Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η χαριτωμένη μικρούλα με τις πλεξούδες είναι σήμερα πετυχημένη ηθοποιός

Η όμορφη μαθητριούλα με τις πλεξούδες πόζαρε στον φωτογραφικό...

Νίκη Λυμπεράκη: Δείτε τη να φτιάχνει μπισκότα παρέα με το γιο της

Η Νίκη Λυμπεράκη άφησε για λίγο τις επαγγελματικές της...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία θα αποκαλύψει στον Σίμο το μεγαλύτερό...

Η Αστυνομία ψάχνει παντού για να βρει σημεία ζωής...

Η Άννα Βίσση τραγουδάει με τον εγγονό της το «Ψυχεδέλεια»

Η Άννα Βίσση ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να...

Τα παιδιά της Ελλάδας

Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους

Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες  των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους

Τα τρία ανήλικα παιδιά των ηρώων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στη νήσο Κίναρο πριν από έναν μήνα αποφάσισε να «υιοθετήσει» η Βουλή. Ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης, θέλοντας να στηρίξει τις μητέρες των παιδιών, προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης, που θα δώσει μια μεγάλη ανακούφιση στον πόνο των οικογενειών.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι άτυχοι πιλότοι, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 ετών, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετών, και ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών, έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και βύθισαν σε βαρύ πένθος τις οικογένειές τους.

Το νεογέννητο

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς είχε ήδη ένα αγοράκι 4,5 ετών και πριν από περίπου μία εβδομάδα η σύζυγός του γέννησε τον δεύτερο γιο τους, ο οποίος θα πάρει το όνομα του μπαμπά του. Ο Ελευθέριος Ευαγγέλου άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 8 ετών, ενώ ο τρίτος δεν είχε παιδιά.

Η Βουλή την τελευταία 20ετία έχει υιοθετήσει 70 παιδιά Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν για την πατρίδα. Την πρώτη απόφαση για την υιοθεσία των ορφανών των αξιωματικών πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, όταν επί προεδρίας του εισηγήθηκε να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ιμια) και εντεύθεν.

sdfsdfsd 2

Τότε η Βουλή δικαιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας ομόφωνα ότι η συμβολική υιοθεσία αυτών των παιδιών από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους αλλά και ανήλικα τέκνα. Η Βουλή έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό αρχίζει από 8.000 ευρώ για κάθε παιδί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνος Μιχαλόπουλος: Νέα φωτογραφία του ηθοποιού όπως είναι σήμερα στα 74 του

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει γράψει λαμπρή στον κινηματογράφο, το...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Ματούλα έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη

Ένα κακό μαντάτο φέρνει μεγάλη ανησυχία στο ζαχαροπλαστείο, στον...

Γιώργος Λιάγκας: «Με ενοχλεί η βαφή, αυτό το κομοδινί που βάζει στα μαλλιά του ο…»

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα βλέποντας πλάνα με γνωστό κύριο της τηλεόρασης που βάφει τα μαλλιά του έκανε

Κλέλια Ρένεση: Δείτε το εσωτερικού του σπιτιού της – Μοντέρνο και φωτεινό

Η Κλέλια Ρένεση απολαμβάνει αρκετές ώρες της ημέρας στο...

Έφυγε από τους «Παγιδευμένους» και πόζαρε χωρίς ρούχα στην παραλία

Τη γνωρίσαμε πέρυσι μέσα από τη σειρά «Παγιδευμένοι» αλλά στο φετινό κύκλο αντικαταστάθηκε από άλλη ηθοποιό.

Μπέος κατά Λιάγκα on air: «Με τη σύζυγό σου τη Φαίη είπες δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν γκέι»

Μεγάλη ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον...