Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Ξεκίνησαν με προειδοποιητικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών και πλέον προετοιμάζονται για την κάθοδό τους στην Αθήνα

Ξεκίνησαν με προειδοποιητικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών και πλέον προετοιμάζονται για την κάθοδό τους στην Αθήνα

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο αγροτικός κόσμος, που κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του εντείνοντας τους αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο, ενώ προετοιμάζει τη μεγάλη «κάθοδο» των τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή. Η κυβέρνηση απαντά κατηγορώντας τους αγρότες ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο και διαμηνύει «αν ο σκοπός τους είναι να μας ρίξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι άρχισαν από χθες να εφαρμόζουν την απόφαση που λήφθηκε την Κυριακή στη συνάντηση της Νίκαιας, σκληραίνοντας τη στάση τους στο κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και άλλων δημόσιων υποδομών και εγκαταστάσεων.
Στη Λάρισα, για παράδειγμα, προχώρησαν σε τρίωρο «προειδοποιητικό» αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου, η οποία χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, όταν κλείνει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στην Αιτωλοακαρνανία η εθνική οδός Αντιρρίου -Ιωαννίνων έμεινε ανοιχτή μόλις τέσσερις ώρες, ενώ αγρότες της Κρήτης απέκλεισαν κτίρια της Εφορίας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, και την Τράπεζα της Ελλάδος στα Χανιά.

Κινητοποιήσεις και σήμερα

Με τους ίδιους ρυθμούς θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και σήμερα, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί πολύωροι αποκλεισμοί σε δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα. Μάλιστα τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά έως τις 9 το βράδυ.
Παράλληλα οι συνελεύσεις των αγροτών σε Ηράκλειο Κρήτης, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία κ.α. ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, ενώ στη Λακωνία ετοιμάζονται να ναυλώσουν… πλοίο για να μεταφέρουν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Γυθείου στον Πειραιά. Πάντως στη συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν θα λάβουν μέρος οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση – πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εγκαλεί τους αγρότες για έλλειψη διαλόγου. «Οι αγρότες δεν προσέρχονται στον διάλογο και εμένα αυτό μου γεννά πάρα πολλές αμφιβολίες και υποψίες ως προς την αθωότητα, αν μπορώ να το πω έτσι, των κινητοποιήσεων» είπε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «Τι επιδιώκουν οι αγρότες; Να ρίξουν την κυβέρνηση; Ε, δεν θα τα καταφέρουν».
Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τόνισε την ανάγκη να αρχίσει ένας «εξαντλητικός διάλογος» με τους αγρότες και να απομονωθούν «ακραία στοιχεία» που έχουν διεισδύσει στα μπλόκα.

Γαμπρός έσπασε το μπλόκο

2 222

Μπορεί το κλίμα στα αγροτικά μπλόκα να είναι τεταμένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν και τα ευχάριστα περιστατικά, όπως εκείνο που συνέβη την Κυριακή στη Μεσσηνία. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα έφτασε στο μπλόκο του Καλού Νερού μια αυτοκινητοπομπή που συνόδευε έναν μελλόνυμφο ως τα σκαλιά της εκκλησίας. Φυσικά οι αγρότες όχι μόνο δεν σταμάτησαν τον γαμπρό και τους φίλους του, αλλά τους κατευόδωσαν κιόλας, με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και κορναρίσματα!

Μια… σεξοβόμβα στο πλευρό των αγροτών! 1 8

Η Μαρία Αλεξάνδρου, πρωταγωνίστρια των ροζ ταινιών παραγωγής Δημήτρη Σειρηνάκη, έσκασε… μύτη στο μπλόκο του Αγίου Στεφάνου, σικάτη, φορώντας ψηλοτάκουνες μπότες και φιρμάτη τσάντα, όπου δήλωσε και αυτή την αλληλεγγύη της στους αγώνες της αγροτιάς.  

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...