Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Η νόσος του Ντάγκλας «ζει» και στην Ελλάδα!

Επικίνδυνο το στοματικό σεξ, προκαλεί καρκίνο στον φάρυγγα και στη γλώσσα λένε οι ειδικοί.

Ο Μάικλ Ντάγκλας τάραξε τα νερά του εφησυχασμού με την αποκάλυψη ότι η αιτία του καρκίνου που παρουσίασε στον φάρυγγα ήταν το… στοματικό σεξ! Τώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ότι ραγδαία αύξηση -και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες- παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα ο καρκίνος της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας, ή αλλιώς «ο νέος καρκίνος του σεξ», όπως τον αποκαλούν Ελληνες και ξένοι επιστήμονες. Το στοματικό σεξ, το οποίο εδώ και χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο και της Εκκλησίας, αποδεικνύεται και επισήμως επικίνδυνο για καρκινογενέσεις στη γλώσσα, στον φάρυγγα και τον λάρυγγα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα κρούσματα αναμένεται τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν σε αριθμό τον καρκίνο του τραχήλου που προσβάλλει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως!

Μιλώντας στην «Espressο» ο πλαστικός χειρουργός με ειδίκευση στη μικροχειρουργική αποκατάσταση καρκίνου κεφαλής και τραχήλου δρ Ανδρέας Γραβάνης, επιμελητής Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», επιβεβαίωσε ότι έχει αποδειχθεί πως στελέχη του ιού HPV ή ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων ενοχοποιούνται στην εκδήλωση καρκινογενέσεων της στοματικής κοιλότητας και του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος: «Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση καρκίνου της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας σε νεαρά άτομα. Μιλάμε πια για ηλικίες κάτω των 35 ετών! Συνήθως, αυτές οι καρκινογενέσεις αναπτύσσονταν σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Την τελευταία διετία αντιμετωπίσαμε περίπου δέκα περιστατικά καρκίνου της γλώσσας. Αριθμός μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαμε τα προηγούμενα χρόνια ένα με δύο περιστατικά ετησίως»!

Η αποκάλυψη του διάσημου ηθοποιού Μάικλ Ντάγκλας ότι αιτία της προσβολής του από καρκίνο στον φάρυγγα δεν ήταν ούτε το τσιγάρο ούτε το αλκοόλ, αλλά η τάση του να κάνει στοματικό έρωτα στις γυναίκες, προκάλεσε αίσθηση και έντονο προβληματισμό. Ο διάσημος ηθοποιός έχει τον ογκογόνο παράγοντα HPV 16, έναν από τους δύο ογκογόνους τύπους των περίπου 100 τύπων του ιού. Ο άλλος είναι ο τύπος 38. Αλλοι δύο τύποι του ιού HPV, οι 6 και 11, προκαλούν τα κονδυλώματα, την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο. Οι «καρκινογόνοι» τύποι συνδέονται κυρίως με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και με καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα στους άνδρες.

Ο τρόπος μετάδοσης

Ο τρόπος μετάδοσης των ογκογόνων τύπων είναι το σεξ. Η αιδοιολειξία, η πεολειξία, η πρωκτική επαφή αποτελούν τρόπους εύκολης μετάδοσης του ιού HPV. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ως το 2020 ο καρκίνος του στόματος και του φάρυγγα θα ξεπεράσει τον αριθμό των κρουσμάτων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες!

Ο μητροπολίτης Πειραιώς είχε προειδοποιήσει

Για τον νέο καρκίνο του σεξ είχε μιλήσει πρώτος στη χώρα μας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο σεβασμιότατος είχε… αφορίσει με ανακοίνωσή του το στοματικό σεξ, επικαλούμενος ιατρικές μελέτες. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και τη σωματική υγεία του».

Οταν οι δηλώσεις του αντιμετωπίστηκαν σκωπτικά, ο μητροπολίτης Πειραιώς είχε απαντήσει στους επικριτές του: «Θα έπρεπε να κάνατε μία βολτούλα μέχρι το Ογκολογικό Νοσοκομείο “ΜΕΤΑΞΑ” που συχνά επισκέπτομαι, για να φρίξετε με νέους και νέες που τους αφαιρούν τον λάρυγγα, την υπερώα και που έχουν τραχειοστομία, αποτελέσματα της άφρονος παραχρήσεως του σώματός των ή να συζητήσετε με ειδικούς γιατρούς των για την “αναβίωση” φοβερών αφροδισίων νοσημάτων».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...