«Χωριό» στη Σελήνη!

Τα σχέδια που αποκάλυψε ο επικεφαλής της ESA για τη ζωή στον δορυφόρο της Γης τα επόμενα 20 χρόνια

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που προγραμματίζουν τις διακοπές τους πολύ καιρό πριν, καλό είναι να ξέρετε ότι σε λιγότερο από 20 χρονάκια θα μπορείτε να κάνετε κρατήσεις στο Χωριό του Φεγγαριού, όπως θα λέγεται το νέο resort στη Σελήνη, που θα χτιστεί με πρώτες ύλες που υπάρχουν στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.

Τα σχέδια για τη δημιουργία του «Moon Village» αποκάλυψε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Διαστημικής Επιτροπής (ESA) Γιόχαν Ντρίτριχ Βέρνερ, ο οποίος είπε ότι, εκτός από μόνιμη διεθνής βάση για ερευνητικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς, θα παρέχει και τουριστικές υπηρεσίες. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε η ESΑ, ο ειδικός εξηγεί ότι 50 χρόνια μετά τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί εκεί μια μόνιμη βάση που μπορεί να έχει παρόμοια χρήση με εκείνη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο

Μάλιστα προτείνει η βάση να δημιουργηθεί στους πόλους ή σε περιοχές με μόνιμο φως. Στον Νότιο Πόλο, μια περιοχή με μόνιμο σκοτάδι, οι άνθρωποι θα μπορούν να βρούν νερό για να παράγουν υδρογόνο και οξυγόνο. Και στη σκιά του φεγγαριού οι άποικοι θα προστατεύονται από την κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, αυτές οι δύο περιοχές είναι πιο προφυλαγμένες από μικρομετεωρίτες αλλά και από ακραίες θερμοκρασίες.

Για να μπορέσει το «Moon Village» να γίνει πραγματικότητα, θα χρειαστεί, όπως τονίζει ο Βέρνερ, συνεργασία μεταξύ των κρατών, καθένα από τα οποία θα πρέπει να συμβάλει με τη δική του ειδίκευση.

Αρχικά, ένα διαστημικό όχημα θα εγκατασταθεί στη Σελήνη και θα φουσκώσει έναν θόλο, γύρω από τον οποίο άλλα οχήματα θα αρχίσουν να κατασκευάζουν το κτίριο που θα προστατεύει τους αστροναύτες από τις συνθήκες.

Στη συνέχεια, μικρές αποστολές από τα διάφορα κράτη -Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία- θα προσεληνώνονται με συγκεκριμένες αποστολές που θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του «θερέτρου». Η τεχνολογία που θα επιτρέψει την επίτευξη αυτού του πρότζεκτ, ωστόσο, μένει να εξελιχθεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ