Κινούμενη άμμος τα θέματα των μαθηματικών

Δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση, καθώς τα θέματα των Μαθηματικών που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν από τα πιο απαιτητικά των τελευταίων ετών. Για καλά προετοιμασμένους ήταν και τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα θέματα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αναφέρει ότι κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, προϋπέθεταν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και απαιτούσαν σωστή διαχείριση του χρόνου. Επίσης κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ερώτημα Β3 τονίζοντας ότι ήταν το πιο απαιτητικό, καθώς απαιτούσε λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς. Συνολικά, η ΕΜΕ χαρακτηρίζει τα φετινά θέματα ως «τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών» και ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει διάλογο σε σχέση με το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις πανελλαδικές.

Σε ό,τι αφορά τα Αρχαία Ελληνικά, οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι το γνωστό κείμενο που δόθηκε (από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη) απαιτούσε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που να έχουν εμβαθύνει στο περιεχόμενο του έργου, ενώ το απόσπασμα του άγνωστου κειμένου (από το «Θουκυδίδου Ιστορίαι») προκάλεσε δυσκολία στη μετάφρασή του.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο με Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ