Τίμησαν τον Γιακούμπ σε δείπνο αλληλεγγύης

Στον κήπο της οικίας του Αγγλου πρεσβευτή.

«Το νεφελώδες Λονδίνο στην ηλιόλουστη Αθήνα!». Αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να έχει το δείπνο υπό τους ήχους jazz μουσικής (με ένδυμα black tie) που πραγματοποιήθηκε για ιερό σκοπό στον κήπο της οικίας του Αγγλου πρεσβευτή. Η οργανώτρια Life Action Trust είχε στόχο την ενίσχυση τόσο της ίδιας όσο και του συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1991 από τους πρώτους Ελληνες ασθενείς που μεταμοσχεύτηκαν στο Harefield Hospital του Λονδίνου από τον διάσημο καρδιοχειρουργό σερ Μαγκντί Γιακούμπ, ο οποίος παρέστη στο chic dinner ως επίτιμος προσκεκλημένος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Rita Pateroni, η οποία προσέφερε και ένα φόρεμα για τη δημοπρασία που ακολούθησε, τα μέλη του συλλόγου βράβευσαν τον Αγγλο πρεσβευτή στην Ελλάδα John Kittmer για τη φιλοξενία του, τη δυναμική Χρυσάνθη Λαιμού, καθώς και τα μέλη της επιτροπής Life Action Trust για τη συμβολή τους στη διάδοση της ιδέας δωρεάς οργάνων. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η βράβευση του σερ Μαγκντί Γιακούμπ για τη μακροχρόνια ποιότητα ζωής και για τη «δεύτερη ευκαιρία» που χάρισε στους εκατοντάδες ασθενείς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ