Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ογδοος νεκρός από το «Noor One»

Πνευμονικό οίδημα και ανακοπή για τον 32χρονο (!) α΄ μηχανικό στα κρατητήρια του Δραπετσώνας. Καταγγελίες από τον δικηγόρο του άτυχου Ινδού

Λίγο πριν από την τελική κρίση των δικαστών για την υπόθεση του «Noor One» και ενώ σήμερα η εισαγγελέας της έδρας θα μιλήσει για την τύχη (ενοχή ή μη) των κατηγορουμένων, ακόμη ένας θάνατος-μυστήριο (ο όγδοος κατά σειρά!) σημαδεύει την υπόθεση-θρίλερ του ναρκόπλοιου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

O α΄ μηχανικός «έσβησε» ξαφνικά στα 32 χρόνια του, μετά τη διακομιδή του από το Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας στο Τζάνειο Νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 32χρονος Ινδός Shirastava Deubrat Kumat, που μέχρι πρότινος δεν φαίνεται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και έντονους πόνους στο στήθος. Χρειάστηκε ωστόσο να μεσολαβήσουν τρεισήμισι ώρες και οι έντονες διαμαρτυρίες του ίδιου και των συγκρατουμένων του προκειμένου ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 34edewrfg 2Οπως αποδείχθηκε, ήταν ήδη αργά, αφού λίγο μετά τις 22.00 και παρά τις προσπάθειες των γιατρών η καρδιά του δεν άντεξε και ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στον θάλαμο του Τζανείου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε ανακοπή καρδιάς.

Προκαταρκτική έρευνα

Το όνομα του 32χρονου έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των νεκρών που σχετίζονται με την υπόθεση, καθώς είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που πεθαίνει αιφνιδίως, ενώ άλλα πέντε (εμμέσως εμπλεκόμενα με το «Noor One») πρόσωπα φέρεται ότι έχουν δολοφονηθεί! Ηδη η Εισαγγελία Πειραιά έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του α΄ μηχανικού, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Για «τραγικές ευθύνες» έκανε λόγο στην «Espresso» o συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, τονίζοντας πως ο 32χρονος 34edewrfg 4«πλήρωσε με τρεις ώρες εγκληματικής αμέλειας την αθωότητά του, τη 18μηνη προσωρινή του κράτηση και την τετράμηνη οιονεί “ελευθερία” του στο μπουντρούμι του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, χωρίς
φως, χωρίς αέρα και σε άθλιες συνθήκες».

«Φιλοξενούνταν»

Ο Shirastava Deubrat Kumat, όπως και ακόμη 12 συγκρατούμενοί του, μετά την παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησής τους τον Δεκέμβριο του 2015 (και ενώ η δίκη τους για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα βρισκόταν 4r4gfeytσε εξέλιξη), μεταφέρθηκε και «φιλοξενούνταν» στο Α.Τ. Δραπετσώνας. Κι αυτό καθώς κατέστη αδύνατο για τους κατηγορουμένους να νοικιάσουν σπίτι για όσο διάστημα διαρκέσει η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Στη δίκη πάντως ο 32χρονος (το τρίτο τη τάξει μέλος του πληρώματος) είχε πρόσφατα κατονομαστεί από τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Μπουρδούβαλη ως «άτομο του Παντελή Καλαφάτη (σ.σ.: o ιδιοκτήτης του «Noor One») πάνω στο πλοίο», ενώ ο ίδιος είχε αντικρούσει τον ισχυρισμό αυτόν υποστηρίζοντας πως ήταν πέντε χρόνια άνεργος, γι’ αυτό ανταποκρίθηκε θετικά μόλις του έγινε η πρόταση να δουλέψει στο πλοίο.

34edewrfg 3

Αιφνίδιοι θάνατοι για πρόσωπα-κλειδιά

Δολοφονίες και «επιδημία» αιφνίδιων θανάτων φέρεται ότι σκορπούν τα «απόνερα» του «Νoor One» για κατηγορουμένους, εμπλεκομένους και πρόσωπα-κλειδιά στην πολύκροτη υπόθεση.

Τον Ιούλιο του 2015 ο παραπληγικός Τούρκος κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της μεταφοράς των ναρκωτικών Serhan Baskale πεθαίνει μετά τη μεταφορά του στον Ερυθρό Σταυρό από τις Φυλακές Κορυδαλλού με συμπτώματα δύσπνοιας. Νεκρός, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, είναι και ο καταζητούμενος Ιρανός Ahmed Sahid, ο οποίος τη νύχτα της εφόδου στην αποθήκη του Κορωπίου, όπου εντοπίστηκε περίπου ένας τόνος ηρωίνης, κατάφερε μυστηριωδώς να διαφύγει. Οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές άφηναν να εννοηθεί ότι το εν λόγω πρόσωπο «μίλησε» δίνοντας στοιχεία και «δείχνοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα. Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, θα βρεθεί δολοφονημένος σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονούνται εν ψυχρώ η 19χρονη κόρη Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών και ο 23χρονος οδηγός του. Λίγες ώρες αργότερα ο πατέρας της ανέφερε ότι η δολοφονία συνδέεται με σημαντική υπόθεση ναρκωτικών, περιγράφοντας την περίπτωση του «Νoor One». Το λουτρό αίματος με φόντο την Κωνσταντινούπολη φέρεται ότι συνεχίζεται τρεις μήνες αργότερα, όταν βρίσκονται νεκροί δύο νεαροί Τούρκοι, φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της 19χρονης και του οδηγού. Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, οι δολοφονίες ανατέθηκαν με εντολή από την Ολλανδία, με τις υποψίες να στρέφονται στον ήδη συλληφθέντα για το ναρκόπλοιο, τουρκικής καταγωγής Βέλγο Ορχάν Ουρμ. Καταμεσής του δρόμου είχε δολοφονηθεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2014 ακόμη ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο στο Αμστερνταμ. Πρόκειται για έναν 50χρονο Ολλανδό, που φέρεται ότι σχετίζεται με το πλοίο της ηρωίνης.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...