Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Φιέστα στο λιμάνι, ο νόμος του Βάργκας στο ΟΑΚΑ!

Πρόωρη στέψη για τον Ολυμπιακό, «καθάρισε» τον ΠΑΟ η ΑΕΚ (1-0)

Επιμέλεια:
Γιώργος Τότσικας,
Χάρης Δάντσης

Μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να ηττηθεί από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το σκορ ίδιο (1-0) με τα προηγούμενα ντέρμπι, όπως και ο σκόρερ-πρωταγωνιστής.

Ο Ρόναλντ Βάργκας, λοιπόν, με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ για… Οσκαρ, έβαψε κιτρινόμαυρο το χθεσινό αθηναϊκό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μοιραίος για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, που άξιζε κάτι παραπάνω και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μέστο στις καθυστερήσεις, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Αλλωστε έκανε (επιπόλαια) χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, με συνέπεια να τον φέρει πιο κοντά στην εστία. Κι αυτό είχε αποτέλεσμα να το πληρώσει η ομάδα του, αφού ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός της «Ενωσης» παραβίασε την εστία του Στιλ στο 78ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι», πάντως, δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία τους, ωστόσο τιμώρησαν τους «πράσινους», που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες σε κάποιο γκολ. Μοιραία, λοιπόν, το «Τριφύλλι» ηττήθηκε σε ακόμη ένα ντέρμπι και έμεινε στο -7 από τη δεύτερη «Ενωση».

 Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 43

Με την υπογραφή του Νταβίντ Φουστέρ, ο Ολυμπιακός νίκησε χθες 3-0 τη Βέροια στο (μισοάδειο) «Καραϊσκάκης» και κατέκτησε μαθηματικά, νωρίτερα από ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το 43ο πρωτάθλημά του.

Ο αρχηγός του πειραϊκού συλλόγου πέτυχε δύο γκολ, τα πρώτα φετινά του στη Σούπερ Λίγκα (στο 19′ και το 65′, ενώ το τρίτο το έβαλε στο 83′ ο Πουλίδο), συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε κάθε πρωτάθλημα που κατακτά με την φανέλα των «ερυθρολεύκων». Αυτό που πανηγύρισε χθες είναι το έκτο του Ισπανού και το αφιέρωσε στους γιους του, τους οποίους απέκτησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός επεσήμανε ότι πρέπει να ξεχάσουν αυτός και οι συμπαίκτες του τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ και να στρέψουν αποκλειστικά την προσοχή τους στο μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς αναμένεται να είναι μια σκληρή μάχη.

■ Ματς Αγγλίας στο Αγρίνιο!

Σε έναν αγώνα-διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναιτωλικός, καταθέτοντας… και την ψυχή του, έφερε «τούμπα» το 0-2 της Ξάνθης και με δύο γκολ του Ουάρντα μέσα σε 13 λεπτά, στο 68′ και το 81′, πήρε σπουδαίο βαθμό, παραμένοντας κοντά (όπως και οι Θρακιώτες) στην 5η θέση της βαθμολογίας. Φοβερή ένταση στο παιχνίδι, με τους φιλοξενουμένους να ανοίγουν το σκορ στο 34′ με τον Καπετάνο και τον Γιάννη Μαντζουράκη να αποβάλλεται, επειδή διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, θεωρώντας πως η μπάλα είχε βγει άουτ πριν βγάλει τη σέντρα ο Νιέτο. Το 0-2 έγινε στο 63′ με τον Παπαστεριανό.

Οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν τα όπλα, μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα στο 68′ και έφεραν το ματς στα ίσα, και πάλι με τον Αιγύπτιο, στο 81′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο ενδιάμεσο (72′) αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους στην εξέδρα…

 Γέλασε έπειτα από 40 ημέρες

Επειτα από 40 ημέρες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες (τελευταία, το 2-1 επί της Βέροιας, στις 17/01), επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Σκόρερ οι Πέλκας (17′) και Μακ (77′), με τον Σλοβάκο μάλιστα να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο «Δικέφαλος», με τον Ιβάν Σαββίδη να βλέπει τον αγώνα από τη Νέα Υόρκη, μέσω δορυφόρου, δεν δέχθηκε γκολ, κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές τη φετινή σεζόν, κάνοντας σημαντικό βήμα προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Πέμπτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για την ομάδα της Τρίπολης.

Στο 17′ ο Πέλκας έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, όταν, έπειτα από κόντρα στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε σε αυτόν. Σε ανύποπτη φάση, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν τεράστιο κενό στην άμυνα των φιλοξενουμένων, με τον Κάτσε να δίνει στον Μακ και εκείνον να περνάει τον Μπαντή για το 2-0 στο 77′. Δοκάρι είχε στο 83′ ο Μακ.

 Με… βάρκα την ελπίδα

Η Καλλονή μπορεί να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο δεν τα παρατάει! Απόδειξη, η νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά. Αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη (όλες εντός έδρας) για την ομάδα της Λέσβου, που «έπιασε» τον Πανθρακικό στους 14 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα μέσα στο 2016 για τον Πλατανιά! Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, η οποία καρποφόρησε στο 20′. Ο Φαβάλι πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μάρκοβιτς, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 56′ έγινε το 2-0 για την Καλλονή, όταν ο Ελλακόπουλος, με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 71′, ο Ανγκούλο με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Τσουράκη μείωσε σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα στο 80′ να αποβληθεί ο Γιώργος Παράσχος για διαμαρτυρίες στον β’ βοηθό, Καμπούρη, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε και ο γυμναστής του Πλατανιά, Παπαδάκης.

 Ηταν ΠΑΣάς στη Θράκη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανθρακικό με 1-0 και 2-1, αλλά έφυγε από την Κομοτηνή με ένα εντυπωσιακό 4-2!

Δύο φορές βρέθηκαν μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι, με τέρματα των Ιγκορ (12′ Ντιγκινί, πέναλτι), αλλά οι φιλοξενούμενοι (που είχαν δοκάρι με τους Τσουκαλά στο 6′ και Τζημόπουλο στο 18′) δικαίως επικράτησαν, καθώς ήταν πολύ ανώτεροι και «σηκώθηκαν» και τις δύο φορές που βρέθηκαν στο καναβάτσο. Η πρώτη ήταν στο 36′, όταν, με τη βοήθεια του Χρήστου, ισοφάρισαν μετά το σουτ του Μανιά, και για δεύτερη φορά έφεραν την κατάσταση στα ίσα στο 67′, με κεφαλιά του Σκόνδρα αυτή τη φορά. Μανιάς (73′) και Ιλιτς (85′), με ωραία γκολ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ηπειρωτών.

■ «Απόβαση» στην πλατεία

Το αήττητο σερί (7 αγώνων) του Πανιωνίου σταμάτησε χθες ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε 2-0 των «κυανέρυθρων» στη Νέα Σμύρνη! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βοιωτούς ήταν ο Γιακουμάκης, σημειώνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, στο 5ο και το 45ο λεπτό.

Οι Νεοσμυρνιώτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 12′ (λόγω αποβολής του Ανσαριφάρντ με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στον Μουλόπουλο) και είχαν δοκάρι με τον Καραμάνο στο 59ο λεπτό, έχασαν έτσι την ευκαιρία να απομακρυνθούν από τον 6ο της βαθμολογίας Αστέρα Τρίπολης.

Συνεπώς, παρέμειναν στο +3 από τους Αρκάδες και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το αν θα μπορέσουν να παραμείνουν εντός πεντάδας για να συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Αν ο Ηρακλής καταφέρει απόψε (19.30) να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Ατρομήτου, τότε θα «πιάσει» τον Αστέρα στους 33 βαθμούς και θα μπει δυνατά στο «κόλπο» για τα πλέι οφ.

Μάρκο Σίλβα: «Ημασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα»

Ενα μικρό πάρτι στήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με «όλε, όλε…», αγκαλιές, χαμόγελα, μπουγέλα αλλά και selfies γιορτάστηκε η κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ σε κάποια από τα εναπομείναντα παιχνίδια θα γίνει η απονομή του τροπαίου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα, πανευτυχής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με όλον τον σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους, φέτος ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Αυτή η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα μας έδωσαν τον τίτλο. Τον αφιερώνω κατά κύριο λόγο στους παίκτες». Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ρομπέρτο δήλωσε «περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας αυτής, που προσπαθεί κάθε χρόνο να σπάει ρεκόρ», ενώ, αναφερόμενος στο μέλλον του, είπε «θα δούμε».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της συνεχάρη την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάνοντας λόγο για «ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του Θρύλου μας»!

«Η ΕΠΟ πρέπει να σηκωθεί και να φύγει»

«Νομίζω ότι η ΑΕΚ χρειάζεται αυτές τις νίκες γιατί είχε χάσει τα τελευταία χρόνια την αίγλη της. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά πρέπει πάλι να ξαναπώ…

Εάν δεν φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι χτίζουμε στην άμμο. Πρέπει αυτή η ΕΠΟ, που δεν πηγαίνει σε κανένα γήπεδο, να καταλάβει ότι, εάν αγαπάει το ποδόσφαιρο, πρέπει να σηκωθεί και να φύγει» τόνισε μετά τη νίκη της ΑΕΚ ο αντιπρόεδρος της «Δικέφαλος 1924» Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος πριν από την έναρξη της αναμέτρησης είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο του «Τριφυλλιού» Γιάννη Αλαφούζο.

Ο τεχνικός της Ενωσης Γκουστάβο Πογιέτ παραδέχτηκε ότι «δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη», ενώ ο κόουτς των «πρασίνων» Αντρέα Στραματσιόνι είπε ότι το ματς κρίθηκε από ένα λάθος.

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...