Το πεντάλεπτο (!) του σεξ

Χρονομέτρησαν ζευγάρια από το «start» της διείσδυσης μέχρι το «stop» της εκσπερμάτισης και βρήκαν μέση διάρκεια 5,4′

Χρονομέτρησαν ζευγάρια από το «start» της διείσδυσης μέχρι το «stop» της εκσπερμάτισης και βρήκαν μέση διάρκεια 5,4′

Οι περισσότεροι από μας έχουμε αναρωτηθεί σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας, συνήθως ύστερα από μια παθιασμένη, πλην όμως εξαιρετικά σύντομη σεξουαλική συνεύρεση, πόση ώρα διαρκεί κανονικά το σεξ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Η απάντηση έρχεται μέσα από νέα αυστραλιανή έρευνα, σύμφωνα με την οποία η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να ποικίλλει από 33 δευτερόλεπτα ως 44 λεπτά, ωστόσο ο μέσος όρος υπολογίζεται γύρω στο πεντάλεπτο.

Ο ψυχολόγος του πανεπιστημίου Κουίνσλαντ Μπρένταν Ζιτς σε άρθρο του στην ιστοσελίδα The Conversation.com, αναλύοντας τα στοιχεία πολλών διαφορετικών ερευνών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέση διάρκεια σεξ ανάμεσα σε 500 διαφορετικά ζευγάρια από όλο τον κόσμο είναι τα 5,4 λεπτά. Οι συμμετέχοντας χρονομέτρησαν εαυτούς με τη βοήθεια χρονομέτρου για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, πατώντας το «start» τη στιγμή της διείσδυσης και το «stop» τη στιγμή της εκσπερμάτισης. Ο μικρότερος χρόνος που καταγράφηκε ήταν τα 33 δευτερόλεπτα, ενώ ο μεγαλύτερος τα 44 λεπτά, γεγονός που σύμφωνα με τον Ζιτς δείχνει ότι δεν υπάρχει «νορμάλ» χρονική διάρκεια.

Από την έρευνα προέκυψαν επίσης και μερικά ενδιαφέροντα δευτερεύοντα συμπεράσματα. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η διάρκεια δεν επηρεαζόταν ούτε από τη χρήση προφυλακτικού ούτε από το αν ο άνδρας έχει υποβληθεί σε περιτομή, ενώ δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές γεωγραφικές αποκλίσεις.

Ανα χώρα

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν τα ζευγάρια από την Τουρκία, στην περίπτωση των οποίων το σεξ είχε σημαντικά μικρότερη διάρκεια από τον μέσο όρο άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία, η Ισπανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, καθώς δεν υπερέβαινε τα 3,7 λεπτά.
Ακόμη ένα τελευταίο εύρημα είναι ότι όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι ένα ζευγάρι τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια των σεξουαλικών συνευρέσεών του, αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι οι μεγαλύτεροι άνδρες τείνουν να έχουν καλύτερο έλεγχο του μηχανισμού εκσπερμάτισης και ως εκ τούτου να αντέχουν περισσότερη ώρα στο σεξ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ