Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δύο σφαίρες για τα μάτια μιας γυναίκας

Στο σκαμνί ξανά ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς που το 2011 είχε σκοτώσει έναν 35χρονο και το μόλις 2,5 ετών αγοράκι του.

59f85h63Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ξανά ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, καθώς κατηγορείται ότι σχεδίασε μέσα από τη φυλακή -μαζί με τη σύντροφό του- τη δολοφονία του πρώην συζύγου της, με τον οποίο η γυναίκα είχε διαφορές για την επιμέλεια της 12χρονης κόρης τους! Ενα «συμβόλαιο θανάτου» που έπρεπε να εκτελεστεί, η απόπειρα δολοφονίας που ακολούθησε και το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα, ώστε το θύμα της επίθεσης να βρίσκεται σήμερα στη ζωή με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης η οποία εκδικάζεται αυτές τις μέρες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Στο εδώλιο κάθονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 50χρονος Βασίλης Βαρελάς, η σύντροφός του Αλεξάνδρα Αναστασίου και ο αλβανικής καταγωγής Χαλίλι Τζουλιάντ, ο οποίος φέρεται ως ο εκτελεστής που πάτησε τη σκανδάλη.

Η δίκη άρχισε την περασμένη Πέμπτη, αλλά είχε ένα δυσάρεστο απρόοπτο, καθώς ύστερα από τη μαραθώνια κατάθεση -διήρκεσε τρεις ώρες- το θύμα της επίθεσης δεν άντεξε την πίεση και κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές! Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Βαρελάς, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει ήδη καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα το 2011, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, με θύματα τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι και τον μόλις 2,5 ετών γιο του Κέρι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το «καρτέρι θανάτου» είχε στηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου του 2009. Ανυποψίαστος για ό,τι θα ακολουθούσε, ο Κωνσταντίνος Κουλούρης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και κάθισε στη θέση του οδηγού. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένας άντρας -σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο Χαλίλι Τζουλιάντ- τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ επαφής δύο φορές στο κεφάλι και τον θώρακα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της αρραβωνιαστικιάς του που τον είδε να σωριάζεται αιμόφυρτος. Μετά το συμβάν ο Κουλούρης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε εγχείριση στο κεφάλι, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να βγάλουν τη βολίδα που μέχρι σήμερα παραμένει σφηνωμένη στο κρανίο του! Οταν ξεπέρασε τον κίνδυνο, το θύμα κατέθεσε στην αστυνομία ότι είχε δεχτεί επανειλημμένα απειλές από τον Βασίλη Βαρελά, με αφορμή την αντιδικία που είχε με την πρώην σύζυγό του για την κηδεμονία της ανήλικης κόρης τους.

Η δεύτερη ενέδρα θανάτου

Στη μαραθώνια κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Κουλούρης επανέλαβε πως δεχόταν απειλές κατά της ζωής του από τον 50χρονο βαρυποινίτη και αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως η πρώην σύζυγός του είχε σχεδιάσει το πλάνο εξόντωσής του μαζί με τον Βαρελά: «Ο δράστης πλησίασε στο τζάμι του αυτοκινήτου και με πυροβόλησε εξ επαφής. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό είχα ακόμη τις αισθήσεις μου. Νόμιζα ότι η αρραβωνιαστικιά μου με χτύπησε με το δαχτυλίδι της! Τον δράστη δεν πρόλαβα να τον δω. Μετά ήρθε και ο δεύτερος πυροβολισμός. Ζω από θαύμα, αλλά πρέπει να παίρνω μια χούφτα χάπια κάθε ημέρα» κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Κουλούρης. Ομως ο επίδοξος δολοφόνος δεν το είχε βάλει κάτω! Μόλις ο τραυματισμένος άντρας βγήκε από το νοσοκομείο, του έστησε ενέδρα δεύτερη φορά! Ωστόσο ο Κουλούρης αποδείχθηκε… εφτάψυχος, αφού κατάφερε και πάλι να βγει ζωντανός, χάρη στην εμπλοκή που υπέστη το όπλο του εκτελεστή!

Το θύμα δεν άντεξε και λιποθύμησε   Η κατάθεση του Κουλούρη κράτησε συνολικά τρεις ολόκληρες ώρες, όμως διακόπηκε απότομα, όταν το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο βήμα. Την κατάθεσή του παρακολούθησε ανέκφραστος από το εδώλιο του κατηγορουμένου ο Βασίλης Βαρελάς. Ο 50χρονος βαρυποινίτης, που έχει δύο φορές ισόβια στην πλάτη για τη διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και μιλάει με μηχανική υποστήριξη. Κάθε φορά που δεν του άρεσαν όσα άκουγε επενέβαινε και διέκοπτε τον μάρτυρα κατηγορίας. «Από την πρώτη στιγμή στην ανακρίτρια ο εντολέας μου ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει ποιοι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Ο ίδιος είχε πει ότι δεχόταν απειλές, όμως με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η Αστυνομία πρόσφερε στη Δικαιοσύνη αποδείξεις, ούτως ώστε να μπορέσει να τους δικάσει» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ηλίας Σιδέρης (φωτό), ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Χαλίλι Τζουλιάντ, ο Ευστράτιος Σούπος, τόνισε: «Ο εντολέας μου αρνείται την κατηγορία και δηλώνει ότι ενεπλάκη σε μια ιστορία στην οποία ουδεμία σχέση είχε».

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...