Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Ο νταής με το βιτριόλι

Δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ καταγγέλλουν γνωστό στο νησί των ανέμων επιχειρηματία για απειλές και πρόκληση φθοράς σε Ι.Χ., επειδή του έριξαν πρόστιμο για ασφαλιστικές παραβάσεις

Σε καθεστώς τρόμου ζουν τους τελευταίους μήνες δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ, που έκαναν το… λάθος να εντοπίσουν ασφαλιστικές παραβάσεις στις επιχειρήσεις πασίγνωστου επιχειρηματία στη Μύκονο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές καταγγελίες. Από τη στιγμή που κόπηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με μήνυση των υπαλλήλων, δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφθορά σε περιουσιακά τους στοιχεία!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η περίεργη υπόθεση εκφοβισμού έχει μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Σύρου και της ΕΛ.ΑΣ., που διενεργούν παράλληλες έρευνες, μετά την καταγγελία των υπαλλήλων του ΙΚΑ για τον επιχειρηματία.

Οπως υποστηρίζουν, όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν πήγαν στο νησί των ανέμων (όπου κυκλοφορούσαν με το ιδιωτικό αυτοκίνητο της μίας υπαλλήλου), με εντολή να διερευνήσουν τις πληροφορίες που είχαν για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου άνδρα.

Το κλιμάκιο του ΙΚΑ έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους τόσο στην κεντρική επιχείρηση του γνωστού Μυκονιάτη όσο και στα νυχτερινά καταστήματα που διατηρεί στο νησί. Σε όλα διαπιστώθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι απασχολούσε πολλούς εργαζομένους με «μαύρα» μισθολόγια, χωρίς να τους έχει δηλωμένους στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Ετσι επέβαλαν πρόστιμο που φτάνει τα 70.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη των επιχειρήσεων.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, άρχισε ο εφιάλτης για τους δύο υπαλλήλους, που βεβαίωσαν τις παραβάσεις. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με τη μήνυσή τους, άρχισαν να δέχονται τηλεφωνικές απειλές, αρχικά στα σπίτια τους και στη συνέχεια και στα κινητά τους! Οι άγνωστοι που τους καλούσαν προσπαθούσαν να τους τρομοκρατήσουν για τον έλεγχο που είχαν ήδη ολοκληρώσει σχετικά με τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο αριθμός κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν, κατά πληροφορίες, ότι οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες ανακάλυψαν τα τηλέφωνα των δύο υπαλλήλων του ΙΚΑ από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας, με το οποίο είχαν πάει στο νησί για να κάνουν τους ελέγχους αιφνιδιαστικά, χωρίς να δίνουν στόχο! Αυτό επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το γεγονός ότι δεν περιορίστηκαν σε φραστικές απειλές, αλλά πέρασαν και στην πράξη, περιλούζοντας το συγκεκριμένο όχημα της υπαλλήλου του ΙΚΑ με… οξύ (!), με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ζημιά ύψους 1.500 ευρώ!

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, οι δύο υπάλληλοι αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση εναντίον του επιχειρηματία, θεωρώντας τον υπεύθυνο τόσο για τις απειλές όσο και για τη δολιοφθορά. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Σύρου, η οποία διέταξε άμεσα έρευνα, αλλά και άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή των απειλών. Παράλληλα, έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα και από την ΕΛ.ΑΣ., που ήδη έχει σχηματίσει δικογραφία για τις απειλές, ενώ συντάσσει και δεύτερη δικογραφία, που αφορά την καταστροφή του αυτοκινήτου της γυναίκας. Ολες οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και, μόλις εντοπιστούν οι υπαίτιοι, αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...