Η περιπέτεια του Ιερώνυμου (και του Εφραίμ) στο ασανσέρ

Δέκα άτομα, μεταξύ αυτών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εγκλωβίστηκαν στον ανελκυστήρα μεγάλου ξενοδοχείου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, μετά το πέρας μεγάλης και επιτυχημένης εκδήλωσης του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπεδίου» για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο «Κάραβελ», ο μακαριότατος, ο σεβασμιότατος Γλυφάδας, ο Γέροντας Εφραίμ, ο αστυνομικός, ο οδηγός του Ιερώνυμου κ. Βλάσης και άλλα πέντε άτομα εισέρχονται από το πρώτο υπόγειο, όπου έγινε η εκδήλωση, στο μεγάλης χωρητικότητας ασανσέρ για να ανέβουν στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Οι αυτόματες πόρτες κλείνουν, αλλά το ασανσέρ προφανώς από το βάρος, αντί να ακολουθήσει πορεία ανόδου υποχωρεί περίπου μισό μέτρο και σταματάει περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο του φρεατίου.

Τα δέκα άτομα που βρίσκονταν στο θάλαμο, κατατρόμαξαν. Κάποιος πάτησε το κουδούνι κινδύνου για να υπάρξει κινητοποίηση. Αλλά και όσοι βρίσκονταν εκτός ανελκυστήρα, στο υπόγειο, αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και κάλεσαν και αυτοί σε βοήθεια. Αμέσως έφτασε εκεί προσωπικό του ξενοδοχείου και τεχνικοί, ενώ ήδη είχε ειδοποιηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Το προσωπικό του ξενοδοχείου παραβίασε τις συρόμενες πόρτες του ασανσέρ και ρώτησε αν έχει τραυματιστεί κάποιος. Η απάντηση όλων ήταν καθησυχαστική. Στον θάλαμο υπήρχε φως και επαρκής εξαερισμός.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο ανελκυστήρας δεν επανήλθε στη θέση του και το δάπεδό του παρέμενε περίπου μισό μέτρο κάτω από το δάπεδο του υπογείου. Ετσι άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δέκα ατόμων. Προσωπικό του ξενοδοχείου, ο αστυνομικός και οι λαϊκοί που  ήταν στον θάλαμο βοήθησαν πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο να βγει, ενώ ακολούθησαν ο μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Γέροντας Εφραίμ. Σε είκοσι λεπτά είχε τελειώσει η περιπέτεια όλων, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ