Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

15χρονος «βρήκε» πόλη των Μάγιας!

Ο νεαρός Καναδός έβαλε τα γυαλιά στους επιστήμονες, αφού εντόπισε μέσω της θεωρίας του για τα άστρα μία πυραμίδα και 30 κτίρια του αρχαίου πολιτισμού στη χερσόνησο Γιουκατάν

Μια χαμένη πόλη των Μάγιας κατάφερε να εντοπίσει νεαρός Καναδός, χάρη στα άστρα. Ο 15χρονος Γουίλιαμ Γκαντουρί από το Κεμπέκ δεν είναι αστρονόμος, είναι όμως σίγουρα ευφυέστατος.

Ανακάλυψε τη χαμένη πολιτεία εφαρμόζοντας θεωρία του, που θέλει τον πολιτισμό αυτόν να επιλέγει την τοποθεσία όπου θα οικοδομήσει τις πόλεις του με βάση το σχήμα των αστερισμών, σε έναν συσχετισμό που κανείς επιστήμονας δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα.

Παθιασμένος με τον πολιτισμό των Μάγιας, ανέλυσε 22 αστερισμούς για να διαπιστώσει ότι, εάν συνέδεε επάνω στον χάρτη τα επιμέρους αστέρια των αστερισμών, έπαιρνε ένα σχήμα που αντιστοιχούσε στις τοποθεσίες 117 πολιτειών των Μάγιας. Με βάση αυτή τη θεωρία, ανέλυσε στη συνέχεια τον 23ο αστερισμό, που περιλαμβάνει τρία αστέρια και δύο μόνο πόλεις των Μάγιας στον χάρτη.

Σε απομακρυσμένη περιοχή

Σύμφωνα με τη θεωρία, θα έπρεπε -κατά συνέπεια- να υπάρχει και μία 118η πολιτεία του αρχαίου πολιτισμού σε απομακρυσμένη και χωρίς πρόσβαση περιοχή της χερσονήσου του Γιουκατάν, στο Μεξικό. Η ανάλυση του οπτικού υλικού από δορυφορικές λήψεις των διαστημικών υπηρεσιών της καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας, της NASA και της ιαπωνικής Jaxa αποκάλυψε τελικά μία πυραμίδα και περί τα 30 κτίρια στο ακριβές σημείο όπου τοποθετείται το τρίτο αστέρι του 23ου αστερισμού, όπως ακριβώς υπέδειξε ο νεαρός. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «Le Journal de Montreal» ο ειδικός τηλε-εντοπισμού στο πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ δρ Αρμάν ΛαΡοκ, το οπτικό υλικό παραπέμπει σε ένα σύνολο γεωμετρικών σχημάτων, τετραγώνων και τριγώνων, που δεν μπορούν να αποδοθούν σε φυσικά φαινόμενα. Ο Γκαντουρί ονόμασε την πολιτεία, που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες των Μάγιας, K’AAK’CHI’ (Πύρινο Στόμα). Η μέθοδός του λειτουργεί και στους πολιτισμούς των Αζτέκων, των Ινκα και των Χαράπα, στην Ινδία.

Οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στη χερσόνησο του Γιουκατάν, για οικονομικούς λόγους. Ομως, οι αρχαιολόγοι έχουν υποσχεθεί στον 15χρονο Καναδό ότι θα είναι παρών στις ανασκαφές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...