Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Οι νάρκες της διαφθοράς

Στη Βουλή η δικογραφία για 1.200.000 ευρώ που είχε πάρει ΜΚΟ (ένα μέρος του πήγε για έπιπλα και εισιτήρια) την εποχή που ήταν υπ. Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου

Στη Βουλή η δικογραφία για 1.200.000 ευρώ που είχε πάρει ΜΚΟ (ένα μέρος του πήγε για έπιπλα και εισιτήρια) την εποχή που ήταν υπ. Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου

Αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τη δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης εντόπισε δεύτερη φορά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς ανακάλυψαν ότι η ΜΚΟ την περίοδο 2000-2001 χρηματοδοτήθηκε παράνομα με περίπου 1.200.000 ευρώ, ποσό που σπαταλήθηκε εν μέρει για την… αγορά επίπλων και αεροπορικών εισιτηρίων από άσχετα πρόσωπα!

Ετσι ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, εις βάρος 13 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο. Για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις ελέγχεται ποινικά ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΚΟ. Μάλιστα αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών (ωστόσο, λόγω της παρόδου των ετών, είναι παραγεγραμμένες) του τότε υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση που αφορά έξι προγράμματα, συνολικού ύψους 8.000.000 ευρώ, για τα οποία χρηματοδοτήθηκε η εν λόγω ΜΚΟ. Στο εδώλιο θα καθίσουν οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Αλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Τρίτα πρόσωπα

Από τη νέα προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, με εντολή της προϊσταμένης τους Ελένης Ράικου, προέκυψε ότι μεγάλο μέρος του επίμαχου ποσού (1.200.000 ευρώ), το οποίο χορηγήθηκε στη ΜΚΟ, δεν αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση των σκοπών της αλλά από τρίτα πρόσωπα. Τα δύο επίμαχα προγράμματα εκπόνησε η ΜΚΟ με τη συγχρηματοδότηση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, στην περιοχή της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε -μεταξύ άλλων- ότι η ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκε με ποσά που ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ, παρότι δεν πληρούσε τη νόμιμη προϋπόθεση της διετούς λειτουργίας, δεν τηρήθηκε η υποχρέωση εκ μέρους της για συμμετοχή στα προς υλοποίηση προγράμματα με ποσοστό 25% και δεν συνδέθηκε η καταβολή των δόσεων με την υλοποίηση των προγραμμάτων που είχε αναλάβει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...