Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο εθισμός στα πορνό σκοτώνει τη σεξουαλικότητα των εφήβων

Σήμα κινδύνου για τα παιδιά που παγιδεύονται σε ροζ ιστοσελίδες.

Σε κίνδυνο θέτει τη σεξουαλικότητα των εφήβων τυχόν εξάρτησή τους από πορνογραφικό υλικό και ιδιαίτερα όταν έχουν σε αυτό online πρόσβαση. Ανάμεσα στις συνέπειες της παρακολούθησης ΧΧΧ ταινιών, όπως προειδοποιούν οι γιατροί, είναι η μείωση της ερωτικής επιθυμίας, η πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά και η συναισθηματική σκληρότητα. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την ιταλική Εταιρεία Ιατρικής Ανδρολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής (SIAMS) είναι ανησυχητικά. Το 25% των νέων 14-16 ετών περνά πολύ χρόνο σε ιστοσελίδες πορνό, διατρέχοντας έτσι άμεσο κίνδυνο να αναπτύξει σεξουαλικές δυσλειτουργίες, κι όχι μόνο. Η πολύωρη παρακολούθηση ενδέχεται να οδηγήσει σε εξάρτηση, αλλά και εθισμό στο σεξ. Η έρευνα έδειξε ότι από το 2005 ο αριθμός των θαμώνων στις ιστοσελίδες πορνό στην Ιταλία έχει αυξηθεί κατά πολύ, αφού από πέντε εκατομμύρια που ήταν, έφτασε στα οκτώ εκατομμύρια. Από αυτούς, το 10% είναι ανήλικοι. Θεωρείται ότι ανάλογα είναι και τα διεθνή ποσοστά.

«Η εξάρτηση από το σεξ δεν είναι νέο φαινόμενο» δηλώνει ο ψυχολόγος και θεραπευτής Στέφανο Μποβέρο. Πρόκειται για συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογική σεξουαλική επιθυμία, που επηρεάζει τόσο πολύ τη σκέψη, ώστε να οδηγεί σε τροποποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ακόμη μπορεί να επηρεάσει και τους στόχους που φιλοδοξούν να πετύχουν οι εξαρτημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή χάνουν το ενδιαφέρον τους και τη διάθεση να πετύχουν οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με το σεξ. Σήμερα αυτή η διαταραχή έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των νέων εξαρτήσεων, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά, ασχέτως αν ακόμη παραμένουν υποτιμημένες οι δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις της. Ωστόσο η πορνοεξάρτηση εμφανίζεται ως επέκταση ενός συγκεκριμένου ψυχαναγκαστικού αυτοερωτισμού, σημειώνει ο Ιταλός επιστήμονας.

Το πολύωρο στήσιμο μπροστά στην οθόνη από την οποία περνούν από τα μάτια των εφήβων ερωτικές εικόνες μπορεί να προκαλέσει μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. «Η απώλεια της λίμπιντο οφείλεται στο γεγονός ότι η πορνοεξάρτηση οδηγεί -όποιον την έχει- στο να τα κάνει όλα μόνος του. Κάτι που τον απομακρύνει από τη συναισθηματική τρυφερότητα. Η συνήθεια του αυτοερωτισμού (αυνανισμού) γίνεται καταστροφική, επειδή ενισχύει την παρακμή της απόλαυσης και της ερωτικής επιθυμίας όταν πρόκειται να γίνει σεξ με άλλο άτομο. Επιπλέον ενισχύεται το φαινόμενο της πρόωρης εκσπερμάτισης, επειδή προκαλούνται τροποποιήσεις στις χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου».

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...