Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ταμένος!

Αποκαλύπτει ότι ζει από θαύμα, έπειτα από τις προσευχές της μητέρας του προς την αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου

Ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης αποδίδει τη γέννησή του σε ένα θαύμα, στο οποίο οφείλει και το «βαρύ» -όπως το χαρακτηρίζει- βαπτιστικό του όνομα. Για το τάμα της μητέρας του στην αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, τη σχέση του με την Ορθοδοξία και τη δύναμη της πίστης μίλησε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 13 Απριλίου.

Ο γνωστός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο Σωτήρη Λέτσιο ότι ένα πρόβλημα υγείας δεν επέτρεπε στη μητέρα του να μείνει έγκυος. Με προτροπή συναδέλφου της, επισκέφθηκε το μοναστήρι και έταξε στην αγία ότι, εάν έκανε παιδί, θα του έδινε το όνομά της: «Οταν έμεινε έγκυος, οι γιατροί επέμεναν ότι, με βάση το ιατρικό ιστορικό της, ήταν αδύνατο αυτό που είχε συμβεί. Γεννήθηκα με καισαρική τομή, γεγονός που χαροποίησε τη μητέρα μου, 3edqw3etr 2αφού ήταν σημάδι ότι δεν ήμουν υιοθετημένος! Για ένα μικρό παιδί το όνομα ήταν βαρύ. Οι γονείς μου με φώναζαν Ρένο, αλλά ο δάσκαλος στο σχολείο με φώναζε Ειρηναίο Χρυσοβαλάντη. Αυτό, βέβαια, προκαλούσε τη σχετική καζούρα στην τάξη!»

Μεγαλώνοντας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε κείμενα μοναχών από το Αγιον Ορος, αλλά και των Γιουνγκ και Φρόιντ, περνώντας από τον κύκλο των ερευνών σε αυτόν της αμφισβήτησης. Τήρησε, όμως, τη ρήση «ερευνάτε τας γραφάς» και, μέσα από τις αλληγορικές ιστορίες των καλόγερων, κατέληξε ότι αυτό που τον εκφράζει περισσότερο είναι μια υγιής σχέση με την Ορθοδοξία.

Ο ηθοποιός, που τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της περιοδείας της κωμωδίας των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Χωρίζουμε λέμε…», στην οποία πρωταγωνιστεί, θεωρεί αλαζονεία να πιστεύει κάποιος ότι είναι ο εκλεκτός του Θεού και δηλώνει ότι βασίζεται στις δικές του δυνάμεις για να αποφεύγει τις δύσκολες στιγμές. Αναζητά, όμως, τον δρόμο που οδηγεί στις βαθιές αλήθειες μέσα στην Καινή Διαθήκη, την οποία διάβαζε από έφηβος:

«Ενιωσα την απόλαυση που απορρέει από την ποιητικότητα του κειμένου. Φανταστικές αφηγήσεις! Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος πάνω στη Γη. Εβρισκα την εμπειρία των άλλων μέσα από τα θεολογικά κείμενα. Και πάνω σε αυτά τα συμπεράσματα πρέπει να βασίσω κι εγώ τη ζωή μου» λέει.

Το μήνυμα

Ο ίδιος επισημαίνει στην εβδομαδιαία εφημερίδα το ωραίο μήνυμα που προσφέρει η Ορθοδοξία, σε αντίθεση με το Ισλάμ: «Η Ορθοδοξία μού έμαθε να είμαι ήπιος στις ανθρώπινες σχέσεις, να μην “αρπάζομαι” και να σέβομαι τους συνανθρώπους μου. Να είμαι τίμιος και να μη διαλύω σχέσεις. Εχεις δικαίωμα να κάνεις λάθος και να συνεχίσεις να ζεις! Θα συγχωρεθείς, εάν μετανοήσεις πραγματικά. Δεν είμαστε στο Ισλάμ, που μόλις κάνεις λάθος σού παίρνουν το κεφάλι!».

Με χιούμορ εξηγεί για ποιο λόγο δεν έχει παντρευτεί, επικαλούμενος την Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, όπου αναφέρεται ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να παντρεύεται, αλλά θα έχει την ευλογία του Θεού, εφόσον υπάρχει αγνή ερωτική επιθυμία.

Και προσθέτει: «Είναι ένδειξη ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει ο Θεός για μένα. Το ότι δεν έχω παντρευτεί και έχω γλιτώσει έτσι από κοπέλες που δεν μου ταίριαζαν σημαίνει, όπως έχει πει και ένας φίλος μου, “σκανδαλώδης επιείκεια του Θεού”».

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης δηλώνει ότι εκτιμά ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θεωρεί πως υπάρχουν ιερείς που είναι «εκτός θέματος» και επισημαίνει ότι η χρήση της τεχνολογίας στις εκκλησίες «σκοτώνει την κατάνυξη και την εσωστρέφεια των πιστών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...