Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Διευθυντής φυλακών στα πράσα με κοκαΐνη

Τρίκαλα: Συνελήφθη αφού αγόρασε την άσπρη σκόνη από έμπορο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση

Τρίκαλα: Συνελήφθη αφού αγόρασε την άσπρη σκόνη από έμπορο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 40χρονου διευθυντή των Φυλακών Τρικάλων την ώρα που προμηθευόταν κοκαΐνη από έμπορο ναρκωτικών, πολύ κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου υπηρετεί! Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ανώτατος σωφρονιστικός υπάλληλος να «έσπρωχνε» ναρκωτικά στους κρατουμένους!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ολα ξεκίνησαν από μια πληροφορία που είχε δεχτεί η Ασφάλεια Τρικάλων για συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο διακινεί συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης στην περιοχή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 45χρονο ύποπτο και να τον θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που συναντά ήταν και ο διευθυντής των φυλακών της πόλης, που είχε διοριστεί επί των ημερών του Χαράλαμπου Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο 40χρονος φαίνεται ότι αγόραζε σε σταθερή βάση ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης.

Μετά την πρωτοφανή αποκάλυψη οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα. Προχθές οι άνδρες της Ασφάλειας παρακολούθησαν ξανά τον 45χρονο διακινητή και διαπίστωσαν ότι τον επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο διευθυντής των φυλακών.

Σωματικός έλεγχος

Οταν οι δυο τους χωρίστηκαν, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του διευθυντή έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια τις έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του κάτι λιγότερο από ένα γραμμάριο κοκαΐνης, το οποίο είχε προμηθευτεί λίγο πριν από τον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη την ίδια στιγμή σε άλλο σημείο των Τρικάλων, κουβαλώντας πάνω του 80 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του διευθυντή των φυλακών, βρέθηκε και ένα σακουλάκι με σπόρους κάνναβης. Στην κατάθεσή του ο 40χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το ένα γραμμάριο κοκαΐνης το αγόρασε για προσωπική του χρήση, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι εθισμένος στο συγκεκριμένο ναρκωτικό, και ζήτησε μάλιστα να υποβληθεί σε σχετική εξέταση από ειδικό γιατρό. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εξετάζουν σε βάθος την υπόθεση και συγκεκριμένα εάν διακινούσε και ο ίδιος ναρκωτικά μέσα στις φυλακές, με την κάλυψη που του παρείχε η θέση του. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι κινήθηκε η σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Καταγγελία κρατούμενου: Κοινό μυστικό ότι «έσπρωχνε»

Αρχηγικό ρόλο σε κύκλωμα που διακινεί ναρκωτικά και κινητά στις Φυλακές Τρικάλων απέδωσε στον συλληφθέντα ένας άνδρας, που με ανώνυμη καταγγελία του στην «Espresso» δήλωσε κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος. Οπως ισχυρίστηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του, εκτίει ποινή κάθειρξης στα Τρίκαλα και κατήγγειλε τα εξής: «Ηταν κοινό μυστικό στις φυλακές ότι ο διευθυντής “έσπρωχνε” ναρκωτικά σε κρατουμένους. Είχε δεξί του χέρι Ελληνα ισοβίτη, τον οποίο είχε “μεταθέσει”, για ευνόητους λόγους, από το συνεργείο στο φαρμακείο της φυλακής».

Ο καταγγέλλων «φωτογράφισε» και τον συγκρατούμενό του και φερόμενο «βοηθό» του διευθυντή: «Ο συγκεκριμένος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και το 2012, ενώ ήταν ήδη στη φυλακή, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών». Κατά την ίδια καταγγελία: «Αλλες φορές τούς φώναζε και ο ίδιος (σ.σ.: ο διευθυντής) δήθεν για ακρόαση στο γραφείο του και δεν έφευγαν από εκεί με άδεια χέρια (…) Προμήθευε και κινητά στους κρατουμένους, ζητώντας από 1.500 έως 2.000 ευρώ για κάθε συσκευή».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...