Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Μαυρίκος «καρφώνει» τον Μουσσά

Τόσο ο εκδότης της «Ακρόπολης» όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του δημοσιογράφοι δέχθηκαν τις έντονες αποδοκιμασίες πολιτών

Μετ’ εμποδίων, εν μέσω αποδοκιμασιών και χωρίς την παρουσία των συνηγόρων τους απολογήθηκαν χθες οι τρεις κατηγορούμενοι για τη «δημοσιογραφική μαφία», ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου. Ως αργά το βράδυ, όμως, και ως την ώρα που τυπωνόταν η «Espresso», ο εισαγγελέας και ο 1ος ειδικός ανακριτής δεν είχαν αποφασίσει αν θα διέτασσαν την προφυλάκισή τους ή όχι.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Η άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να χορηγήσει άδεια στους συνηγόρους λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, ανάγκασε τους κατηγορουμένους να περάσουν μόνοι τους το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου. Και οι τρεις, πάντως, επέλεξαν να δώσουν εξηγήσεις στον δικαστικό λειτουργό καταθέτοντας απολογητικά υπομνήματα και να μην ασκήσουν το δικαίωμα σιωπής που τους παρέχει ο νόμος. Ολοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου και εκβίαση, ενώ φέρεται ότι έριξαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον!

w35tgw4r 3

«Λυπούμαι, διότι, όντας υποχρεωμένος αλλά και επιθυμώντας να στηρίξω τον αγώνα ύπαρξης και αξιοπρέπειας που εδώ και δύο μήνες περίπου δίνουν με αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση όλοι οι δικηγόροι της χώρας, δεν δύναμαι να εκτελέσω το υπερασπιστικό μου χρέος -σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον – προς τον εντολέα μου» δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος του Τάκη Μουσσά.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η δήλωση του δεύτερου συνηγόρου του 50χρονου δημοσιογράφου Θοδωρή Μαντά, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι «οι διαστάσεις που δόθηκαν στην υπόθεση είναι μεγαλύτερες από αυτές που της αναλογούν».

Ο Αλέξης Κούγιας, που υπερασπίζεται τον Παναγιώτη Μαυρίκο, κατήγγειλε ότι η απόφαση να μην αναβληθεί η απολογία «είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθεστώς της δίκαιης δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και, το κυριότερο, παραβαίνει το Σύνταγμα, παραγνωρίζοντας τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης».

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν στο κτίριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον αύλειο χώρο των δικαστηρίων και τους «στόλισαν» με σωρεία από… κοσμητικά επίθετα! «Ξεφτίλες», «καραγκιόζηδες», «τσιράκια» ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσαν! Στο πλευρό του Παναγιώτη Μαυρίκου βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα δικαστήρια η μητέρα του, η οποία υποστήριξε πως ο γιος της στοχοποιήθηκε. «Σαν μάνα πιστεύω στη Δικαιοσύνη και ο Παναγιώτης Μαυρίκος θα είναι πολύ δυνατός, διότι ξεκίνησε από το μηδέν» τόνισε στους δημοσιογράφους.

«Η μήνυση από τη μοναδική μάρτυρα είναι μεθοδευμένη»

Σκευωρία σε βάρος του «βλέπει» στην απολογία του ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς. Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι είχε κομβικό ρόλο στο φερόμενο κύκλωμα της «μαφίας των δημοσιογράφων», χαρακτήρισε «ανυπόστατο» το κατηγορητήριο-καταπέλτη για την υπόθεση, υποστήριξε πως οι προσπάθειές του για την εξασφάλιση διαφημίσεων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία συνεργάζεται είναι στο πλαίσιο των… καθηκόντων του (!) και αρνήθηκε ότι εκβίαζε την υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου.

«Αρνούμαι τις βαρύτατες αποδιδόμενες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνο στη “μεθοδευμένη” μήνυση της μοναδικής μάρτυρος κ. Κάτζου και στην ερμηνεία την οποία μόνο εκείνη προσδίδει» αναφέρει στο δεκασέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό.

Διάλογος

Μάλιστα, φέρεται ότι χαρακτήρισε «απολύτως θεμιτή» τη συγκέντρωση διαφημίσεων από δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί εκβίασης για την απόκτησή τους. Αναφερόμενος στις απειλές που η 44χρονη Αμαλία Κάτζου κατήγγειλε πως δέχθηκε, σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνησεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος με το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Επιχειρηματολογώντας κατά της προφυλάκισής του, υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης άλλων αδικημάτων. «Στην προκειμένη περίπτωση, η προσεκτική μελέτη του συνόλου του αποδεικτικού υλικού που περιέχεται στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία καθιστά φανερό ότι για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι δεν υφίστανται “σοβαρές” ενδείξεις ενοχής μου και μάλιστα τέτοιες που να δικαιολογούν την επιβολή σε εμένα του επαχθούς δικονομικού μέτρου της προσωρινής κράτησεως» αναφέρει, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας: «Θα πρέπει να αξιολογηθεί ότι τυγχάνω πατέρας ενός ενήλικου τέκνου, ήτοι μίας κόρης ηλικίας σήμερα 19 ετών, της οποίας ασκώ την επιμέλεια και της οποίας έχω αναλάβει τη διατροφή και την κάλυψη των εξόδων της, καθότι τυγχάνει φοιτήτρια που σπουδάζει σε επαρχιακή πόλη της χώρας».

ΜΑΥΡΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΒΛΑΨΟΥΝ!
Αφησε αιχμές ακόμα και για ερωτική σχέση Μουσσά – Κάτζου

Θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων υποστήριξε ότι έπεσε ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος έβγαλε «στη σέντρα» τον συγκατηγορούμενό του Τάκη Μουσσά για τη δεκαετή γνωριμία του με την καταγγέλλουσα Αμαλία Κάτζου. «Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ» υποστήριξε στο απολογητικό υπόμνημά του ο κατηγορούμενος εκδότης, τονίζοντας πως διώκεται για την αδέσμευτη δημοσιογραφική του πένα!

w35tgw4r 1

Ο 42χρονος δήλωσε έκπληκτος για την ανάμειξη του ονόματός του στην υπόθεση: «Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεών μου, που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές, που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν» ανέφερε και υποστήριξε για τις διαφημίσεις που εισέπραξαν οι εταιρίες του από την ΕΥΔΑΠ πως ήταν «μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρισης». Στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή ο Μαυρίκος αναφέρει ακόμη: «Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου, ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δύο συγκατηγορουμένους μου. Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάτζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου» εξήγησε, ενώ άφησε υπόνοιες για στενή σχέση μεταξύ του συγκατηγορουμένου του και της υπεύθυνης επικοινωνίας της ΔΕΚΟ.

«Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Κάτζου αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της, αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον» αναφέρει και επικαλείται χαρακτηριστικές συνομιλίες:

Κάτζου: Θα με πας, πού θα με πας για μασάζ; Τι είπες;
Μουσσάς: Δεν σε πάω για μασάζ, εγώ θα σου κάνω μασάζ, αγάπη μου, μην μπερδεύεσαι!
Κάτζου: Αααααα… Ααααα… Πονηρούλη, πονηρούλη!
Μουσσάς: Ξέρω να κάνω και μασάζ…
Κάτζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος εξηγεί στο υπόμνημά του τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι οι σε βάρος του κατηγορίες είναι προϊόν κατασκευής:

«Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22/02/2016, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν, δηλαδή, η Κάτζου και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη».

Ο ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ 

Αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση του κυκλώματος που φέρεται ότι αποσπούσε μέσω εκβιασμών χρηματικά ποσά από ΔΕΚΟ για διαφημιστική προβολή ο 35χρονος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου (φωτό).

w35tgw4r 2

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος «συμπρωταγωνιστεί» στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε σε εκβιασμούς προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια για διαφήμιση. Σε διάλογο που φέρεται ότι είχε με τον συγκατηγορούμενό του Τάκη Μουσσά, πάντως, αποκαλύπτεται ότι του είχε ανατεθεί η δημιουργία ιστοσελίδων, στις οποίες η υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου θα «χορηγούσε» διαφημίσεις, ενώ παράλληλα φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά σε συναντήσεις με τον 50χρονο δημοσιογράφο και τη 44χρονη καταγγέλλουσα για την προώθηση των σχεδίων τους.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...