Μαστροπός ο αρχηγός της αστυνομίας!

Επικεφαλής δικτύου ανδρικής πορνείας ο (έγγαμος) στρατηγός Ροδόλφο Παλομίνο

Επικεφαλής δικτύου ανδρικής πορνείας ο (έγγαμος) στρατηγός Ροδόλφο Παλομίνο

Δεν ήταν μόνον αρχηγός της αστυνομίας αλλά και επικεφαλής δικτύου ανδρικής πορνείας, με πελάτες κυρίως τους πολιτικούς της χώρας του, ένας εκ των οποίων επίσης φέρεται ότι εμπλέκεται. Ο στρατηγός, αν και παντρεμένος με παιδιά, λέγεται ότι ερωτεύτηκε συνάδελφό του και δεν δίστασε να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Ο Ροδόλφο Παλομίνο, επικεφαλής της κολομβιανής αστυνομίας, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του μία μέρα μετά την έναρξη πειθαρχικής έρευνας εις βάρος του για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στο δίκτυο. Η παραίτηση αυτή ακολούθησε εκείνη του υφυπουργού Εσωτερικών Κάρλος Φέρο, μετά τη μετάδοση ενός βίντεο το οποίο, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αποδεικνύει την εμπλοκή του στην «αδελφότητα του δαχτυλιδιού», όπως λέγεται το κύκλωμα.

Δηλώνει αθώος

Ο 58χρονος στρατηγός δήλωσε, παρουσία της συζύγου, των παιδιών του και ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας, ότι ζήτησε να απαλλαγεί των καθηκόντων του, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Μόλις ξεκίνησε η έρευνα ο αξιωματικός, που βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2013, έκανε λόγο για ψευδείς κατηγορίες και εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος του. Να σημειωθεί εδώ ότι τα γεγονότα που αφορά η έρευνα εκτυλίχθηκαν την περίοδο 2004-2008.

16283318 2

Εις βάρος του στρατηγού Παλομίνο υπάρχουν επίσης υποψίες για παράνομο πλουτισμό αλλά και παρακολουθήσεις και παράνομες υποκλοπές εις βάρος δημοσιογράφων. Την 3η Δεκεμβρίου του 2015 είχε αρχίσει χωριστή έρευνα από την εισαγγελία εις βάρος του Παλομίνο για παράνομες υποκλοπές των επικοινωνιών της διευθύντριας του ραδιοφωνικού σταθμού La Fm Βίκι Δάβιλα, η οποία είχε αποκαλύψει ότι ο στρατηγός φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά έναν άλλον στρατιωτικό. Ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός ήταν αυτός που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο το οποίο οδήγησε στην παραίτηση τον Φέρο.

Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε τον διορισμό του στρατού Χόρχε Ερνάντο Νιέτο στον θώκο του γενικού διευθυντή της αστυνομίας και ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα ανώτατο αξιωματικό για τις «υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα και στην αστυνομία και για την πίστη του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ