Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Απασφάλισε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Τι πρέπει να πω; Τι είμαι; Ένας μ@@@κας...

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε...

Ο Πάνος Μουζουράκης μας ξεναγεί στο δωμάτιο της κορούλας του

Ο Πάνος Μουζουράκης απολαμβάνει τις ομορφότερες στιγμές της ζωής...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σπίτι τρώγλη όπου ζούσε η αείμνηστη Ελένη Καριολάκη

Ένα ανθρώπινο δράμα, ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο...

Νίκος Κουρής – Έλενα Τοπαλίδου: Παντρεύονται στις 12 Δεκεμβρίου

Λίγες μέρες έμειναν για να ανέβουν τα σκαλιά της...

Η ΕΛΛΗ στη λίστα της UBS!

Προσήλθε στους οικονομικούς εισαγγελείς για εξηγήσεις και πήρε προθεσμία • Εάν δικαιολογήσει τις καταθέσεις της, έχει καλώς! Διαφορετικά, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο

Προσήλθε στους οικονομικούς εισαγγελείς για  εξηγήσεις και πήρε προθεσμία • Εάν δικαιολογήσει τις καταθέσεις της, έχει καλώς! Διαφορετικά, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο

(Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο)

Διαβάστε την Espresso που κυκλοφορεί online, εδώ!

Διαβάστε επίσης:

▷Θαύμα!
Με 83€ τον μήνα η μεζονέτα του Γιώργου

▷Νικήθηκε η λευχαιμία!
Επαναστατική θεραπεία με επιτυχία 94% στο Σιάτλ βάζει φρένο στις μεταστάσεις

▷Οι λατρεμένοι γείτονες του Κώστα Βουτσά

▷Πέλλα
Προφυλακίστηκε η διεστραμένη  «μητέρα» χθες!

▷Πέραμα
Εσκασε χύτρα και «αποκεφάλισε» 57χρονη νοικοκυρά

▷Ποδοσφαιριστής σκότωσε τον διαιτητή που τον απέβαλε

Που χάθηκε η Βανέσα Τζελβέ
Η κοπέλα του Τίμου Δράκου έγινε full time μανούλα!

Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλη Στάη, καθώς «βρέθηκε» στη λίστα της UBS! Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια επισκέφθηκε το κτίριο του ΣΔΟΕ επί της οδού Πειραιώς και πέρασε το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων, επειδή, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, στην οποία εμφανίζεται το όνομά της, στην ελβετική τράπεζα UBS, που περιλαμβάνεται στη «λίστα Μπόργιανς».

e

Η δημοσιογράφος με τη μεγάλη θητεία στον χώρο της ενημέρωσης φέρεται ότι έλαβε κλήση από τους εισαγγελείς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάθεσή της, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας και να δώσει τις δικές της απαντήσεις σε μεταγενέστερο στάδιο στους οικονομικούς εισαγγελείς. Μόνο εφόσον η Ελλη Στάη δεν μπορεί να δικαιολογήσει στους εισαγγελείς τη συγκεκριμένη κατάθεση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Στην Ελβετία

Εξάλλου, σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τις λίστες των καταθετών στην Ελβετία, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν ως «υπόπτους» τα πρόσωπα με λογαριασμούς στο s 2εξωτερικό. Η κλήση τους φυσικά δεν σημαίνει αυτόματα και τη διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς αυτό είναι κάτι που διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ακόμα η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Συνολικά, έχουν σταλεί πάνω από 100 κλήσεις για τις φορολίστες και έχουν σχηματιστεί περίπου 270 δικογραφίες. Ανάλογα με τη στάση που τηρούν οι καταθέτες, αποφασίζεται και η μελλοντική αντιμετώπισή τους από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Υπάρχουν πρόσωπα που υποστηρίζουν πως μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους και ζητούν χρόνο για να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα, και άλλα που αναμένουν να «περάσει» η περίφημη διάταξη για την αυτοκαταγγελία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρωστούμενα με… έκπτωση! Και βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που προς το παρόν σφυρίζουν… αδιάφορα!

Εάν κάποιος από τους καταθέτες αυτούς δεν μπορέσει ούτε να δικαιολογήσει το ποσό ούτε να το πληρώσει, τότε οι οικονομικοί εισαγγελείς θα δίνουν εντολή για πλήρη έλεγχο στο ΚΕΦΟΜΕΠ των εισοδημάτων, των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους τους τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Πάντως, σε περιπτώσεις όπου ήδη έχουν εντοπίσει τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις καταθέσεις (άνω των 6.000.000 με 7.000.000 ευρώ), προχωρούν σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων. Αυτό έχει ήδη συμβεί για 24 πρόσωπα.

Εντοπίστηκαν και δέκα πρόσωπα με πολιτική ιδιότητα

Σε ονόματα πολιτικών προσώπων (εν ενεργεία και μη) έχουν «σκοντάψει» οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούν τις λίστες των άνω των 10.500 καταθετών στην UBS, την επονομαζόμενη και «λίστα Μπόργιανς», αλλά και εκείνη του χαρτοφυλακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί περίπου 10 πρόσωπα, τα οποία είτε έχουν είτε είχαν πολιτική ιδιότητα από διάφορους πολιτικούς χώρους. Προς το παρόν ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα από τα εν λόγω πρόσωπα δεν έχει λάβει «ραβασάκι» από τους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κάτι τέτοιο όμως δεν αποκλείεται να συμβεί το προσεχές διάστημα, εφόσον οι εισαγγελείς εντοπίσουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις καταθέσεις τους και στα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Κατά πληροφορίες, σε κάποιες από τις περιπτώσεις πολιτικών προσώπων η αποστολή των εμβασμάτων έχει πραγματοποιηθεί μέσω της ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της Τραπέζης της Ελλάδος, κάτι που σε πρώτη ανάγνωση αξιολογείται ως μη ύποπτο, ωστόσο διερευνάται σε βάθος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν εντοπίσει κατάθεση-μαμούθ ύψους 200.000.000 ευρώ, η οποία φέρεται ότι ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ενώ ζευγάρι ανεπάγγελτων φέρεται ότι διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό με υπόλοιπο 25.000.000 ευρώ!

Οι έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τις λίστες των καταθετών στο εξωτερικό (Παναγιώτης Αθανασίου, Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας) έχουν εντοπίσει αρκετές περιπτώσεις μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα εισοδήματα που δήλωσαν καταθέτες στην ελβετική τράπεζα τη δωδεκαετία 2000-2012 με το ύψος των τραπεζικών λογαριασμών τους. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση εμπόρου ετοίμων ενδυμάτων, ο οποίος δήλωνε εισοδήματα 838.000 ευρώ και διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό με υπόλοιπό 5.300.000 ευρώ, αλλά και ενός εύπορου συνταξιούχου με εισοδήματα ύψους 813.000 ευρώ, που είχε καταθέσεις ύψους 5.200.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χαριτωμένη μικρούλα με τις πλεξούδες είναι σήμερα πετυχημένη ηθοποιός

Η όμορφη μαθητριούλα με τις πλεξούδες πόζαρε στον φωτογραφικό...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

Οργισμένος ο Ομηρος Ευστρατιάδης: «Οι ηθοποιοί της βιντεοκασέτας δεν οδηγήθηκαν στα ψυχιατρεία»

Εξαλλος δηλώνει ο σκηνοθέτης Ομηρος Ευστρατιάδης σχετικά με άρθρο...

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Χωρισμός διάσημου επιχειρηματικού ζεύγους: Το μαύρο χρήμα και ο εραστής personal trainer

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Δε θα πιστέψετε ποιας παρουσιάστριας είναι μαμά η κυρία στην αγκαλιά του Αντώνη Ρέμου

Η καταξιωμένη παρουσιάστρια βγήκε για καφέ με τη μητέρα...

Ζευγάρι της σόουμπιζ απέκτησε το πρώτο του παιδάκι!

Γεννητούρια στη σόουμπιζ! Γνωστό ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδάκι και η ευτυχία του είναι απερίγραπτη.

Πένθος για τις πρωταγωνίστριες του «Sex and the city» – Έφυγε ηθοποιός της σειράς

Δύσκολες στιγμές περνούν οι πρωταγωνίστριες και οι συντελεστές του...