Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«New York – New York» για τον «κόκκινο» Νίκο Φίλη

Μαζί με τον υπ. Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά (και τις συζύγους τους) διέμειναν σε χλιδάτο ξενοδοχείο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το Ιδρυμα Ωνάση

«Θεϊκές» μέρες -και νύχτες- απόλυτης χλιδής έζησαν στη Νεα Υόρκη (στο Big Apple) δύο υπουργοί της «πρώτη φορά Αριστερά».

Dolce vita μέχρι τελικής πτώσεως, η οποία περιλάμβανε τη διαμονή σε πολυτελέστατες σουίτες με θέα- πιάτο το περίφημο Μανχάταν από τον 41ο όροφο της Madison Street, 3ewqerf 5shopping therapy στη 5th Avenue, μετακίνηση με ναυλωμένα αυτοκίνητα και ακριβά δείπνα στα ωραιότερα «μπαλκόνια» της «πρωτεύουσας του κόσμου», έκαναν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Μάλιστα, τα έξοδα διαμονής, που ανέρχονταν φυσικά σε πολλές χιλιάδες ευρώ, κάλυψε για λογαριασμό των ίδιων και των συζύγων τους το Ιδρυμα Ωνάση. Και αυτό γιατί η αφορμή για την υπουργική επίσκεψη στην «πόλη που ποτέ δεν κοιμάται» ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Ολυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Διός», που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νew York.

3ewqerf 4Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι

Πρόκειται για μια έκθεση σπάνιων αρχαιοτήτων από την πόλη του Δίου, υπό την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ Δημητρίου Παντερμαλή, προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης και διευθυντή της πανεπιστημιακής ανασκαφής του ΑΠΘ, στο Δίον. Στο ταξίδι συμμετείχαν -αλίμονο- και κάποιοι αυστηρά επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

Για την υπουργική συντροφιά το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσει ανέμελες στιγμές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του πολύπαθου ελληνικού λαού, που παρά τις υποσχέσεις δεν βλέπει κανένα φως στο τούνελ. Η αναχώρηση έγινε το Σάββατο 19 Μαρτίου με ενδιάμεση πτήση από Λονδίνο. Οι δύο υπουργοί και οι σύζυγοί τους πέταξαν στην business class της British Airways. Με την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη τούς περίμεναν λιμουζίνες, που τους οδήγησαν σε ένα από τα πιο ιστορικά και χλιδάτα ξενοδοχεία στην καρδιά της πόλης, συγκεκριμένα στις Madison Street & 50th Avenue, το «Lotte New York Palace». Μάλιστα τα υπουργικά ζεύγη διέμειναν σε κάποιες από τις πιο εκλεκτές σουίτες του ξενοδοχείου, τις Τower Executive Suites, με τιμές αστρονομικές, που έφταναν με τις πλήρεις υπηρεσίες και τους φόρους και τα 1.500 ευρώ! (Οι ημερομηνίες διαμονής τους δε συνέπεσαν με το καθολικό Πάσχα, όπου οι ήδη «τσιμπημένες» τιμές τραβούν την ανηφόρα.) Οι Tower Suites είναι τα δωμάτια-«αφρόκρεμα» του «Lotte New York Palace», καθώς εκτείνονται από τον 41ο ως τον 55ο όροφο του ουρανοξύστη με φαντασμαγορική, πανοραμική άποψη του Μανχάταν.

43e3w4ertΟ κ. Φίλης και ο κ. Μπαλτάς μετακινούνταν είτε με τις λιμουζίνες είτε με ναυλωμένα πολυτελή βαν προς όλους τους προορισμούς τους. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το δημοφιλές restaurant «Τhe Modern», ενώ το βράδυ της Πέμπτης τούς βρήκε στην πιο γνωστή «ταράτσα» του Μανχάταν, όπως αποκαλούν το περίφημο «Rainbow», από όπου η θέα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

«Πόρτα» από το κέντρο Βυζαντινών Σπουδών

Από τη χλιδάτη επίσκεψη φυσικά και δεν έλειψαν τα ευτράπελα.

Ο υπουργός Παιδείας επρόκειτο να μιλήσει στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College της Νέας Υόρκης, αλλά λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει σχετικά με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή του στην επίσκεψη του κ. Φίλη, ξεκαθαρίζοντας ότι τον θεωρεί persona non grata και ουδεμία σχέση έχει με τα «πιστεύω» του ιδρύματος!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...