Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το dress code που «κλείνει» δουλειές

Ενδυματολογικές συμβουλές για εμφάνιση που θα δώσει «πόντους» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για την εύρεση εργασίας

Η διαδικασία της συνέντευξης για δουλειά είναι από μόνη της αρκετά αγχωτική για να έχει μια γυναίκα να σκέφτεται και τι θα φορέσει. Από την άλλη, κάποιες έξυπνες ενδυματολογικές κινήσεις μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας, που είναι κρίσιμη σε μια τέτοια «δοκιμασία», αλλά και να δώσουν τη σωστή εικόνα για την προσωπικότητά σας.

3edwq4et 1Η εμφάνιση μπορεί να είναι ένα επιφανειακό κριτήριο, αλλά δεν είναι αμελητέο σε μια εποχή που όλοι λίγο πολύ έχουν μάθει μέσω των σάιτ κοινωνικής δικτύωσης την τέχνη της εικόνας και της δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο βασικός κανόνας, λοιπόν, για ένα «νικητήριο ντύσιμο» είναι να επιλέξετε κάτι με το οποίο αισθάνεστε άνετα και αποπνέει το εργασιακό ενδιαφέρον σας. «Εχω περάσει από κάμποσες συνεντεύξεις για δουλειά οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά και πάλι ένιωσα καλά, γιατί κατάφερα να βρω κοινά σημεία με αυτόν που μου έπαιρνε τη συνέντευξη, επειδή για παράδειγμα ενδιαφέρθηκε για το πού πήρα την μπλούζα μου!» εξηγεί η Αλεξ Στιντμαν του μπλογκ μόδας Frugality.

Αντίθετα, οι ειδικοί του στιλ δεν συστήνουν να αγοράσετε κάτι ειδικά για την περίσταση. «Είτε πρόκειται για ψηλοτάκουνες γόβες, για μπλέιζερ σακάκι ή για κάποιο φανταχτερό μαντίλι, αν συνήθως δεν το φοράτε, αυτό δύσκολα κρύβεται» λέει η διευθύντρια personal shopping του e-shop ειδών πολυτελείας Net-a-Porter, Λούπε Πουέρτα.

Μαύρο κοστούμι

Αντίθετα, όταν αποφασίσετε τι θα βάλετε, καλό είναι να έχετε κατά νου και πώς ντύνονται στον εργασιακό χώρο όπου θα πάτε. «Αυτό μπορεί να ηχεί ως κοινή λογική, αλλά έχω πάρει συνέντευξη από αρκετούς ανθρώπους που ήρθαν ντυμένες και ντυμένοι με μαύρο κουστούμι. Το φοβερό του να δουλεύει κανείς στη δική μας εταιρία είναι ότι πρέπει να αγκαλιάζει τη μόδα» αποκαλύπτει η Πουέρτα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επενδύσει κανείς σε καλοραμμένα βασικά ρούχα. Καθαρές γραμμές, που έχουν κολακευτική εφαρμογή και αναδύουν την αίσθηση του καλοβαλμένου και καθαρού. «Ακόμα και αν θέλετε να έχει το πιο τρελό χρώμα ή ντεσέν, ένα καλοραμμένο κουστούμι είναι η λύση με κλειστά μάτια για όταν προσπαθείτε να δώσετε μια συγκροτημένη εικόνα» σχολιάζει σχετικά η Κάντις Φράγκις, εμπορική διευθύντρια της εταιρίας πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ Farfetch.

Η άλλη λύση για το σακάκι είναι το καλής ποιότητας πουκάμισο. «Ενα πουκάμισο με κάνει πάντα να νιώθω κομψή αλλά και άνετη, και μπορώ να το εξατομικεύσω με την επιλογή των κατάλληλων κοσμημάτων» εξηγεί η Αλεξ Στέντμαν.

Το θέμα των αξεσουάρ, όμως, θέλει πολλή προσοχή. Η Πουέρτα τονίζει ότι πρέπει κι αυτά να ακολουθούν τον κανόνα της ισορροπίας αλλά και της κομψότητας. Οπως λέει, ακόμα και τα πιο απλά χρυσά κολιέ μπορούν να απογειώσουν και το πιο απλό ντύσιμο.

Τέλος, μην υποτιμάτε τη σημασία που δίνει το εκπαιδευμένο μάτι στις λεπτομέρειες. «Φροντίστε τα παπούτσια και η τσάντα σας να μην είναι σημαδεμένα και απεριποίητα. Τα προσέχω πάντα» αποκαλύπτει η Πουέρτα, ενώ η Φράγκις εξομολογείται ότι παρατηρεί σχολαστικά τα νύχια.

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ από μία συνέντευξη για δουλειά σε επίπεδο εμφάνισης; «Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να χαμογελάσετε» λέει η Πουέρτα και καταλήγει: «Στο κάτω κάτω, όλοι θέλουν να δουλεύουν με χαρούμενους και θετικούς ανθρώπους».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...