Το αύριο του ελληνικού σινεμά

Εκδήλωση για τις προοπτικές του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τους απόφοιτους του Wharton School

Εκδήλωση για τις προοπτικές του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τους απόφοιτους του Wharton School

Πώς μπορεί ο ελληνικός κινηματογράφος να αποτελέσει ένα πετυχημένο εξαγώγιμο «προϊόν»;

Υπάρχουν τρόποι και θα εξεταστούν σε αυριανή εκδήλωση που οργανώνεται από το Wharton Alumni Club of Greece, του Wharton School of the University of Pennsylvania, υπό την αιγίδα (και με τη στήριξη) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Τίτλος αυτής, «Εξωστρέφεια… μέσω Ελληνικού Κινηματογράφου: Προσεχώς… Ενας νέος κόσμος;»

Πιστό στις αρχές της εξωστρέφειας που πρεσβεύει και έχει εισάγει στην ελληνική πραγματικότητα ήδη από το 2004, το κλαμπ αποφοίτων του αναγνωρισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου θέτει ως στόχο της εκδήλωσης να διερευνήσει λεπτομερώς την οικονομική πραγματικότητα για την παραγωγή ελληνικών ταινιών, το θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις προοπτικές και ευκαιρίες για την ιδιωτική επένδυση στο ελληνικό σινεμά.

Ερευνες

Η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, υπό προϋποθέσεις και κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία, να συντελέσει στην ευημερία εγχώριων επιχειρήσεων, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να προσελκύσει ξένα κεφάλαια, να αυξήσει τον τουρισμό και να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

Μέσα από σχετικές έρευνες, παρουσιάσεις αναγνωρισμένων διεθνώς προσωπικοτήτων του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και πάνελ συζήτησης, η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17.00, στη Μικρή Σκηνή, στον πέμπτο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοδοξεί να επικεντρωθεί στα πρακτικά θέματα και να αποτελέσει εφαλτήριο για αλλαγές και κινητοποιήσεις. Μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών συγκαταλέγονται ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Αλέξανδρος Χριστογιάννης, ο Βασίλης Κατσούφης, ο Κωνσταντίνος Μωριάτης και η Φένια Κοσοβίτσα. Τον συντονισμό θα έχει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ