«Λούφα» και αναβολή!

Στο ναδίρ το ηθικό των «τεράτων» του ISIS, που πλέον αποφεύγουν το πεδίο των μαχών λόγω των περικοπών

Στο ναδίρ το ηθικό των «τεράτων» του ISIS, που πλέον αποφεύγουν το πεδίο των μαχών λόγω των περικοπών

Στις αναρρωτικές το έχουν ρίξει μαχητές του ISIS! Το ηθικό τους είναι στο ναδίρ και δεν έχουν καμιά διάθεση να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου και να χάσουν τη ζωή τους.

Αιτία γι’ αυτήν την κατάσταση, την οποία αποκαλύπτει σε έκθεσή του το αμερικανικό κέντρο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, είναι αφενός η περικοπή μισθών που έχει επιβληθεί στους μαχητές και αφετέρου οι ήττες του τελευταίου διαστήματος, που έχουν οδηγήσει σε απώλεια εδαφών. Οι μισθοί έχουν πέσει στο μισό, τα όποια προνόμια έχουν περικοπεί, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται με το δελτίο, κι όλα αυτά λόγω της μείωσης των ποσοτήτων πετρελαίου που πλέον μπορούν να πωλούν, άρα και της μείωσης των αποθεμάτων σε χρήμα.

Τρέχουν στους γιατρούς

Σύμφωνα πάντοτε με την αμερικανική έκθεση, ήδη από πέρυσι υπήρχαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι μαχητές κατέφευγαν σε γιατρούς, επιδιώκοντας να αποφύγουν την πρώτη γραμμή. Αυτή η κατάσταση οδήγησε ακόμη και σε λιποταξίες, που κάποια στιγμή απείλησαν την ίδια την ύπαρξη του στρατιωτικού σκέλους του Ισλαμικού Κράτους. Γι’ αυτό τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώθηκε αμνήστευση των λιποτακτών προκειμένου να ανακοπεί το κύμα φυγής και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαχητές.

Μέτρα λήφθηκαν επίσης προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του ISIS, μέσω της αύξησης φόρων. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε τέλος στην κατοχή δορυφορικής κεραίας αλλά και καταβολή αντιτίμου σε όποιον πολίτη ήθελε να εγκαταλείψει την πόλη στην οποία ζούσε. Επιβολή προστίμου αποφασίστηκε επίσης για όσους έδιναν λανθασμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το Κοράνι, ενώ ποινές σωφρονισμού αντικαταστάθηκαν επίσης με πρόστιμα.

Πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν ανέφεραν πριν από λίγο καιρό ότι οι ισλαμιστές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης Ράκα, που θεωρείται πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους σε δολάρια και όχι στο τοπικό νόμισμα. Παρά ταύτα, τα έσοδα του ISIS έπεσαν στα 56.000.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, έναντι 80.000.000 δολαρίων στα μέσα του 2015.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ