Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Κρουαζέτ έγινε Χόλιγουντ

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου συμμετέχουν στο 69ο φεστιβάλ, στο οποίο 21 ταινίες διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα

Με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Cafe Society» του Γούντι Αλεν άνοιξε η αυλαία του 69ου Φεστιβάλ των Καννών, όπου και φέτος συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το έργο των μελών της φετινής κριτικής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης των ταινιών «Mad Max» Τζορτζ Μίλερ, αναμένεται δύσκολο, αφού τον Χρυσό Φοίνικα θα διεκδικήσουν συνολικά 21 ταινίες, μεταξύ των οποίων έργα των Πέδρο Αλμοδόβαρ, αδερφών Νταρντέν, Κεν Λόουτς, Πολ Φερχόφεν και Σον Πεν.

Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, ο Τζορτζ Μίλερ, συνοδευόμενος από τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής Λάζλο Νέμες, Αρνό Ντεπλεσάν, Μαντς Μίκελσεν, Κίρστεν Ντανστ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Βανέσα Παραντί, Καταγιούν Σάαμπι και Βαλέρια Γκολίνο, παρευρέθη στη δεξίωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους στο «Hotel Martinez», τη στιγμή που από νωρίς χθες το πρωί οι Κάννες άρχισαν να μετατρέπονται σε Χόλιγουντ.

Η άφιξη του ζεύγους Κλούνεϊ

Στα ξενοδοχεία της Κρουαζέτ άρχισαν να καταλύουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ. Το ζεύγος έκανε check in στο «Hotel du Cap Eden Roc», εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας εκείνου, με τίτλο «Money Monster», σε σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ, που θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού.

Η 69χρονη Σούζαν Σάραντον κατέλυσε με τη σειρά της στο «Grand Hyatt Hotel», εκεί όπου αναμένεται να μείνει και η 59χρονη συμπρωταγωνίστριά της στο «Θέλμα και Λουίζ» Τζίνα Ντέιβις, καθώς στις δυο σταρ θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο, με αφορμή την 25η επέτειο από την πρώτη προβολή της ταινίας στις Κάννες. Η Ναόμι Γουότς και η Μπέλα Χαντίντ πέρασαν τις πόρτες του «Hotel Martinez», ενώ η Τζούλιαν Μουρ, η Τζέσικα Τσαστέιν, η Ντέουτζεν Κρος και η Εύα Λονγκόρια εθεάθησαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου της Νίκαιας.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό μέρος, η γαλλική παρουσία είναι παραπάνω από αισθητή με τέσσερις συμμετοχές, που περιλαμβάνουν το «Personal shopper» του Ολιβιέ Ασαγιάς, το «Ma loute» του Μπρουνό Ντιμόν, το «Mal De Pierres» της Νικόλ Γκαρσία και το «Rester vertical» του Αλέν Γκιροντί. Από την f3w4tw34t 1Αμερική διαγωνίζονται το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους, το «The last face» του Σον Πεν και το «Loving» του Τζεφ Νίκολς, με τους Μάικλ Σάνον και Τζόελ Ετζερτον. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η προβολή της «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπως και το «I, Daniel Blake» του Κεν Λόουτς.

Και ελληνικό «άρωμα» με δύο συμπαραγωγές

Λιγότερο ηχηρή, σε σχέση με άλλες χρονιές, είναι η ελληνική συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ, καθώς η χώρα μας εκπροσωπείται από μόλις δύο συμπαραγωγές.

Η «Τελευταία Παραλία» (L’ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε ντελ Ντέγκαν συμμετέχει στο τμήμα των ειδικών προβολών, ενώ το «Γυρίζοντας τον κόσμο» (Voir du pays) των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, με πρωταγωνίστρια την Αριάν Λαμπέντ, θα προβληθεί στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα». Παράλληλα, την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών εξασφάλισε και η καινούργια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, με τίτλο «Limbo». Το παράλληλο αυτό διαγωνιστικό σκέλος διεξάγεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών, ωστόσο τα βραβεία απονέμονται από διαφορετική κριτική επιτροπή.

Περισσότερες φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...