Πληρώνουν για να αγοράσουν φίλους και likes στο Facebook

Δίνουν χρήματα για να αγοράσουν… φίλους και likes στο Facebook, αλλά και followers στο Twitter! Ο λόγος για χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που διατηρούν σελίδες στο Facebook οι οποίοι καταβάλουν χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες με πειρατικά λογισμικά προκειμένου να μεγαλώσουν τη λίστα των φίλων τους και παράλληλα να αποκτήσουν περισσότερα like στις δημοσιεύσεις αλλά και στα group τους.

Καλλιτέχνες που θέλουν να δείξουν -έστω και πλασματικά- ότι είναι δημοφιλείς, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν σκοπό να διευρύνουν το πελατολόγιό τους είναι οι καλύτεροι «πελάτες» των fan page του Facebook, όπου η ηλεκτρονική αγορά 1.000 likes κοστίζει 30 δολάρια, δηλαδή περίπου 23 ευρώ και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε επιθυμεί να ανεβάσει με «κάλπικο» τρόπο τη δημοτικότητα της σελίδας ή του group του.

Ενα από τα πιο συνηθισμένα λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την άνοδο του αριθμού των likes ή του διαδικτυακού αριθμού των φίλων ενός χρήστη είναι το Codeman: Like που «τρέχει» σε λογαριασμούς-μαϊμού στο Facebook, εντοπίζει την ιστοσελίδα που επιθυμεί να προβάλει και στη συνέχεια «πατάει» like για λογαριασμό του… ανύπαρκτου χρήστη. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα αλλάζει ψεύτικους λογαριασμούς και επαναλαμβάνει την ίδια ακριβώς διαδικασία, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κάποιες ιστοσελίδες με μόλις δέκα likes να έχουν τελικά πέντε ή ακόμα και δέκα χιλιάδες likes!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ