Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

Αναμνήσεις από τα 60s

«Μόνο ευχάριστα έχουμε να θυμόμαστε» λένε οι Charms, που ανοίγουν αύριο το Vinyl Attack Generation’s Party στον Βοτανικό Plus

Με το συγκρότημα The Charms, που άφησε εποχή τη δεκαετία του ’60, ξεκινάει θριαμβευτικά αύριο το βράδυ το Vinyl Attack Generation’s Party στον χώρο του Βοτανικού Plus.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Ενα μεγάλο μέρος του προγράμματος που θα παρουσιάσουμε περιέχει τραγούδια από το ρεπερτόριό μας. Εχουμε κάνει, ωστόσο, και κάποιες άλλες επιλογές, ροκ ως επί το πλείστον, που βέβαια τοποθετούνται και αυτές χρονικά στα 60s και στις αρχές των 70s» λέει στην «Espresso» ο Γιώργος Στρατής, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του θρυλικού γκρουπ, συμπληρώνοντας ότι θα βρίσκονται επί σκηνής για περίπου μιάμιση ώρα.

Το συγκρότημα The Charms ιδρύθηκε το 1964 και τα τραγούδια του φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις των charts της εποχής για εβδομάδες.

Οι δίσκοι του αναβίωσαν πολλές φορές, ενώ οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «Τρελοκόριτσο» και το «Εξω απ’ τον κόσμο», έχουν συμπεριληφθεί στις σημαντικότερες συλλογές του ελληνικού ροκ, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. «Μόνο ευχάριστα έχουμε να θυμόμαστε από την εποχή της δεκαετίας του ’60. Γινόταν χαμός στις συναυλίες μας. Είχαν σημειωθεί και ακρότητες. Το να μας τραβήξουν από τα ρούχα οι θαυμάστριες ήταν το λιγότερο και το πιο σύνηθες. Είχαμε στιγμές υστερίας» θυμάται ο ντράμερ του γκρουπ. Πέρα από τον Γιώργο Στρατή, στο σημερινό σχήμα συμμετέχουν οι -επίσης παλαίμαχοι- Τέρης Ιερεμίας στα πλήκτρα και στο τραγούδι, ο Κωστής Νικολόπουλος στην κιθάρα και το νεοσύστατο μέλος Γιάννη Σαρόγλου στο μπάσο και το τραγούδι, που αντικατέστησε τον αξέχαστο Μάικ Ροζάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009.

Εχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, οι The Charms συνεχίζουν να ασκούν γοητεία στα πλήθη μέσα από τη μουσική τους. «Στις συναυλίες μας έρχονται συχνά οι θαυμαστές μας από τα 60s μαζί με τα παιδιά τους, ίσως και με τα εγγόνια τους. Οταν, μάλιστα, παίζουμε σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, όπως είναι ο Βοτανικός Plus, όπου θα εμφανιστούμε αύριο, ο μέσος όρος ηλικίας κατεβαίνει πολύ. Τα νεαρά παιδιά που μας ακούνε ανήκουν στην τρίτη γενιά που μεγαλώνει με τους The Charms» σημειώνει ο Γιώργος Στρατής, ο οποίος μας δίνει και την είδηση ότι στα τέλη του φθινοπώρου θα είναι έτοιμο και το καινούργιο άλμπουμ τους!

Η… επέλαση του βινιλίου, που θα ξεκινήσει αύριο με τη θρυλική μπάντα, αλλά και τον Τέρη Χρυσό, θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο Παρασκευές 15 και 22 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, με τις συμμετοχές άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών από τα 60s έως τα 90s. Φυσικά, θα υπάρχει κάθε φορά και διαγωνισμός χορού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...