Παγωτό βάζει τέλος στο hangover

Νέα και απολαυστική διάσταση στην αντιμετώπιση του hangover έδωσαν επιστήμονες στη Νότια Κορέα

Νέα και απολαυστική διάσταση στην αντιμετώπιση του hangover έδωσαν επιστήμονες στη Νότια Κορέα, βασισμένοι σε παλιές και αλάνθαστες συνταγές. Δεν είναι χάπι ή ρόφημα, αλλά γευστικότατο παγωτό, που υπόσχεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Το Gyeondyo-bar, όπως ονομάζεται, μοιάζει με γλειφιτζούρι, έχει γεύση γκρέιπφρουτ και περιέχει εκχύλισμα σταφίδας, το οποίο χρησιμοποιούσαν στη Νότια Κορέα τον 17ο αιώνα για να αντιμετωπίσουν το μεθύσι και τις συνέπειές του, όπως αποκαλύπτουν συγγράμματα εκείνης της εποχής.

Το 2012 σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Neuroscience» υποστηριζόταν πως το εν λόγω εκχύλισμα μείωνε τα συμπτώματα της μέθης σε πειραματόζωα στα οποία δοκιμάστηκε. Με δεδομένο ότι οι Νοτιοκορεάτες είναι από τους λαούς που πίνουν πάρα πολύ, θεωρείται βέβαιο πως το παγωτό θα κάνει θραύση σε πωλήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ