Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Προετοίμαζαν (;) μαζική απόδραση

Αιφνιδιαστική έφοδος από ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στι Φυλακές Κορυδαλλού! Βρήκαν μαχαίρια, κινητά και πολλά χρήματα

Αιφνιδιαστική έφοδος από ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στι Φυλακές Κορυδαλλού! Βρήκαν μαχαίρια, κινητά και πολλά χρήματα

Οι πληροφορίες που είχε η Ασφάλεια Αττικής ότι στις Φυλακές Κορυδαλλού προετοιμαζόταν μαζική απόδραση και ότι συγκεκριμένοι κρατούμενοι συγκέντρωναν οπλισμό προκάλεσε αιφνιδιαστική έφοδο το απόγευμα της Κυριακής και έρευνες σε κελιά ποινικών και κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», εδώ και μέρες οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί για συγκεκριμένες ύποπτες κινήσεις που γίνονταν στα κελιά, οι οποίες αποτελούσαν ενδείξεις για επικείμενη απόδραση (επρόκειτο να γίνει με έξωθεν βοήθεια). Η πηγή που έδωσε τις f2 5πληροφορίες αυτές θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη και αυτό είχε αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι άνδρες της Ασφάλειας και να οργανώσουν επιχείρηση εφόδου στο σωφρονιστικό κατάστημα, αφού πρώτα ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής έξω από τις φυλακές, μπήκαν στο εσωτερικό μαζί με κομάντος της ΕΚΑΜ και διμοιρίες των ΜΑΤ και «σάρωσαν» μια ολόκληρη πτέρυγα, στην οποία κρατούνται άτομα που εκτίουν ποινές φυλάκισης για ποινικά αδικήματα, αλλά και πρόσωπα τα οποία έχουν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις του αντάρτικου πόλης.

Οι δυνάμεις ερεύνησαν εξονυχιστικά όλα τα κελιά της συγκεκριμένης πτέρυγας. Μάλιστα, σε ένα από αυτά ανακάλυψαν μεγάλο χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε στην κατοχή του γνωστός βαρυποινίτης. Στα κελιά άλλων κρατουμένων που εκτίουν ποινές για ποινικά αδικήματα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλυψαν κρυψώνες που είχαν διαμορφωθεί ειδικά στους… τοίχους και ρούχα μέσα στα οποία ήταν ραμμένα (!) μαχαίρια, τα οποία είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι, με υλικά που είχαν βρει είτε στα μαγειρεία είτε από εξαρτήματα των κρεβατιών τους!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κελιά ποινικών αλλά και κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πάνω από 45 αυτοσχέδια μαχαίρια και 40 κινητά τηλέφωνα!

Οι συνομιλίες

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά ή σημειώματα που να δείχνουν ότι προετοιμαζόταν ομαδική απόδραση με τη χρήση όπλων. Τα κινητά που βρέθηκαν έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί το εύρος των επαφών που είχαν οι κρατούμενοι, με ποιους συνομιλούσαν εκτός των φυλακών και τι σχεδίαζαν μαζί τους.

«Ολα όσα βρίσκονται πλέον στα χέρια μας αποτελούν ένα μικρο θησαυρό, καθώς θα “ξεκλειδώσουν” έναν σκοτεινό κόσμο, που είναι στημένος γύρω από τις φυλακές και δέχεται εντολές για παράνομες ενέργειες ακόμα και μέσα από τα κελιά» αποκάλυψε στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...