Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ερχεται ζέστη από την Αφρική

Καλοκαιράκι από σήμερα αλλά και για τις επόμενες εννιά ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει Πέμπτη και Παρασκευή στους 30 βαθμούς Κελσίου

Καλοκαιράκι από σήμερα αλλά και για τις επόμενες εννιά ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει Πέμπτη και Παρασκευή στους 30 βαθμούς Κελσίου

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το επόμενο δεκαήμερο (ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας), με τον ήλιο να… θριαμβεύει σε όλη τη χώρα και να συνοδεύεται από σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μια θερμή μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η βελτίωση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 20-21 Απριλίου. «Από σήμερα θα έχουμε λιακάδα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα κορυφωθεί Πέμπτη και Παρασκευή, εξαιτίας μια θερμής εισβολής από τη βόρεια Αφρική, οπότε η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Αλλωστε και την περασμένη Παρασκευή είχαμε 29 και 30 βαθμούς τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στα Χανιά, ενώ στην Αθήνα είχαμε 28 βαθμούς. Ο καιρός θα παραμείνει καλός έως την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη, καθώς έως τότε δεν διαφαίνεται κάποιο σύστημα που να επηρεάζει τη χώρα» αναφέρει ο κ. Καντερές.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, τους 23 στη δυτική, τους 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21-22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Ανεμοι

Αύριο, η καλοκαιρία θα συνοδευτεί και από άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ την Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους – νοτιοδυτικούς, που θα φέρουν λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και νέα άνοδο της θερμοκρασίας (έως 28-29 βαθμούς). Ζεστός καιρός προβλέπεται και για την Παρασκευή, ενώ το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο θα κυλήσει με οριακή πτώση της θερμοκρασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...