Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πόλεμος για τη νικήτρια

Νικήτρια η Ουκρανή, μουσουλμανικής καταγωγής, Τζαμάλα με το τραγούδι «1944»

Νικήτρια η Ουκρανή, μουσουλμανικής καταγωγής, Τζαμάλα με το τραγούδι «1944»

Χαμός με τη νίκη της Ουκρανίας στην 61η Eurovision! Η Τζαμάλα με το τραγούδι «1944» κατάφερε να πάρει σχεδόν… από σπόντα την πρωτιά, αφού ο τρόπος βαθμολόγησης της φετινής διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε προχθές στη Στοκχόλμη, λειτούργησε υπέρ των Ουκρανών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Τι κι αν οι επιτροπές f2 ap68211έφεραν στην πρώτη θέση την Αυστραλία και οι τηλεθεατές τη Ρωσία; Το άθροισμα των πόντων της Ουκρανίας (534,211 βαθμοί από τις επιτροπές συν 323 από το televoting) την ανέβασαν στην κορυφή, ύστερα από 12 χρόνια, όταν η Ρουσλάνα είχε ταρακουνήσει το 2004 την Κωνσταντινούπολη με το «Wild dances».

Εσβησε το όνειρο

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αυστραλία (511 βαθμοί), που είδε σε μια στιγμή να σβήνει το όνειρο της κατάκτησης της Eurovision, ενώ το μεγάλο φετινό φαβορί, η Ρωσία, έμεινε τρίτη με 491 πόντους. Οι Ρώσοι έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, αφού, όπως υποστηρίζουν, το τραγούδι «1944» έχει «πολιτικούς υπαινιγμούς», κάτι που είναι αντίθετο στους κανονισμούς. Μάλιστα, η εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» δημοσίευσε στον ιστότοπό της άρθρο, μέσα από το οποίο ζητεί την ακύρωση των αποτελεσμάτων, αναφέροντας ότι «οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ».

Το «1944» της Τζαμάλα, η οποία ανήκει στη μουσουλμανική κοινότητα των Τατάρων της Κριμαίας, αναφέρεται στην εκτόπιση του λαού από την περιοχή ύστερα από διαταγή του Γιόζεφ Στάλιν στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις ιστορικές πηγές να αναφέρουν ότι αυτή ήταν η αντίδρασή του στη συνεργασία μερίδας Τατάρων με τους ναζί. Ωστόσο, η καλλιτέχνιδα, μιλώντας για το κομμάτι, είπε πως πρόκειται για ένα μοιρολόι που αφορά τις περιπέτειες της προγιαγιάς της, η οποία με τα πέντε παιδιά της εκδιώχθηκαν στην κεντρική Ασία, την ώρα που ο σύζυγός της πολεμούσε στον Κόκκινο Στρατό και δεν μπορούσε να προστατεύσει την οικογένειά του. Γι’ αυτόν τον λόγο η επιτροπή της Eurovision χαρακτήρισε «ιστορικό» το τραγούδι και επέτρεψε τη συμμετοχή του.

f4 th000021438456 18 2
Ειρηνευτική διαδικασία

Η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας αντέδρασε, πολιτικοποιώντας τη νίκη της 32χρονης καλλιτέχνιδας. «Ειλικρινή συγχαρητήρια και δόξα στην Ουκρανία» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν από χθες να διεξαχθεί ο 62ος διαγωνισμός στην f3 ap68064Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε μόλις το 2014 στη Ρωσία. «Η νίκη αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δύσκολη ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε στο facebook ο Ρώσος πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

Να αναφέρουμε, επίσης, πως η Κύπρος με τους Minus One και το «Alter ego» τερμάτισε στην 21η θέση, ενώ όσον αφορά την τηλεθέαση, ο τελικός έκανε 31,3% στο σύνολο, με μέγιστη τιμή το 45,8% στο τέταρτο 01.15-01.30, όταν δηλαδή η ψηφοφορία πλησίαζε στο τέλος. Στα νεανικά κοινά τα νούμερα ήταν πιο ανεβασμένα σε σχέση με το γενικό σύνολο, αλλά παράλληλα πολύ πεσμένα συγκριτικά με τα περσινά. Ο μέσος όρος έφτασε στο 39,8%, ενώ το μεγαλύτερο νούμερο σημειώθηκε στο τελευταίο τέταρτο, που σκαρφάλωσε στο 57,8%.

Τρεις βαθμούς (!) έδωσε η Κύπρος στην Ελλαδα στον πρώτο ημιτελικό

Θυμάστε τα 12άρια που μας έδινε κάποτε η Κύπρος στη Eurovision; Ε, ξεχάστε τα! Η κυπριακή επιτροπή έδωσε μόνο τρεις (!) βαθμούς στους Argo και στο «Utopian land» στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ, αντίθετα, το κοινό της Κύπρου μέσα από το televoting έδωσε 12άρι στο ποντιακό χιπ χοπ που μας εκπροσώπησε φέτος. Να πούμε πως η Ελλάδα μας πήρε συνολικά 44 βαθμούς και ψηφίστηκε από μόλις πέντε χώρες. Οι βαθμολογίες των επιτροπών ήταν Αρμενία 3, Αζερμπαϊτζάν 6, Κύπρος 3, Μαυροβούνιο 3, Ρωσία 7 και των τηλεθεατών Κύπρος 12, Αρμενία 7, Ρωσία 3. Η χώρα μας τερμάτισε 16η στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ 18 συμμετεχόντων.

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ξεσήκωσε τους fans

f5 gia entheto anv 1141

Ας μη γελιόμαστε, o μεγάλος νικητής του τελικού της 61ης Eurovision ήταν ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ της ποπ σκηνής παρουσίασε στο Globe Arena το νέο κομμάτι του με τίτλο «Can’t stop the feeling» και το αγαπημένο «Rock your body», ξεσηκώνοντας τους eurofans αλλά και τους ίδιους τους διαγωνιζομένους. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Αρμενίας, η Ιβέτα, ανέβασε βίντεο από το green room, στο οποίο ο Τζάστιν της έλεγε πως ήταν καταπληκτική! Ο ποπ σταρ, με την εμφάνιση-έκπληξη, που εκτόξευσε τη διοργάνωση σε άλλα επίπεδα έκανε πρόμο τόσο για την καινούργια δουλειά του όσο και για τις συναυλίες του σε όλο τον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...