Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

ΕΠΟ, η ανεκδιήγητη!

Ορισε τον τελικό στις 15 Μαΐου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τις αποφάσεις του υφυπουργού

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Π όλεμος χαρακωμάτων με απρόβλεπτες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κόντρα Κοντονή – ΕΠΟ και από χθες και Σούπερ Λίγκας – ΕΠΟ.

Η ανεκδιήγητη ποδοσφαιρική ομοσπονδία συνεχίζει να αδιαφορεί για το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τις επιθυμίες των ομάδων, τις διαταγές της FIFA, τους νόμους του υφυπουργού και συνεχίζει να κάνει τα… δικά της αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Κίνηση τακτικής

Με ακόμα μία κίνηση τακτικής και παρά τις προειδοποιήσεις Κοντονή και Σούπερ Λίγκας η ΕΠΟ κοινοποίησε ότι ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει κανονικά την Κυριακή (15/5, 20.30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Για τον λόγο αυτόν έστειλε έγγραφο σε ΟΤΕ, Αστυνομία, ομάδες, ΚΕΔ και ΟΑΚΑ, ενημερώνοντας ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί, όπως άλλωστε αποφάσισε η ίδια το περασμένο Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της.

Ολα αυτά κόντρα στην απόφαση του υπουργείου, που λέει ότι ισχύει κανονικά η απόφαση που έχει ληφθεί για αναβολή 10 ημερών, έπειτα από την εισήγηση της ΔΕΑΒ και την αδυναμία της Αστυνομίας να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, και ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί περαιτέρω.

«Οχι» Κοντονή

Ο Σταύρος Κοντονής αντίθετα ενημέρωνε τους συνεργάτες του ότι παραμένει αρνητικός για τις 15 Μαΐου και δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή του για τις 10 τουλάχιστον ημέρες. «Ισχύει η απόφασή μου για 10 τουλάχιστον ημέρες. Τα έχουμε πει και πάλι αυτά. Δεν αλλάζουν» τόνισε.

Μάλιστα ήταν έτοιμος να στείλει επιστολή που να ενημερώνει την ΕΠΟ ότι ο τελικός θα γίνει μετά τις 17 Μαΐου (πιθανότατα 18) και μόνο με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξουν οι διαιτητές και οι προσκλήσεις θα διανεμηθούν σε όλες τις ενώσεις και όχι μόνο εκεί που θέλει ο Γκιρτζίκης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής περίμενε να οριστούν πρώτα οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής και μετά να ανακοινώσει την απόφασή του για λόγους τακτικής. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θέλουν ο τελικός να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των play offs, ενώ από την ΑΕΚ τονίζουν ότι ο τελικός πρέπει να γίνει μετά τις 17 του μήνα, όπως έλεγε και η αρχική απόφαση Κοντονή. Απόλυτα σύμφωνη ήταν και η Σούπερ Λίγκα, που έστειλε στην ΕΠΟ μία επιστολή στην οποία την καλεί «να τηρήσετε απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα για τους αγώνες των πλέι οφ».

ΠΕΙΣΜΑ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Το αλαλούμ που έχει φέρει η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Με τα τωρινά δεδομένα (εξάλλου μέχρι αύριο πολλά μπορεί να αλλάξουν) τα πλέι οφ αρχίζουν κανονικά αύριο με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής.

Στους πρώτους δύο αγώνες του μίνι πρωταθλήματος ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στις 18.15 και ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στις 20.30.

Αυτό που απομένει είναι να οριστούν οι διαιτητές των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ από την ΕΠΟ, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο σήμερα το μεσημέρι, αν και κανονικά θα έπρεπε να έχουν οριστεί χθες το μεσημέρι, όπως λέει ο κανονισμός, απλώς η ΕΠΟ κάνει… πείσματα.

Μηνύσεις

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με το που έγινε γνωστό ότι ο Κοντονής -όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή- δεν δέχεται ο τελικός να γίνει στις 15 του μήνα, αμέσως η ΕΠΟ άρχισε να διαδίδει ότι δεν θα ορίσει διαιτητές.

Με το που έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Γκιρτζίκη, όλες οι ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ αλλά και η Σούπερ Λίγκα και η NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, απείλησαν με μηνύσεις και αγωγές πολλών εκατομμυρίων. Η ΕΠΟ μπροστά στη γενική κατακραυγή και υπό τον φόβο των απειλών για αγωγές έκανε πίσω.

Ο ορισμός των διαιτητών πάντως για την πρώτη αγωνιστική δεν είναι μια κίνηση που μας επαναφέρει στην ομαλότητα, αφού μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει με τη δεύτερη αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, που έχει ορίσει η ΕΠΟ τον τελικό.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...