Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εγώ, ο καρκίνος και η Ρούλα Κορομηλά

Η Βάσια Τριφύλλη μιλά για τη δική της μάχη υγείας και αποκαλύπτει γιατί κόπηκε από το Mega.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να πίνεις καφέ με τη Βάσια Τριφύλλη στο μπαλκόνι του σπιτιού της, στο Παγκράτι, και να σου διηγείται άγνωστες ιστορίες από τις ταινίες που γύρισε με τον… θεότρελο Θανάση Βέγγο! Είναι η καλύτερη σουμπρέτα των τελευταίων σαράντα χρόνων στο ελληνικό θέατρο και αν ήταν στην Αμερική, θα μπορούσε να είχε κάνει διεθνούς φήμης καριέρα, κάτι ανάμεσα σε Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Λουσίλ Μπολ.

Ενα γλυκό απόγευμα στα τέλη του Μαΐου βρέθηκα στο σπίτι της για να μιλήσουμε για την περιπέτεια που έζησε με τον καρκίνο (αφορμή στάθηκε γι’ αυτή την κουβέντα η πρόσφατη περιπέτεια υγείας της Αντζελίνα Τζολί). Με το αστείρευτο και πηγαίο χιούμορ της κατάφερε ακόμα και αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που είχε να μου αφηγηθεί να το… ξορκίσουμε με γέλια. «Ολη στην οικογένειά μου έφυγαν από καρκίνο κι αν κάποιος έφυγε από δυστύχημα… καρκίνο είχε κι αυτός» μου είπε κάποια στιγμή με το γνώριμο χιούμορ της και κόντεψε να μου φύγει το φλιτζάνι του καφέ από τα χέρια.

Παρέα με τα δύο σκυλιά της (το ένα είναι ο Λάκι, μεγάλος σε μέγεθος και ηλικία, ο οποίος -παρ’ ότι γεράκος- είναι αρκετά ζωηρός) η Βάσια δείχνει να απολαμβάνει τη θαλπωρή του άνετου και όμορφου σπιτιού της, που το απέκτησε την εποχή της μεγάλης τηλεοπτικής δόξας της, όταν παρουσίαζε το θρυλικό «Ραντεβού στα τυφλά». Τότε ήταν που η ηθοποιός έζησε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της, αφού πήγαινε στο στούντιο για να γυρίσει τα γνωστά τηλεοπτικά προξενιά της και κανείς δεν ήξερε πως είχε προσβληθεί από καρκίνο του μαστού και βίωνε ένα βουβό δράμα.

«Ηξερα ότι ανήκα στην ομάδα υψηλού κινδύνου, αφού υπήρχε γονίδιο από την πλευρά της μητέρας μου, κάτι που αποδείχτηκε και με τα τρίδυμα αδέλφια μου, που τα έχασα από καρκίνο. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ’91 έκανα ψηλάφηση στο στήθος μου κι έπιασα έναν όγκο. Εκανα τις απαραίτητες εξετάσεις, που δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, αλλά ο γιατρός μου, επειδή τότε ήθελα να κάνω παιδί με εξωσωματική και έπαιρνα ορμόνες, μου σύστησε να κάνω εγχείρηση και να βγάλω τον όγκο. Πού να φανταστώ όμως τι με περίμενε… Στη διάρκεια της εγχείρησης που έγινε με μέθη έβλεπα τον γιατρό μου, τον Δημήτρη Λινό, καταϊδρωμένο και τους άλλους γιατρούς και νοσοκόμους που ήταν στο χειρουργείο να κλαίνε» εξομολογείται και τονίζει πως -αν και αρχικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, μόλις έμαθε ότι έχει καρκίνο- δεν το έβαλε κάτω και είπε από μέσα της: «Φίλε καρκίνε, να δούμε ποιος θα νικήσει τελικά, εγώ η εσύ…» Και βέβαια τελικά εκείνη ήταν η νικήτρια!

Ωστόσο πέρασε από μεγάλες περιπέτειες με χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και το πιο σημαντικό: της έκοψαν ένα μέρος του στήθους της… «Με το που διαγνώστηκε ότι έχω καρκίνο» συνεχίζει η ίδια «αρχίζουν τα ιατρικά συμβούλια για το αν θα μου κόψουν όλο το στήθος. Οι νέοι γιατροί επέμεναν: “Είναι νέα γυναίκα, ηθοποιός, έχει ωραίο στήθος, γιατί να της το κόψουμε και να μη βγάλουμε το ένα τέταρτο”… Παρεμβαίνει ο Παπανικολάου, καθηγητής Ογκολογικού στο Αρεταίειο, και λέει: “Δεν θα την πειράξετε, θα την ακτινοβολήσω εγώ”. Ετσι κι έγινε. Εχουμε σπουδαίους γιατρούς και να το γράψεις αυτό. Είναι κρίμα που τώρα οι νέοι γιατροί φεύγουν και πάνε στο εξωτερικό…»

Η Βάσια Τριφύλλη μιλάει σήμερα για την περιπέτειά της με τον καρκίνο και έχει στο βλέμμα της τη χαρά της «επιβιώσασας» (έτσι χαρακτηρίζει τον εαυτό της στη μεγάλη μάχη που έδωσε με την επάρατο) αλλά και την ικανοποίηση ότι η τύχη ήταν με το μέρος της, αφού έπεσε την κατάλληλη στιγμή στα κατάλληλα (ιατρικά) χέρια, αλλά και σε καλούς συναδέλφους που τη στήριξαν πολύ στο πρόβλημά της.

«Δεν θα ξεχάσω που μάζευα τα πράγματα στο καμαρίνι μου κι έλεγα από μέσα μου: “Τι θα γίνει η μάνα μου…” Αφού μου αφαίρεσαν δεκαπέντε λεμφαδένες, περιμέναμε τέσσερις μαρτυρικές μέρες για να βγει η βιοψία. Μια μέρα έρχεται στο νοσοκομείο να με επισκεφθεί ο Βασίλης Τσιβιλίκας, με τον οποίο παίζαμε μαζί στο θέατρο, και μου λέει το εξής παρηγορητικό ο αγαπημένος μου: “Εγώ το σκέφτηκα και το αποφάσισα, δεν προλαβαίνεις να πεθάνεις, έχει πάρα πολλή δουλειά…” Και τελικά βγαίνει το πόρισμα και δεν έχω μετάσταση. Το σημαντικό είναι ότι παρ’ ότι ήταν επιθετικός καρκίνος, τον προλάβαμε στο τσακ, στο πρώτο στάδιο».

Η Βάσια Τριφύλλη την περίοδο που έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο παρουσίαζε το «Ραντεβού στα τυφλά» (κάνοντας υψηλές τηλεθεάσεις που έφταναν μέχρι και 98%), ενώ έπαιζε και στο θέατρο με τον Χάρρυ Κλυνν. Οπως θυμάται σήμερα, κοιμόταν τρεις ώρες την ημέρα. «Ενας καρκινοπαθής δεν πρέπει να βγαίνει έξω από τον στίβο τη ζωής και προπάντων να μην αισθάνεται λύπηση και οίκτο από τους άλλους. Πρέπει να είναι σε εγρήγορση και σε θέση μάχης, που λέω εγώ. Γιατί αλλιώς κλαίω εγώ, κλαις εσύ, καλεί κι η μάνα μου στο μνήμα… Καλό είναι αρχικά να μην το γνωρίζουν πολλοί το πρόβλημα κάποιου μέχρι να ξεπεράσει τις μεγάλες φουρτούνες. Εγώ τότε τους παρακάλεσα όλους, και στο θέατρο και στο πλατό, να μην πουν τίποτα και πραγματικά οι άνθρωποι το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό…»

Ο αγώνας για τη δημιουργία ενός ξενώνα στη Θεσσαλονίκη

Υστερα από περίπου ένα χρόνο από το πρώτο σοκ, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα με την υγεία της, βγήκε ζωντανά σε τηλεοπτικό μαραθώνιο στην ΕΤ3, με συντονιστή τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Βολονάκη, και μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο προτρέποντας τους τηλεθεατές να συμβάλουν με τον όβολό τους στη δημιουργία ενός ξενώνα για καρκινοπαθείς στη συμπρωτεύουσα. «Είμαι πολύ χαρούμενη που τότε μαζέψαμε 150.000.000 δραχμές για να χτιστεί αυτός ο ξενώνας, ο οποίος εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Μου αρέσει να βοηθάω με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που περνάνε το πρόβλημα του καρκίνου. Κάθε εβδομάδα μιλάω στο τηλέφωνο με τρεις-τέσσερις καρκινοπαθείς και τους δίνω κουράγιο, μερικές φορές τους… βρίζω κιόλας, ξέρεις, για να τους ανεβάζω το ηθικό…»

Τη ρωτάω πώς σχολιάζει την απόφαση της Τζολί να κόψει προληπτικά και τα δύο της στήθη, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως σε όλο τον πλανήτη: «Είναι σπουδαίο αυτό που έκανε η Τζολί. Πολύ γενναία πράξη!Γιατί για μια γυναίκα το στήθος της είναι η ομορφιά, η ιδιαιτερότητα του κορμιού της και το να το κόβεις είναι… ευνουχισμός. Πόσο μάλλον το να κόβεις και τα δύο στήθη σου… Οσο για την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα αυτό, δεν έχει να κάνει με την προβολή της ίδιας – άλλωστε τι δημοσιότητα να προσφέρει ένας καρκίνος…»

Το «όχι» της Ρούλας που έμεινε κρυφό για χρόνια

Η Βάσια Τριφύλλη δεν έχει δουλέψει στην τηλεόραση τα τελευταία έντεκα χρόνια, μετά την παρουσίαση του «Για πάντα μαζί» που έκανε στον ΑΝΤ1. «Το “Για πάντα μαζί” έγινε τελικά…“Για πάντα… χώρια από την TV”, αφού από τότε δεν έπαιξα ξανά στην τηλεόραση» μου λέει με πολύ χιούμορ. «Τότε ήμουν υποψήφια με τον Συνασπισμό, το είπα στον Κυριακού και μου είπε “δεν έχω κανένα πρόβλημα”. Αλλά τη Δευτέρα μετά τις εκλογές με… κόψανε, ενώ την Παρασκευή ήμουν εξώφυλλο σε γνωστό τηλεπεριοδικό, με τον τίτλο “Πάλι πρώτη η Τριφύλλη και δεν πολεμιέται”. Ας σημειωθεί ότι δεν είπα λέξη, ενώ είχαν γυριστεί άλλα πέντε επεισόδια… Κι από τότε απέχω από την τηλεόραση ή, καλύτερα, με… απέχουν» (ξεκαρδιστικά γέλια).

Τη ρωτάω αν έχει πολεμηθεί στην τηλεόραση και από ποιους. Ιδού η αποκαλυπτική απάντησή της: «Αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι όταν η Ρούλα Κορομηλά ήρθε από τον ΑΝΤ1 στο Mega, κόπηκε το “Ραντεβού στα τυφλά” κι ας είχαμε ετοιμάσει σκηνικά, τα πάντα, για να συνεχιστεί και άλλη σεζόν. Υστερα από καιρό έμαθα από τον Ιταλό παραγωγό της Ρούλας, που είχε τη Stefi, ότι εκείνη είχε βάλει βέτο…»

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...