Τα παιδιά της Ελλάδας

Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους

Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες  των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους

Τα τρία ανήλικα παιδιά των ηρώων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στη νήσο Κίναρο πριν από έναν μήνα αποφάσισε να «υιοθετήσει» η Βουλή. Ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης, θέλοντας να στηρίξει τις μητέρες των παιδιών, προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης, που θα δώσει μια μεγάλη ανακούφιση στον πόνο των οικογενειών.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι άτυχοι πιλότοι, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 ετών, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετών, και ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών, έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και βύθισαν σε βαρύ πένθος τις οικογένειές τους.

Το νεογέννητο

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς είχε ήδη ένα αγοράκι 4,5 ετών και πριν από περίπου μία εβδομάδα η σύζυγός του γέννησε τον δεύτερο γιο τους, ο οποίος θα πάρει το όνομα του μπαμπά του. Ο Ελευθέριος Ευαγγέλου άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 8 ετών, ενώ ο τρίτος δεν είχε παιδιά.

Η Βουλή την τελευταία 20ετία έχει υιοθετήσει 70 παιδιά Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν για την πατρίδα. Την πρώτη απόφαση για την υιοθεσία των ορφανών των αξιωματικών πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, όταν επί προεδρίας του εισηγήθηκε να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ιμια) και εντεύθεν.

sdfsdfsd 2

Τότε η Βουλή δικαιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας ομόφωνα ότι η συμβολική υιοθεσία αυτών των παιδιών από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους αλλά και ανήλικα τέκνα. Η Βουλή έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό αρχίζει από 8.000 ευρώ για κάθε παιδί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ