Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Απόβαση» των αγροτών στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών μετά την απόφαση των τελευταίων να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές σε Φορολογικό – Ασφαλιστικό. Από σήμερα οι παραγωγοί θα συντονίσουν και θα εντείνουν τους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, ενώ ετοιμάζονται και για μαζική κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, όπου θα κατασκηνώσουν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους!

Η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε ομόφωνα χθες το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συναντήθηκαν εκπρόσωποι από 68 μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, οι αγρότες συμφώνησαν να αυξήσουν συντονισμένα τις ώρες αποκλεισμού της κυκλοφορίας τόσο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όσο και σε κρίσιμες υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και τελωνεία. Παράλληλα αποφάσισαν να μεταφέρουν τον αγώνα τους στο κέντρο της Αθήνας, αρχής γενομένης με ένα μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο την προσεχή Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες θα καταφθάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και τρακτέρ, και σκοπεύουν να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα για τουλάχιστον δύο ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι των μπλόκων συμφώνησαν να μη συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να μη συμμετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπως τους πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσύρει το φορολογικό – ασφαλιστικό πακέτο.

Αιτήματα

Το πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε στη χθεσινή συνάντηση περιλαμβάνει επίσης αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ’ άτομο, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και απόσυρση της φορολογίας σε κρασί και τσίπουρο. Στη συνάντηση δεν συμμετείχαν αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών, ενώ το δικό τους πλαίσιο προτάσεων έδωσαν στη δημοσιότητα οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών.

Στο μεταξύ, με μεγάλα προβλήματα διεξήχθη το Σαββατοκύριακο η μεταφορά προσώπων και αγαθών, καθώς οι αγρότες προχώρησαν σε πολύωρους αποκλεισμούς σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου. Ενδεικτικά, το μπλόκο των Τεμπών άνοιξε για έξι ώρες και ξανάκλεισε στις 6 το απόγευμα, ο κόμβος του Κεφαλόβρυσου στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων άνοιξε για μόλις δύο ώρες, ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού παρέμεινε κλειστός για έκτη μέρα, ενώ ουρά χιλιομέτρων από φορτηγά και νταλίκες έχει σχηματιστεί στο τελωνείο του Προμαχώνα, που παραμένει κλειστό εδώ και μία εβδομάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...