Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Οταν ο Ντάστιν Χόφμαν χαστούκιζε (!) τη Στριπ

Η αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική τακτική στα γυρίσματα της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Η αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική τακτική στα γυρίσματα της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Σκληρός και αδίστακτος, στην προσπάθειά του να επιτύχει το αρτιότερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ήταν με τους συμπρωταγωνιστές του ο Ντάστιν Χόφμαν, ο οποίος έφτανε στο σημείο ακόμα και να τους χαστουκίσει!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Η «σκοτεινή» -πλην, όμως, απολύτως σωστή επαγγελματικά- πλευρά του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού αποτυπώνεται μέσα από τις σελίδες νέας βιογραφίας της Μέριλ Στριπ, συμπρωταγωνίστριάς του στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ».

kvk columbia pictures final

Οπως αποκαλύπτει ο Μάικλ Σούλμαν, συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Her Again: Becoming Meryl Streep», ο Ντάστιν Χόφμαν «στην προσπάθειά του να γεμίσει κάθε σκηνή με ένταση, εντόπιζε μια συγκεκριμένη αδυναμία της συμπρωταγωνίστριάς του και την εκμεταλλευόταν». Εν προκειμένω, γνώριζε ότι η Μέριλ Στριπ πενθούσε για τον χαμό του συντρόφου της Τζον Καζάλ από καρκίνο, ο οποίος πέθανε μόλις έναν μήνα πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, και σε συγκεκριμένες σκηνές, όπως για παράδειγμα σε αυτήν της δίκης, της ψιθύριζε το όνομά του στο αυτί για να την κάνει να εκραγεί.

91ke5ev4vcl«Ηξερε τις μαγικές λέξεις για να το πετύχει: Τζον Καζάλ. Αρχισε να ψιθυρίζει το όνομά του στο αυτί της, φυτεύοντας τους σπόρους της απελπισίας, όπως είχε κάνει και στη σκηνή του ασανσέρ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βιογράφος, ενώ ο παραγωγός Ρίτσαρντ Φίσοφ παραδέχεται ότι «ο Χόφμαν χρησιμοποιούσε πράγματα που γνώριζε για την προσωπική ζωή της και για τον Τζον, για να της βγάλει την αντίδραση που πίστευε ότι έπρεπε να βγάλει στην ερμηνεία της».

Οι αντισυμβατικές μέθοδοί του, χάρη στις οποίες τόσο εκείνος όσο και η Στριπ κέρδισαν Οσκαρ για τις ερμηνείες τους, δεν περιορίζονταν μόνο σε φραστικό bullying, αλλά και σε σωματικό: Τη δεύτερη ημέρα των γυρισμάτων στα πλατό της Twentieth Century Fox στο Μανχάταν, ο Χόφμαν χαστούκισε δυνατά στο μάγουλο τη Στριπ, λίγο πριν πέσει η κλακέτα, κάνοντας τους πάντες να «παγώσουν». Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Μπέντον υπέθεσε ότι η Στριπ θα κατέθετε αγωγή εναντίον του, ωστόσο, αντ’ αυτού, εκείνη έπαιξε κανονικά τη σκηνή, και μάλιστα με την απαιτούμενη ένταση. Ούτε καν ο επτάχρονος Τζάστιν Χένρι, ο οποίος υποδυόταν τον γιο των Κράμερ, δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα παιχνίδια μυαλού του Χόφμαν, ο οποίος, πριν από κάθε σοβαρή σκηνή, ζητούσε απ’ τον μικρό να φανταστεί ότι πεθαίνει ο σκύλος του. Μάλιστα, πριν από τη σκηνή όπου ο Χένρι πέφτει από τα κάγκελα της παιδικής χαράς, γνωρίζοντας πόσο είχε συνδεθεί το παιδί με τα μέλη του συνεργείου, ο Χόφμαν τού ζήτησε να φανταστεί ότι δεν θα τους έβλεπε ποτέ ξανά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...