαπίστωσε πως ο χρόνος τής έχει φερθεί με ευγένεια. Εχοντας τα ίδια μαύρα μαλλιά και τα χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά της, συνομίλησε με κάποιους από τους θαμώνες και θαυμαστές της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...