Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Διατροφή και υγεία!

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ • Ξίδι πριν από το γεύμα για μείωση θερμίδων • Η ΔΙΑΙΤΑ 20-80 ΤΗΣ ΜΑΝ • «Περικοπές» στα όρια κατανάλωσης ζάχαρης • ΓΙΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΝ ΤΩΝ STARS • «Ιπτάμενα ψαλίδια» για αδύνατα πόδια • ΠΡΩΙΝΗ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ»

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ

Οι περισσότεροι από μας πασχίζουμε να κόψουμε τους υδατάνθρακες στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε. Ακόμη και ο πιο ήρεμος άνθρωπος, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ψυχολογικό ράκος ύστερα από μερικές μέρες στέρησης.

Για τον λόγο αυτόν ο personal trainer του Ultimate Performance Fitness του Λονδίνου Τζόνι Ρις προτείνει μια άλλη μέθοδο, που αφενός μεν καλύπτει τη λαχτάρα για υδατάνθρακες και αφετέρου εγγυάται την απώλεια βάρους. Συνιστά την κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων τις ημέρες που κάνουμε γυμναστική και λιγότερων τις υπόλοιπες, αφού, όπως εξηγεί, με αυτόν τον τρόπο αποθηκεύονται στους μυς ως καύσιμο και όχι στην κοιλιά σαν σωσίβιο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση υδατανθράκων οδηγεί στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Η εν λόγω ορμόνη ευνοεί την αποθήκευση των εξτρά θερμίδων ως λίπος. Αν υπάρξει ωστόσο «ζήτηση» από τον οργανισμό για καύσιμο, τότε αποθηκεύονται απευθείας στους μυς, με αποτέλεσμα να καίγονται. Με αυτόν τον τρόπο, επομένως, και απολαμβάνουμε το αγαπημένο σνακ μας και χάνουμε κιλά.

Ξίδι πριν από το γεύμα για μείωση θερμίδων

Σύμμαχος στο αδυνάτισμα αποδεικνύεται το ξίδι. Σύμφωνα με έρευνα του National Institute of Health, μερικές κουταλιές του γλυκού ξίδι διαλυμένες στο νερό λίγο πριν από κάθε γεύμα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κατ’ επέκταση τα επίπεδα ινσουλίνης. Το ξίδι δημιουργεί επίσης αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας έτσι ελαφρά τον αριθμό θερμίδων που καταναλώνονται το υπόλοιπο της ημέρας. Οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο εικάζουν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το οξύ εξουδετερώνει τα ένζυμα στο σάλιο και επηρεάζει τον τρόπο πέψης του αμύλου.

Η ΔΙΑΙΤΑ 20-80 ΤΗΣ ΜΑΝ

Μετά τη δίαιτα 5:2, σειρά έχει η δίαιτα 20-80 ή, αλλιώς, η δίαιτα του υπερήρωα. Ο λόγος για τη διατροφή που αποκάλυψε ότι ακολούθησε η Ολίβια Μαν για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «X-Men: The Apocalypse» και η οποία αποτελούνταν κατά 80% από φρούτα και λαχανικά και κατά 20% από οτιδήποτε άλλο.

Αν και η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Women’s Health» ότι στόχος της δεν ήταν να χάσει κιλά, αλλά να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο υγιής και fit, εν τέλει έχασε 5,5 κιλά, κάνοντας παράλληλα εντατική γυμναστική.

Εκτός από τις καθημερινές επισκέψεις της στο γυμναστήριο για τις κλασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, έκανε και καθημερινή προπόνηση πολεμικών τεχνών και ξιφασκίας, περνώντας συνολικά 6-7 ώρες κάνοντας γυμναστική.

«Περικοπές» στα όρια κατανάλωσης ζάχαρης

Νέες συστάσεις για την ημερήσια κατανάλωση ελεύθερων σακχάρων από ενήλικες και παιδιά εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, περιορίζοντας σημαντικά τα όρια. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μονοσακχαρίτες και οι δισακχαρίτες, που προστίθενται στα τρόφιμα από τους κατασκευαστές, τους μάγειρες ή τους καταναλωτές, καθώς και τα σάκχαρα που εμπεριέχονται φυσικά στο μέλι και στους φρουτοχυμούς.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η πρόσληψη των «ελεύθερων σακχάρων» δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης του ατόμου. Για έναν μεσαίου βάρους ενήλικα, που τρώει και πίνει τόσο ώστε να διατηρεί ένα υγιές σωματικό βάρος, το 10% αντιστοιχεί σε περίπου 54 γραμμάρια ή αλλιώς 12 κουταλάκια ζάχαρη.

ΓΙΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΝ ΤΩΝ STARS

Είναι η άσκηση που επιλέγουν για τα οπίσθιά τους η Πινκ, η Στέισι Κίμπλερ και η Κέιτ Γουόλς. Ή μάλλον η personal trainer τους Τζούλιετ Κάσκα. Πώς γίνεται; Οι ασκούμενες ξαπλώνουν ανάσκελα με λυγισμένα γόνατα και τα χέρια σε έκταση στα πλάγια. Εν συνεχεία σηκώνουν το δεξί πόδι ψηλά με το πέλμα σε θέση τσαρούχι και παράλληλα ανασηκώνουν τα ισχία και τη λεκάνη, ώσπου ο κορμός να ευθυγραμμιστεί πλήρως από το αριστερό γόνατο έως τους ώμους. Επιστρέφουν στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουν με το άλλο πόδι.

«Ιπτάμενα ψαλίδια» για αδύνατα πόδια

«Ιπτάμενα ψαλίδια» θα μπορούσε να είναι η ονομασία της απόλυτης άσκησης για αδύνατα πόδια, που προτείνει η γυμνάστρια Τζέσικα Σμιθ. Η αρχική στάση είναι με το δεξί πόδι λυγισμένο μπροστά, το αριστερό λυγισμένο πίσω και τον κορμό να γέρνει μπροστά, με το αριστερό χέρι τεντωμένο προς το πάτωμα και το δεξί τεντωμένο προς τα πίσω.

Εν συνεχεία, κάνουμε αναπήδηση σε όρθια στάση και ταυτόχρονο ψαλίδι στα πόδια όσο είμαστε στον αέρα. Επιστρέφουμε στην αρχική στάση, με αντίθετο χέρι – πόδι και επαναλαμβάνουμε. Η Σμιθ συνιστά να ξεκινάμε με πιο αργή ταχύτητα και να επιταχύνουμε στη συνέχεια.

ΠΡΩΙΝΗ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ»

Το τελευταίο που θα θέλατε να κάνετε μόλις ξυπνήσετε το πρωί είναι γυμναστική. Κι όμως, αρκούν 10 βαθιά καθίσματα και 10 push ups, μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, ώστε να ενεργοποιηθεί αυτόματα ο οργανισμός και οι «μπαταρίες» σας να ξεκινήσουν να αποδίδουν τα μέγιστα. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που θα κάνετε κάτι τέτοιο θα διαπιστώσετε ότι η μέρα σας θα κυλήσει πολύ καλύτερα και οι αντοχές σας θα βελτιωθούν. Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν ακόμη πιο έντονες ασκήσεις.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...