Ο Αυστραλός ο οποίος και με τη βούλα έχει ουδέτερο φύλο!

Θα ονομάζεται σκέτο Νόρι καθώς κέρδισε δικαστικά το δικαίωμα να μη θεωρείται άνδρας ή γυναίκα!

Σκέτο… Νόρι θα αποκαλείται ακόμη και σε επίσημα έγγραφα 52χρονος Αυστραλός, ο οποίος κέρδισε δικαστικά το δικαίωμα να μην ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό, ούτε με το γυναικείο φύλο, αλλά να αναγνωρίζεται ως ένα ον ουδέτερο. Ο αγώνας του Νόρι να αναγνωριστεί ως ουδέτερο φύλο και στα μάτια του νόμου ξεκίνησε το 2010, όταν η κυβέρνηση του αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι «αορίστου γένους». Στην πορεία ωστόσο πληροφορήθηκε από τις ληξιαρχικές αρχές με επιστολή ότι έγινε λάθος και δεν γίνεται να είναι γένους ουδετέρου!

«Για έναν μήνα αφότου είπε το “ναι” η κυβέρνηση δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε ο κόσμος γκρεμίστηκε, ούτε ο ουρανός έπεσε να μας πλακώσει. Μόνο όταν έγινε η περίπτωσή μου πρωτοσέλιδο τους έπιασε πανικός και είπαν “όχι, δεν γίνεται αυτό, αποκλείεται”» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Νόρι, που γεννήθηκε άντρας, υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου, αλλά στην πορεία σταμάτησε την απαιτούμενη ορμονοθεραπεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθοριστεί ούτε ως γένους θηλυκού, ούτε ως γένος αρσενικού.

Χωρίς δεύτερη σκέψη κατέθεσε έφεση και δικαιώθηκε, καθώς οι τρεις εφέτες του εφετείου της Νέας Νότιας Ουαλίας συμφώνησαν ότι σημασιολογικά, ο όρος «φύλο» δεν έχει αποκλειστικά διπλή έννοια, δηλαδή αρσενικό ή θηλυκό, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή το άλλο φύλο. Η εν λόγω αυτή απόφαση αναμένεται να αποτελέσει «δεδικασμένο» όχι μόνο σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά να συμπεριλάβει και μωρά που έχουν γεννηθεί με ασαφή γεννητικά όργανα. «Δεν υπάρχουν πολλοί από μας, τέτοια περίεργα όντα, ο νόμος όμως πρέπει να ισχύει για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νόρι.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ