Αλλη ζωή σε 34 χρόνια

Επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2050 οι άνθρωποι θα πηγαίνουν βόλτα στο Διάστημα, το AIDS θα είναι ιάσιμο και τα ρομπότ «σύγχρονοι σκλάβο

Επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2050 οι άνθρωποι θα πηγαίνουν βόλτα στο Διάστημα, το AIDS θα είναι ιάσιμο και τα ρομπότ «σύγχρονοι σκλάβο

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»

Ενας ονειρεμένος κόσμος βρίσκεται μπροστά μας, σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων που ασχολούνται με την πρόβλεψη του μέλλοντος. Το think tank «Adam Smith Institute» περιέγραψε πώς θα είναι η ζωή το 2050, προβλέποντας ότι θα ζούμε όπως οι σύγχρονοι εκατομμυριούχοι, καθώς θα έχουμε τις ανέσεις τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Θα ζούμε μέχρι τα 100 χρόνια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο μας θα μπορούμε να πάμε ένα ταξιδάκι στο Διάστημα ή μια βόλτα στους δεινόσαυρους, που θα έχουν επανέλθει στη ζωή.

Στη μελέτη ο πρόεδρος του think tank δρ Μάντσεν Πίρι προβλέπει ότι η ποιότητα ζωής θα βελτιωθεί θεαματικά. Οι αποδοχές των εργαζομένων θα διπλασιαστούν, και μάλιστα πολλοί από τους σύγχρονους εφήβους θα γίνουν εκατομμυριούχοι, χάρη στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάπτυξη της ρομποτικής. Το 2050 τις περισσότερες δουλειές θα τις κάνουν τα ρομπότ, που θα αποτελούν τους «μοντέρνους σκλάβους». Θα παράγουν τα τρόφιμα, τα ρούχα και όλα τα απαραίτητα, ενώ θα κάνουν και τις δουλειές του σπιτιού.

Ωρες εργασίας

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από τη μία να μειωθούν οι ώρες εργασίας για τους ανθρώπους και από την άλλη να υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Τα αυτοκίνητα, όπως και τα αεροπλάνα, θα είναι ρομποτικά, ενώ τα ταξίδια στο Διάστημα θα είναι υπόθεση ρουτίνας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα είναι πρακτικά δωρεάν, καθώς τα σπίτια θα τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά, ενώ τα αυτοκίνητα θα πωλούνται με φορτισμένες μπαταρίες και οι εταιρίες θα αναλαμβάνουν τις δωρεάν επαναφορτίσεις. Η ιατρική θα έχει προοδεύσει τόσο, που ασθένειες όπως το AIDS θα θεωρούνται εύκολα ιάσιμες, θα εξαφανιστούν οι περισσότερες μορφές καρκινικών όγκων, η άνοια, αλλά και η φαλάκρα.

Επίσης η ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων στο εργαστήριο για τις μεταμοσχεύσεις θα είναι θέμα ρουτίνας. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι θα είναι πιο υγιείς, με τον δρ Πίρι να εκτιμά ότι οι περισσότεροι θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια. Η ανθρωπότητα θα τρέφεται με νέα είδη λαχανικών που θα δημιουργηθούν χάρη στη γενετική και θα είναι πιο γευστικά και πιο θρεπτικά. Το κρέας θα είναι συνθετικό, καθώς θα παράγεται στο εργαστήριο χωρίς τη χρήση ζώων.

Τέλος, ο δρ Πίρι προβλέπει ότι οι επιστήμονες θα επαναφέρουν στη ζωή τους δεινόσαυρους. Θα εντοπίσουν τα γονίδιά τους που κληρονόμησαν τα σύγχρονα πτηνά, έτσι ώστε η γενετική να δημιουργήσει το DNA τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ