Νέα μόδα με τρόφιμα που καλλιεργούνται βάσει των φάσεων της Σελήνης

Μετά τα τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, τώρα έχουμε και τα τρόφιμα αστρολογικής καλλιέργειας

Μετά τα τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, τώρα έχουμε και τα τρόφιμα αστρολογικής καλλιέργειας. Προέρχονται από είδη που καλλιεργήθηκαν βάσει των φάσεων της Σελήνης, μια νέα μόδα που έχει ενσκήψει στη Βρετανία και όπου να ‘ναι θα καταλάβει ολόκληρη την Ευρώπη.

Γνωστή και ως «γεωργική αστρολογία», η εν λόγω μέθοδος παραγωγής δίνει κατευθύνσεις σχετικά με το πότε πρέπει να σπείρει ή να θερίσει κάποιος τη σοδειά του, ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού, για να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Εμπνευστής της ήταν ο Αυστριακός επιστήμονας Ρούντολφ Στάινερ τη δεκαετία του ’20, ο οποίος πίστευε ότι οι χημικές καλλιέργειες προκαλούν κορεσμό στη Γη και ως εκ τούτου μειώνουν την παραγωγική της ικανότητα. Ο αγρότης δεν έχει παρά να συμβουλευτεί το αστρολογικό ημερολόγιο για να αποφασίσει ποια στιγμή του έτους πρέπει να φυτευτεί το κάθε είδος.

«Εχει να κάνει με τις φάσεις της Σελήνης και άλλων πλανητών. Οι παλίρροιες της θάλασσας προκαλούνται από τη δύναμη της Σελήνης. Και οι άλλοι πλανήτες όμως έχουν αντίστοιχες δυνάμεις, ενώ στην πλειονότητά τους τα φυτά έχουν ως βάση τους το νερό» εξηγεί ο Ντάνιελ Χέμπριχτς, διευθυντής εταιρίας παραγωγής οργανικών αβγών, από κότες που τρέφονται με καλαμπόκι που έχει καλλιεργηθεί βάσει του αστρολογικού ημερολογίου. Το αποτέλεσμα είναι, όπως λέει, πιο εύγευστα αβγά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ