Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Εφυγε» η Λόλα Ζολώτα

Η άλλοτε ευγενής καλλονή των Αθηνών και σύζυγος του μακροβιότερου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κηδεύτηκε την περασμένη Τρίτη από το Α’ Νεκροταφείο

rq24rq 1Υπήρξε η ευγενής καλλονή των Αθηνών, φινετσάτη, αγέρωχη, ίδια σύγχρονη Καρυάτιδα και μία από τις πιο κλασάτες παρουσίες της νυχτερινής διασκέδασης. Η Λόλα Ζολώτα, σύζυγος του καθηγητή και ακαδημαϊκού, αλλά και μακροβιότερου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και κηδεύτηκε την περασμένη Τρίτη από το Α’ Νεκροταφείο.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ 

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, η Καλλιρρόη Ρίτσου, η οποία είχε κάνει ήδη έναν γάμο με τον Μεταξά στην Αλεξάνδρεια, με κουμπάρους τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, γνώρισε μέσω της φίλης της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου τον άντρα που ερωτεύτηκε σφόδρα και έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής rq24rq 2του, το 2004. Παντρεύτηκε τον Ξενοφώντα Ζολώτα το 1958 στην Ελβετία και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ο γάμος τους κράτησε γιατί ο πρωθυπουργός της οικουμενικής κυβέρνησης του 1989-1990 την άφηνε να είναι ο εαυτός της.

Παρά τη «δυνατή» προσωπικότητά της, στεκόταν πάντα στη σκιά του συζύγου της, ωστόσο η απαράμιλλη ομορφιά της την έφερνε πολλές φορές στο προσκήνιο. Η θρυλική φωτογράφιση του ζευγαριού για το εξώφυλλο του περιοδικού «Εικόνες» το 1967 (κάποιοι είπαν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου μιμήθηκαν το πρώην πρωθυπουργικό ζευγάρι στο shooting που τους έκανε το «Paris Match») την έβαλε στο πάνθεον των κομψών Ελληνίδων. Οι χρωματιστές μουσελίνες και ο αριστοκρατικός κότσος στα μαλλιά είχαν συνδεθεί άρρηκτα με το όνομά της, ενώ πολλές φορές επέλεγε κοσμήματα του οίκου Zolotas, που ανήκε στον πεθερό της Ευθύμιο Ζολώτα, με έτος ίδρυσης το 1890.

Από τα πιο αγαπημένα της κομμάτια ήταν ένα κολιέ με δύο σειρές μαργαριτάρια, το οποίο σπάνια αποχωριζόταν. Αγαπούσε τις γούνες της Ελένης Σαμαρά και τα λευκά φορέματα που τόνιζαν ακόμη rq24rq 4περισσότερο την αλαβάστρινη επιδερμίδα της, ενώ στη φωτογράφιση που είχε κάνει το 1964 στον Παρθενώνα για λογαριασμό του «Cosmopolitan» φορούσε δημιουργία από μουσελίνα του Jean Desses και κόσμημα Zolotas.

Μεγαλοπρέπεια

Η παρουσία της στα κοσμικά events ήταν «κόσμημα», ωστόσο κι εκείνη υπήρξε άψογη οικοδέσποινα στο σπίτι της οικογένειας, στον δεύτερο όροφο του κτίσματος της οδού Αρεοπαγίτου 27, το οποίο θύμιζε… μουσείο, καθώς οι γωνιές του ήταν στολισμένες με πολύτιμα κειμήλια. Η θέα προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έκοβε την ανάσα και πρόσθετε ακόμη περισσότερη μεγαλοπρέπεια στο living room που κατά καιρούς φιλοξένησε προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γεώργιο Ράλλη ως τον Νιάρχο, τον Ωνάση και τη Μαρία Κάλλας. Η τελευταία μάλιστα υπήρξε και δασκάλα της στη φωνητική, αφού όνειρο της Λόλας υπήρξε να γίνει τραγουδίστρια της όπερας.

Καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Εδώ και αρκετά χρόνια η Λόλα Ζολώτα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Αυτό δεν την εμπόδιζε βέβαια να κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις, κυρίως στα πάρτι του Ζάχου Χατζηφωτίου στο ξενοδοχείο «Metropolitan», αλλά και της Ντόντας Βορίδη-Γουλανδρή στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και στα δείπνα των εξίσου αγαπημένων της φίλων Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και Θέκλας Μαρινίδη, στην Ηρώδου Αττικού.

Διαχρονική ομορφιά

Πάντα ήταν ντυμένη άψογα. Μάλιστα, λόγω των παραπάνω κιλών της, επέλεγε sur mesure κομμάτια, που την κολάκευαν και αναδείκνυαν τη διαχρονική ομορφιά της.

Μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της Ξενοφώντα κλείστηκε στο σπίτι της, με μόνη συντροφιά τις γάτες της και τις συλλεκτικές πορσελάνες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λόλα πούλησε το σπίτι της Αρεοπαγίτου όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι, αλλά προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική της άνεση. Τον μόνο όρο που είχε βάλει στην αγοραπωλησία ήταν να της επιτραπεί να μείνει στην οικία με τις τόσες αναμνήσεις μέχρι το τέλος της ζωής της.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...