Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Eπιτέλους! Πήρε Οσκαρ ο Ντι Κάπριο

Ο σταρ του Hollywood δικαιώθηκε έπειτα από πέντε προσπάθειες, με το twitter να παίρνει φωτιά την ώρα που ο ηθοποιός έβγαζε τον λόγο του

Ο σταρ του Hollywood δικαιώθηκε έπειτα από πέντε προσπάθειες, με το twitter να παίρνει φωτιά την ώρα που ο ηθοποιός έβγαζε τον λόγο του

Η «αρκούδα» κατάφερε να εξασφαλίσει, επιτέλους, το Οσκαρ στον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος στην 5η προσπάθειά του κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Η επιστροφή».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, όμως, απονεμήθηκε στο «Spotlight», που διηγείται την ιστορία των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Boston Globe», οι οποίοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο παιδοφιλίας στην Καθολική Εκκλησία, ενώ τα φετινά Οσκαρ έχουν και «άρωμα Ελλάδας».

Την ώρα που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο παρέδιδε μαθήματα οικολογικής συνείδησης στον ευχαριστήριο λόγο του, το twitter πήρε «φωτιά» με 440.000 αναρτήσει το λεπτό, σπάζοντας το ρεκόρ της Ελεν ντε Τζενέρις από το 2014. Στο… πάρτι των tweets συμμετείχε και η Μπάγερν Μονάχου, τρολάροντας τον μεγάλο νικητή με φωτογραφία της μασκότ της ομάδας, την αρκούδα Μπέρνι, και τη σημείωση ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς είναι «φιλική».

4 0

Καυστικός και χειμαρρώδης, ο παρουσιαστής της βραδιάς Κρις Ροκ δεν έκρυψε την αντίθεσή του στα «λευκά Οσκαρ», χαρακτηρίζοντας το Χόλιγουντ «ρατσιστική αδελφότητα». Ωστόσο, άσκησε κριτική στον Γουίλ και στην Τζέιντα Σμιθ για το μποϊκοτάζ.
Μια υπέροχη ερμηνεία χάρισε η Lady Gaga στο κοινό, τραγουδώντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το «Till it happens to you» («Μέχρι να συμβεί σ’ εσένα»). Είχε προηγηθεί το μήνυμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάλεσε το κοινό να δώσει μάχη εναντίον των σεξουαλικών επιθέσεων στις πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Πολλές αντιδράσεις των προσκεκλημένων συζητήθηκαν, όπως εκείνη του Σιλβέστερ Σταλόνε, που δεν έκρυψε τη θλίψη του όταν ανακοινώθηκε ότι το Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου πήγαινε στον Μαρκ Ράιλανς. Παρ’ όλα αυτά, χειροκρότησε τον νικητή. Αντίθετα, οι σκηνοθέτες Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και Τόμας ΜακΚάρθι έμειναν με σταυρωμένα χέρια όταν η ενδυματολόγος Τζένι Μπίβαν πέρασε δίπλα τους για να παραλάβει το βραβείο της.

w 7

Ζευγάρι

Η Αλίσια Βικάντερ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι είναι ζευγάρι με τον ηθοποιό Μάικλ Φασμπέντερ, φιλώντας τον όταν σηκώθηκε να παραλάβει το Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, ξέχασε όμως να τον ευχαριστήσει στον λόγο της. Οσο για εκείνους που θέλησαν να ξεπεράσουν τα 45 δευτερόλεπτα που έπρεπε να διαρκεί η ευχαριστήρια ομιλία, ρόλο «κόφτη» έπαιζε η ορχήστρα, καλύπτοντάς τους με τη μουσική της.

Αρωμα Ελλάδας σε 7 αγαλματίδια

3 1Κάτι από Ελλάδα είχε η φετινή απονομή των βραβείων Οσκαρ, όχι με τη φολκλορική έννοια, αλλά με την ουσιαστική, δεδομένου ότι επτά επίχρυσα αγαλματίδια απονεμήθηκαν σε ελληνικής καταγωγής δημιουργούς. Το φιλμ «Mad Max: O δρόμος της οργής» του ομογενούς σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης) απέσπασε έξι Οσκαρ, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους έλαβε ο «Τραυλός», στην οποία διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος.

Το «Mad Max» μπορεί να μην κέρδισε κάποιο από τα «big 5», όπως ονομάζονται τα κυριότερα Οσκαρ, ωστόσο παραμένει ο νικητής της βραδιάς, καθώς κέρδισε τα περισσότερα σε αριθμό βραβεία. Από τις 10 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια η ταινία του Μίλερ, που έγινε διεθνώς διάσημος με τις ταινίες «Happy Feet», κατάφερε να κερδίσει Οσκαρ για μοντάζ, καλλιτεχνική διεύθυνση, ενδυματολογία, make up και hairstyling, ηχητικό μοντάζ και μίξη ήχου.

Ως γνωστόν, ο Μίλερ γεννήθηκε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Γιος Ελλήνων μεταναστών, του Δημήτρη Μιλιώτη από τα Κύθηρα και της Αντζελα Μπάλσον, η οικογένεια της οποίας ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες.
Το έβδομο αγαλματίδιο είναι για τη διάρκειας 13 λεπτών ιρλανδική παραγωγή «Stutterer», στην οποία συμμετείχε ο Μιχάλης Παλαιοδήμος ως διευθυντής φωτογραφίας. Ο Παλαιοδήμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό για να εξασκήσει το επάγγελμά του. Τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, όπου ολοκληρώνει δύο νέες ταινίες μικρού μήκους.

Στο ναδίρ η τηλεθέαση

Τα χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης την τελευταία οκταετία κατέγραψε η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ. Aναλυτές εκτιμούν ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε το κίνημα για το μποϊκοτάζ της διοργάνωσης, λόγω της απουσίας μαύρων υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις 56 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ οι τηλεοράσεις (σε ποσοστό 36%) ήταν συντονισμένες στην τελετή, την οποία παρακολούθησε το 23,4% των νοικοκυριών. Τα ποσοστά είναι μειωμένα κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και τα χαμηλότερα από το 2008.

Οι «50 αποχρώσεις του γκρι» σάρωσαν τα Βατόμουρα

Οι καλύτεροι των… χειρότερων σταρ του Χόλιγουντ «βραβεύτηκαν», όπως κάθε χρόνο, την παραμονή της απονομής των Οσκαρ. Τα 36α Χρυσά Βατόμουρα ήταν η βραδιά των «50 αποχρώσεων του γκρι», που έλαβε πέντε βραβεία, αλλά και του «Fantastic Four», που κέρδισε τρία.
Στη «βράβευση» οι πρωταγωνιστές των «50 αποχρώσεων του γκρι» Ντακότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν ψηφίστηκαν ως οι χειρότεροι ηθοποιοί, κερδίζοντας επίσης το βραβείο χειρότερου κινηματογραφικού διδύμου. Στην ταινία πήγε και το βραβείο σεναρίου, ενώ μοιράστηκε τον τίτλο της χειρότερης ταινίας με το «Fantastic Four». Η τελευταία πήρε και το βραβείο χειρότερου sequel, ενώ ο σκηνοθέτης της Τζος Τρανκ επιλέχθηκε ως ο πιο κακός σκηνοθέτης της χρονιάς.

Ο χειρότερος ανδρικός ρόλος

Μπορεί ο Εντι Ρέντμεϊν να μην απέσπασε Οσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «The Danish Girl», στα Χρυσά Βατόμουρα όμως κέρδισε το βραβείο χειρότερου Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Το πεπρωμένο της Τζούπιτερ». Το αντίστοιχο βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου έλαβε η Κάλεϊ Κουόκο για τις υποκριτικές επιδόσεις της στις ταινίες «Ζητείται κουμπάρος» και «Alvin and the Chipmunks 4: Road Chip».
Ο μόνος που θα είχε λόγο να χαμογελάσει είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «εξιλέωσης». Πρόκειται για το βραβείο που απονέμεται στους ηθοποιούς οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κερδίσει πολλά Χρυσά Βατόμουρα για τους ρόλους τους, αλλά κάποια στιγμή αργότερα κερδίζουν υποψηφιότητα για Οσκαρ. Η υποψηφιότητα του «Σλάι» για τον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα στην ταινία «Creed» ήταν αυτή που «έσβησε» τα τέσσερα Χρυσά Βατόμουρα που είχε κερδίσει στην καριέρα του. Τώρα, το γεγονός ότι δεν κέρδισε Οσκαρ είναι άλλη υπόθεση.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...