Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

«Οπα» στην Ελλάδα για τον Τράβις Σκοτ

Ο Τράβις Σκοτ ξεσάλωσε στο Μεγανήσι με τραγούδια του...

Ο Πέτρος Συρίγος μάς ετοιμάζει κοτόπουλο γλυκόξινο με ανανά!

Κοτόπουλο γλυκόξινο με ανανά έφτιαξε ο Πέτρος Συρίγος στην...

Ο «κοπή τη πίτα» με δύο βαλίτσες ασήμι!

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης-παρουσιαστής προσπάθησε να περάσει από το αεροδρόμιο αποσκευές με 180 κιλά από το πολύτιμο μέταλλο.

Σάλο προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του κοσμηματοπώλη-παρουσιαστή Τζον Μπέιλι, ο οποίος ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στο εξωτερικό, φορτωμένος με 185 κιλά ασήμι! Γνωστός και από την τηλεοπτική του ατάκα «το κοπή τη πίτα», που έμεινε στην… ιστορία και έγινε μέχρι και ομάδα στο Facebook, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη στιγμή που -κουβαλώντας δύο υπέρβαρες βαλίτσες γεμάτες καθαρό ασήμι- ετοιμαζόταν να περάσει τον έλεγχο προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση για Βηρυτό. Οι δύο βαλίτσες όμως, που με δυσκολία μπορούσε να τις σηκώσει, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία του ζήτησε να ζυγίσει τις αποσκευές πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Κι αυτό διότι, όταν μια αποσκευή ξεπερνά τα 80 κιλά, τότε επιβάλλεται να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Ετσι ο κοσμηματοπώλης αναγκάστηκε να ανοίξει τις βαλίτσες προκειμένου η Ασφάλεια του Αεροδρομίου να δει τι περιείχαν. Και η αποκάλυψη θάμπωσε τους πάντες! Ράβδοι από καθαρό ασήμι, βάρους 185 κιλών, δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά. Αμέσως οι άντρες του ΣΔΟΕ ζήτησαν από τον παρουσιαστή και ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας κοσμημάτων John Jbeili, που πουλά τα προϊόντα της μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω Διαδικτύου, να τους δώσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά και έγγραφα προκειμένου να δουν αν το ασήμι θα έβγαινε νόμιμα από τη χώρα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, ο Τζον Μπέιλι δεν είχε τίποτα πάνω του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ το ασήμι δεσμεύτηκε. Η περιπέτειά του γνωστού κοσμηματοπώλη σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά έγινε γνωστή μόλις χθες. Οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού θα κατέληγαν και σε ποιους οι ράβδοι με το πολύτιμο μέταλλο.

«Δεν είμαι κρατούμενος»

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον Τζον Μπέιλι προκειμένου να δώσει τη δική του εξήγηση σχετικά με την υπόθεση. Φανερά ταραγμένος, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του. «Δεν έχω συλληφθεί ποτέ και δεν μου έχουν κατασχέσει ποτέ κανένα εμπόρευμά μου. Ταξιδεύω συνέχεια. Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια έχουν γίνει δεύτερο σπίτι μου. Κουβαλάω πάντα πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα, και είμαι τυπικός. Οι αποσκευές μου ελέγχονται κάθε φορά χωρίς να φέρω καμία αντίρρηση, καθώς δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι νόμιμος, είμαι επαγγελματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε. Πάντως δεν είμαι κρατούμενος. Είμαι ελεύθερος και μάλιστα σήμερα θα βγω κανονικά στην τηλεόραση να κάνω την εκπομπή μου». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο γνωστός κοσμηματοπώλης δεν ήταν ο μόνος που προσπάθησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, έχουν εντοπιστεί περίπου τριάντα πέντε υποθέσεις, ενώ οι έρευνες έχουν ενταθεί σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Δέκα χρόνια στην τηλεόραση

Ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σεπεριφερειακά κανάλια πριν από δέκα χρόνια. Εκτός από τα κοσμήματα που πουλούσε έκανε και ανταλλαγή χρυσού. Στις εκπομπές του ο ίδιος κάνει την παρουσίαση των κοσμημάτων και πολλές φορές έχει γίνει θέμα σε σατιρικές εκπομπές, επειδή δεν ξέρει καλά την ελληνική γλώσσα. Στο ρετιρέ επί της Ερμού, όπου έχει το μαγαζί του, έχει φτιάξει ένα μικρό τηλεοπτικό στούντιο για να μπορεί να κάνει τις εκπομπές του με δικό του κάμεραμαν και σκηνοθέτη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που προσλαμβάνει μοντέλα για να παρουσιάζουν τα πανάκριβα -κατ’ αυτόν- κοσμήματά του. Από αρκετά τοπικά και περιφερειακά κανάλια της Αθήνας και της επαρχίας αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να κάνει live τις εκπομπές του με ζεύξη. Πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στον Λίβανο και στη Βηρυτό, από όπου φέρνει κοσμήματα, ενώ στην πατρίδα του διατηρεί δικό του εργαστήριο κοσμημάτων. Αλλωστε είναι πολύ δεμένος με τον τόπο καταγωγής του, αφού από εκεί ξεκίνησε την επιχείρησή του. Οσον αφορά την προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, μία κόρη που τον βοηθά στις μπίζνες του και έναν γιο. Διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ και δεν κάνει καθόλου κοσμικές εμφανίσεις, αφού αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά και την οικογένειά του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...